Als een dag Valentijnsdag geschenk aan u wilde ik delen de vrije haak-patroon voor de schildpadden door Linda featured eerder op deze blog.

De achtergrond verhaal

Linda Davie zo gul deelde haar verhaal met ons afgelopen najaar over het omgaan met kanker en hoe ze haak gebruikt om te helpen houden zichzelf gezond en afgeleid. Ze houdt van haak om te geven aan anderen.

Haak schildpad detail

Op dat moment ik gedeeld:

Linda's nieuwste project. "Ze gevonden een patroon in Russisch voor haak schildpadden, dus bracht een zeer lange avond het patroon in het Engels vertalen en maakte deze fantastische schildpad en van plan is ten minste een paar meer." Een van de schildpadden die ze nu bezig is een regenboog schildpad die ze onderneemt om te help fundraise voor een homo tiener zelfmoord preventie functie die Debbie volgende maand houdt.

Een tijdje na dat Linda gaf ons een update, die zei in deel:

“Ik ben blij te kunnen melden dat ik klaar met alle van mijn behandelingen bent en probeer te vinden waar mijn leven ligt nu. Ik heb een prachtige familie die me bezig houden en wij kijken nu uit naar afwikkeling van terug in wat 'normale' gezinsleven is/was! I recommend highly haak of enige vorm van soortgelijke positieve gedachten-bezetten ambachtelijke aan iedereen – 'gezond' of niet!”

Ik was zo blij om dit te horen.

De haak Tortoise patroon

Veel lezers werden liefdevol de haak schildpadden die Linda maakte en echt wilde weten waar te vinden het patroon zelf. Linda royaal heeft gekozen om te delen met ons haar vertaling van de originele Russische haak patroon. Hier is wat ze gedeeld, in haar eigen woorden:

'Russische Turtles' Haak patroon

Dit patroon is vertaald door mij met de hulp van 'Google Translate' en 'Bing vertalen' van een patroon geschreven in Russisch-"van de auteur van 'Uil met land kunstenaars' site, Solovjov".

Ik maken geen aanspraak op het eigendom van de originele patroon noch ben ik verkrijgen van ieder financieel profiteren van delen van een patroon dat is reeds vrij beschikbaar-ik ben slechts opnieuw presenteren in een vorm die anderen zal hopelijk begrijpen. Wijzigingen zijn onbedoelde en due enige haak aan de verschillen in taal of mijn interpretatie van de gegeven vertaling in de V.S. in termen.

Link naar het originele patroon pagina. U zult moeten toegang tot deze pagina als u wenst te bekijken van foto's die u kunnen helpen (voor de skeleton structuur, mond en ogen positie) – Ik zal niet worden weergeven van hen hier. De turtles vertegenwoordigd op de pagina zijn dat alle gemaakt met behulp van de dezelfde dikte van garen – maar de turtles krijg kleiner in grootte als u omhoog de stack gaan. Van wat ik kan vertellen, zij hebben dit bereikt door gebruik te maken van kleinere haak voor elke schildpad.

U moet:

 • Drie kleuren van garen-ik gebruikte 8ply acryl (Australische).
 • kralen voor de ogen
 • Dikke draad voor de 'skelet' en tangen te buigen. -Ik gebruikte een oude draad kleerhanger.
 • 3.5mm haak haak voor lichaamsdelen en haaknld 4.5mm voor de hoogste shell en buik.
 • Naald voor naaien in uiteinden en bevestiging van ogen en mond.
 • Polyester vezels speelgoed vullen/vulling.

De schildpad is gemaakt in Amigurumi stijl van haak-gebruik een steek marker om te markeren de st van het begin van elke ronde – verplaatsen naar de laatste steek die u hebt gewerkt na elke ronde.

Afkortingen (Amerikaanse haak voorwaarden):

 • CH: keten
 • SC: enkele haak
 • DC: dubbele haak
 • HV: SLIP stitch
 • Inc: verhogen = 2sc in 1stitch.
 • dec: afname = sc 2sts samen.
 • st r samen breien: samen
 • mm: Steek maker verplaatsen

Lichaamsdelen

*Er is geen behoefte om te verlaten extra lange draden als afwerking van lichaamsdelen zoals zij zijn aan het lichaam gehecht door Haakvideo in de latere rondes van de onder-buik….niet veel naaien vereist dan naaien in uiteinden!

Hoofd.

6 SC in een magische ring. Rnd 1: 2SC in ea (12St) Rnd 2: (1SC, Inc) 6 keer (18St) Rnd 3: (2SC, Inc) 6 keer (24St) Rnd 4: (3SC, Inc) 6 keer (30St)

Rnd 5: (4SC, Inc) 6 keer (36St) Rnd 6: 36SC Rnd 7: (5SC, Inc) 6 keer (42St) Rnd 8: 42SC

Rnd 9: (6SC, Inc) 6 keer (48St) Rnd 10: 48SC Rnd 11: (7SC, Inc) 6 keer (54St) Rnds 12-14: 54SC

Rnd 15: (7SC, dec) 6 keer (48St) Rnd 16: 48SC Rnd 17: (6SC, dec) 6 keer (42St) Rnd 18: 42SC

Rnd 19: (5SC, dec) 6 keer (36St) Rnds 20-22: 36SC Rnd 23: (4SC, dec) 6 keer (30St) Rnd 24: 30SC

Rnd 25: 12SC, (SC, dec) 6 keer (Dit zal de kin, de onderkant van het hoofd) (24St) Rnds 26-29: 24SC Rnd 30: (10SC, dec), 2 keer (22St) Rnds 31-36: 22SC

Rnd 37: (9SC, dec), 2 keer (20St) Rnds 38 & 39: 20SC, afmaken.

Been (maken 4). 5CH. Beginnen in de 2e l van de haak, 3SC, 3SC in laatste st, 2SC, 2SC in laatste st. (10St) *Als met behulp van een steek markering, plaats het op de laatste steek…..rondes begint hier. Rnd 1: Inc, 2SC, Inc in volgende 3sts, 2SC, Inc in volgende 2sts. (16St) Rnd 2: SC, Inc, 2SC, (SC, Inc) 3 keer, 2SC, (SC, Inc), 2 keer (22St) Rnd 3: 2SC, Inc, 2SC, (2SC, Inc) 3 keer, 2SC, (2SC, Inc), 2 keer (28St) Rnds 4-16: (13 rijen): SC in ea. Rnd 17: 2SC, dec, 2SC, (2SC, dec) 3 keer, 2SC, (2SC, dec), 2 keer (22St) Rnds 18 & 19: SC in iedere st rond. Rnd 20: (9SC, dec), 2 keer (20St) Rnd 21: 20SC, afmaken.

Staart.

4 SC in een magische ring. Rnd 1: 4SC (4St) Rnd 2: Inc, 4SC (5St) Rnd 3: Inc, 5SC (6St) Blijven werken rondes, Inc in de eerste st van elke ronde totdat u 14sc in totaal hebben, afmaken.

Hoogste Shell – Spiraal zeshoek.

(maken 7) Het kan ontmoedigend kijken, maar lang verhaal kort…..u werkt gewoon een normale cirkel, half wijzigen kleuren-manier ronde. Gewoon neem de tijd en volg elke stap.

