Haak cirkel Bolero

Ik hou van de haak Gehaakte oma-vierkanten maar soms wat je nodig hebt is een cirkel. Hier is mijn leerprogramma voor hoe haak een oma cirkel. Ik gebruikte deze techniek om haak het eerste deel van mijn Haak cirkel Bolero hierboven.

Stap 1:

circle1

Maken van een stichting keten van vier steken. Sluit met een slip stitch te maken van een ring.

Stap twee:

circle2

Chain drie (telt dan steeds als eerste dubbele haak). Werken in het midden van de ring: 1 DC, [CH 1, 2 DC] 5 keer, CH 1, HV naar top van de keten drie.

Stap drie:

circle3

Chain drie (telt dan steeds als eerste dubbele haak). De volgende in de dezelfde ch1 ruimte naast de keten drie werken: 1 DC, CH 1, dc2tog, CH 1.

Stap vier:

circle4

Werken in de volgende ch1 ruimte: dc2tog, CH1, dc2tog, CH1.

Stap vijf:

circle5

Herhaal stap vier rond de ronde en hv aan de bovenkant van ketting drie (in stap twee hebt gemaakt) om af te sluiten van de ronde.

Stap zes:

circle6

Chain drie (telt dan steeds als eerste dubbele haak). Werk 2dc in dezelfde ruimte (maken van het eerste cluster van 3 DC; Dit is waar je begint te zien een patroon vergelijkbaar met wanneer u haak een Gehaakte oma-vierkanten).

Stap zeven:

circle7

CH 1, 3 DC in volgende ruimte en herhaal alle de weg rond naar het einde waar u zal hv in de top van de eerste keten drie om te sluiten van de ruimte.

Stap acht:

circle8

Herhaal stap zes en zeven. Er is geen verhoging in deze ronde.

Stap negen:

circle9and10

(Nu zal er een verhoging van de; u kunt denken van verhogingen zoals enigszins gelijkaardig aan de hoeken in een Gehaakte oma-vierkanten). Chain drie (telt dan steeds als eerste dubbele haak). Werken in dezelfde ruimte: 2DC, CH 1, 3 DC.

Stap tien:

Werken in de volgende ruimte: CH 1, 3DC, CH 1, 3 DC. Herhaal dit alles de weg rond naar het einde waar u zal samen met een hv aan de bovenkant van de ch 3 om af te sluiten van de ronde.

De cirkel groeit

growingcirclebigger

Als u wilt uw OneCare-netwerk blijft u met twee of drie rijen die geen verhogingen blijven groeien (met andere woorden, Herhaal stap acht twee of drie keer) en dan een verhoging van de rij. MAAR, uw rij verhoging zullen niet een exacte herhaling van stappen 9 en 10. In plaats daarvan, elke keer dat u verhogen, u zal de ruimte tussen de dubbele clusters door het doen van één cluster tussen hen groeien. Vergeet niet, deze werken op dezelfde manier aan de hoeken van een vierkant oma zodat u in elke grotere ronde meer 3dc clusters tussen die "hoeken moet".

Bijvoorbeeld, in uw volgende verhoging, u zal Ch 3 (telt dan steeds als eerste dc) en dan werken in dezelfde ruimte die u zal doen 2 DC, CH 1, 3DC maken de eerste verhogen cluster (twee clusters naast elkaar in dezelfde ruimte met een ch 1 ertussen. Klik vervolgens in de volgende ruimte zal u doen 3 DC (een normale cluster als u zou maken in een Gehaakte oma-vierkanten). In de volgende ruimte zou u dan het dubbele cluster herhalen door te doen 3 DC, CH 1, 3 DC in de ruimte. Vervolgens zou u de één cluster van herhalen 3 DC helemaal rond.

De volgende keer dat u wilde vergroten, u zou iets soortgelijks te doen maar in plaats daarvan je twee één clusters van zou moeten 3 DC in de twee ruimten tussen de verhogingen. (Zo zou je de verhoging van de, volgende ruimte zou 3 DC, volgende ruimte zou 3dc, volgende ruimte zou de stijging, enz., helemaal rond.) Dan zou de volgende ronde verhoging moeten drie één clusters van 3 DC in de drie ruimten tussen elke verhoging.

Dit is een herdruk van een artikel dat ik oorspronkelijk gepubliceerd op de Haak vandaag blog.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. Pingback: Hoe een oma driehoek in de ronde haak — haak wellust

  2. Pingback: 20 Populaire gratis haak patronen naar bladwijzer als u nog niet geprobeerd hen nog |

  3. Pingback: Haak Angel Christmas Ornament Tutorial |

  4. Pingback: Spring Flower Dishcloth - Free Tunisian Crochet PatternOombawka Design Crochet

Schrijf een reactie