makkelijk chunky gehaakte bloem gratis patroon

Haken een patroon met behulp van meer dan een streng van garen op een moment is een briljante manier om super omvang van het project, terwijl de hoeveelheid tijd die het kost om iets groots te haken eigenlijk verminderen. Je kunt zien dat in deze makkelijk haakpatroon waar u een grote creëren Gehaakte bloem in slechts drie eenvoudige rondes van de haak.

5 Strengen van Garen

Deze haak patroon wordt op vijf verschillende strengen garen gehaakt allemaal samen.

Selecteer uw garen kleuren, houd dan ze allemaal samen als je het patroon werkt. Het werkt op als één grote dikke stuk van de roving. Voor mijn bloem, Ive gebruikte Red Heart wollen gewicht garen in lichtblauw, donkerblauw, grijs, wit en zwart.

Bij het werken met zo veel strengen van garen, ze kunnen soms verstrikt raken met elkaar. Zet elke bal van garen in een eigen garen kom om dit probleem te voorkomen. Zie mijn begeleiden naar multi onderdeel haken voor nog veel meer tips!

Het kiezen van Uw Haaknaald

Ik stel voor het werken met de grootste haaknaald dat je je comfortabel voelt met behulp van om de grootste bloem in de kortst mogelijke tijd te maken (en ook om al die onderdelen van garen dat je bedrijf in een keer tegemoet). Ik gebruikte een N haak voor mijn gehaakte bloem. Je zou zeker gaan zelfs nog groter.

Haak bloemgrootte

Mijn gehaakte bloem, werkte gebruikmaking van vijf strengen van kamgaren gewicht garen en een N hook, kwam over 6 diameter. Dit zal variëren, Natuurlijk, afhankelijk van uw eigen garen keuzes, haaknld en bepaalde spanning.

Gratis haak Flower Pattern

Dit is een eenvoudige gratis gehaakte bloem patroon:

 1. Chain drie.
 2. 11 v in de eerste keten (voor een totaal van 12 dc tellen van de eerste keten drie.
 3. Slip steek om de ronde te sluiten.
 4. Chain drie, v in dezelfde plek.
 5. 2 v in elke v rond (voor een totaal van 24 v in de tweede ronde van de bloem, waaronder de twee dc in stap vier hierboven).
 6. Chain 5, v in de volgende steek.
 7. Herhaal stap zes helemaal rond.
 8. Slip steek te sluiten.
 9. Afmaken en weven in uiteinden.

Variaties haakt Flower Pattern

Hier zijn enkele van de verschillende manieren waarop je dit patroon zou kunnen veranderen:

 • Gebruik een ander gewicht van garen. Probeer het werken vijf strengen van sport gewicht of vijf strengen van volumineus garen voor verschillende effecten. Natuurlijk, je zou ook kunnen mixen en matchen met een aantal draden dikker dan anderen voor nog meer unieke effecten.
 • Verander je haaknaald. Speel met strakker en losser bloemen met behulp van verschillende haaknaalden. Je zou zelfs kunnen gebruik maken van de vinger haak.
 • Verander kleuren elke ronde. De manier waarop de verschillende kleuren mengen samen maakte het zo dat ik niet de behoefte om kleuren te veranderen voelde. Ik hield van hoe het in dezelfde kleur combo door het hele patroon zag er gewerkt. Echter, je kan kleuren te veranderen voor elk van de drie rijen. Bijvoorbeeld, Gebruik vijf tinten van geel en oranje voor het centrum, vijf tinten van roze en rood voor ronde twee en vijf tinten blauw en paars voor de buitenwereld.
 • Of gebruik een effen kleur. Gebruik vijf strengen van dezelfde kleur om grote dikke gehaakte bloemen te creëren in een enkele kleur.
 • Of zelfs gebruik maken van bonte garen. Vijf strengen van vijf verschillende bonte garens zou echt een intrigerende bloem!
 • Voeg een nieuwe ronde. U kunt de grootte van uw bloemen te verhogen door het toevoegen van een derde (of meer) ronde voor de Ch-5 bloemblaadjes. Om dit te doen, je derde rij zouden worden * dc, 2 DC helemaal rond. Een vierde rij worden * dc, DC, 2 dc rond. Herhaal deze klassieke cirkel groeiende patroon te blijven toevoegen rondes. Zie hoe je een platte cirkel haak voor meer info over dit.
 • Verander de rand. De laatste ronde van de haak cirkel is de rand die de bloem maakt, maar natuurlijk kan je deze rand in een aantal manieren te veranderen om uw bloem er volledig anders dan de mijne. Shell steken en picots zijn twee voorbeelden van mogelijke nieuwe randen. Voor een eenvoudigere variant, verandert het aantal rijen in de finale (in plaats van het doen van ch-5, Probeer minder of meer voor elk bloemblaadje).

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie