gehaakte kunstenaar penny chorafa

Penny Chorafa van Wearit Haak is een Grieks gehaakt kunstenaar die houdt van experimenteren met zowel de vorm en het materiaal bij de bouw van haar gehaakte sieraden. Met een achtergrond in de architectuur en een belang in een unieke vezels zoals papier garen, ze is in staat om origineel te maken, plastische draagbare kunstwerken, en verlegt voortdurend zichzelf om iets nieuws te creëren.

Wat inspireerde je eerst leren haken?

Goed, Het begon allemaal tijdens mijn kraamtijd, toen ik besteed veel tijd in het huis, het verzorgen van twee baby's. Ik wilde wanhopig om iets creatiefs te doen! Dus, Ik denk dat het de wil om mijn dagelijkse routine en de liefde van alles wat garen-y die voor het eerst leidde me om te beginnen te haken ontsnappen.

wearable gehaakte sieraden kunst

Wat zijn de vijf woorden die het beste uw kunst?

Het feit alleen dat je het ook noemt art me echt eert! Goed, Ik denk dat mijn werk kan worden geïdentificeerd als kleurrijke, artistiek, lichtgewicht, gratis pittige, statement stukken. Tenminste wil ik van hen denken als zodanig!

Wat zijn sommige van uw favoriete items die je hebt gemaakt?

Het feit dat ik probeer te veel met verschillende materialen te experimenteren en vormen telkens, die tot zulke uiteenlopende eindresultaten, maakt het erg moeilijk om een ​​favoriet te kiezen! Ze hebben allemaal hun verschillende redenen dat ik van ze houden. Bijvoorbeeld, Ik hou van mijn draad projecten voor zijn delicate, mijn zijde garen kettingen voor hun bohemien ziel en mijn laatste garen tas experimenten omdat ze zo nieuw en nog een beetje onontgonnen voor mij!

gehaakte art sieraden met organische vormen

Hoe is uw werk veranderd sinds u voor het eerst geleerd te haken?

Zoals alles in het leven die je er moeite en liefde te, het evolueert in onverwachte manieren! Naarmate de tijd verstrijkt, Ik heb de neiging om meer aandacht voor details betalen. Ik probeer verschillende materialen met garen en mijn creatieve improvisaties combineren in het algemeen een beter esthetisch resultaat als ik blijven werken.

Eén van de materialen die u gebruikt papier. Wat heb je geleerd wanneer haken met document garen? Eventuele tips voor iemand wiens nooit eerder geprobeerd?

Paper garen is een prachtig materiaal met zoveel potentieel. Het is mooi voor sieraden, maar kan gebruikt worden in andere projecten, ook. Papier kan een mooie sculpturaal effect hebben, vanwege de hardheid en de neiging om iets te krullen wanneer gehaakt. Ik denk dat het echt het proberen waard. Zoals voor tips, Ik zou zeggen dat je nodig hebt om je vingers rusten in tussen het moment waarop haken met de omvangrijke en sterken en wees geduldig, omdat het uiteindelijke resultaat van uw werk geloof zal herstellen!

gehaakte kunst ketting door wearitcrochet

 

Hoe zou je bouwkundige achtergrond invloed op uw aanpak om te haken?

Voor zover het gaat om mijn sieraden, Ik denk dat het van invloed op de manier waarop ik omgaan met vormen en maten, maar het komt ook neer op het feit dat ik probeer origineel te zijn en produceren van nieuwe ideeën en materiaalcombinaties. Dat is een facet van het zijn een architect!

Hoe kan haken zijn een goede aanvulling op home design?

In de afgelopen jaren hebben we allemaal gezien hoe haken en breien (vooral met omvangrijke en extra dikke garens) nemen hun plaats in het interieur en woondecoratie. Ik persoonlijk hou van deze trend met neutrale tinten en misschien minimale binnenruimten, en ik denk dat het een algemeen aanvaarde esthetische neiging. En het is mijn persoonlijke doel om mijn werk op een dag om te zetten in lichtontwerp objecten en andere design projecten, waar ik van hou in mijn ruimte te hebben!

Is er veel steun voor handgemaakte / gehaakte items in Griekenland?

Niet zo veel als ik zou willen zien, maar de waarheid is dat in de afgelopen jaren van crisis creatieve mensen echt vindingrijk zijn geworden, het organiseren en samenwerken met elkaar in kansrijke manieren! Dus, in de zin van de kunstenaars’ groepen, Ik zou zeggen dat er veel steun, maar we moeten meer inspanningen in staat termen te maken van het opleiden van mensen om met de hand gemaakte creaties te waarderen.

U verkopen werk op Etsy. Hoe is die ervaring tot nu toe geweest?

Etsy is een geweldig platform om uw handgemaakte creaties te communiceren als je veel werken op alle details van de presentatie, fotografie en SEO afdelingen en manieren vinden om op te vallen. Het enige probleem dat ik ervaar is om aan de slag gevonden onder de duizend mooie winkels er gehost, maar ondanks dat ik hou van de gemeenschap van kunstenaars er (vooral Etsy Greek Street Team!).

Wie zijn enkele fiber je favoriete artiesten?

Sommige van mijn all time favorieten zijn Dana Barnes, Jagoda Buik, Chicaru Shiota en Orly Genger, om er een paar te noemen. Ze zijn heel origineel en verbazingwekkend!

haak vezelkunst ketting door wearitcrochet

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. Kalo mena, Penny! Wat een grote post! Ik hou van dat je vroeg Penny wie haar favoriete artiesten zijn. Dat is altijd een geweldige manier om het toepassingsgebied dat koele kunstenaars.

Schrijf een reactie