In de belangrijkste shell kleur (A), 6 SC in een magische ring, plaats steek marker. Rnd 1: Inc in elk van de volgende 3 SC (A), dan voordat u neerzetten (A) Trek een lus van garen zodat uw vorige werk niet ongedaan gemaakt worden zal terwijl u op de tweede kleur werkt. Swirl kleur koppelen (B) met een hv in de volgende sc, CH1 en vervolgens werk 2sc naar deze sc en inc in elk van de volgende 2sc. mm (12St) Rnd 2: Ga verder in (B)…..(1SC, Inc) 3 keer, dan voordat u neerzetten (B) Trek een lus van garen zodat uw vorige werk niet ongedaan gemaakt worden zal terwijl u op de volgende kleur werkt. Plaats de haak in de lus die u hebt gemaakt voordat (A) en trek het strak aan uw haak dan werken (1SC, Inc) 3 keer met (A) werken in de bovenkant van de (B) St die u hebt gewerkt in de vorige ronde. mm (18St) Rnd 3: Ga verder in (A)……(2SC, Inc) 3 keer, dan voordat u neerzetten (A) Trek een lus van garen zodat uw vorige werk niet ongedaan gemaakt worden zal terwijl u op de volgende kleur werkt. Plaats de haak in de lus die u hebt gemaakt voordat (B) en trek het strak aan uw haak dan werken (2SC, Inc) 3 keer met (B). mm (24St) Rnd 4: Ga verder in (B)…..(3SC, Inc) 3 keer, dan voordat u neerzetten (B) Trek een lus van garen zodat uw vorige werk niet ongedaan gemaakt worden zal terwijl u op de volgende kleur werkt. Plaats de haak in de lus die u hebt gemaakt voordat (A) en trek het strak aan uw haak dan werken (3SC, Inc) 3 keer met (A). mm (30St) Rnd 5: Ga verder in (A)……(4SC, Inc) 3 keer, dan voordat u neerzetten (A) Trek een lus van garen zodat uw vorige werk niet ongedaan gemaakt worden zal terwijl u op de volgende kleur werkt. Plaats de haak in de lus die u hebt gemaakt voordat (B) en trek het strak aan uw haak dan werken (4SC, Inc) 3 keer met (B), vervolgens verwijderd steek markering en sluit af (B). (36St) Rnd 6: Uw werk linksom te draaien uw (A) kleur, daarna verder werken rond de cirkel in (A) …..(5SC, Inc) 6 keer, afmaken. (42St)

Join zeshoeken met behulp van een motief als een stuk centrum en verbinding maken met de anderen samen rond met behulp van ongeacht welke methode u bent comfortabel met het gebruik, beide sc of naai samen. Ik koos om te naaien mijne samen om te krijgen een bergkam tussen elke motief – beide blik is prima.

Maken van de rest van de shell, omzeilen van de buitenste randen van het motief-groep die we hebben net samen. Toetreden tot de belangrijkste shell kleur (A) met een hv in de join tussen een 2 zeshoeken, CH 1. Rnd 1: SC in elke sc rond (126St) Rnd 2: 1SC (19 SC, dec) 6 keer, uw 'dec' moet vallen in de join tussen de zeshoeken, (pick-up st van een zeshoek en st voor de volgende zeshoek en werk dec. (120St)

Rnd 3: (dec, 15 SC, dec, SC) 6 keer – de 'sc' tussen de 'dec' moet vallen in de join tussen de zeshoeken…..het werk van de 'sc' in de 'dec' u tussen de zeshoeken in de vorige rij werkte. Rnd 4: (HV, 15 SC, HV, 3DC st r samen breien) 6 keer – uw 3dc st r samen breien moet vallen in het gewricht tussen de zeshoeken van de vorige ronde……zij vult de 'dal' en vormen een rechte lijn voor de volgende rondes. Rnds 5-7: SC in ea st, doen niet afgesneden garen zoals u zal dit waarmee verbinding wordt gemaakt de 2 Shell helften later. (120St)

Onder-buik Shell

Er zijn verschillende patroon suggesties weergegeven in de afbeeldingen op de gekoppelde pagina, maar zij niet daadwerkelijk geven een patroon voor hen als zodanig-u kunt gewoon doen een gewone shell of een willekeurig patroon maken. Ik heb de mijne in het donker grijs en werkte vervolgens elke 1ste sc in elke set in elke ronde in licht grijs, vervolgens tussen deze lijnen, Ik plaatste enkel willekeurige steken van roze en grijs te binden in de bovenste shell kleuren.

Fundamentele buik is als volgt;

7SC in een magische ring Rnd 1: Inc rond (14St) Rnd 2: (1SC, Inc.) 7 keer (21St) Rnd 3: (2SC, Inc.) 7 keer (28St) Rnd 4: (3SC, Inc.) 7 keer (35St) Rnd 5: (4SC, Inc.) 7 keer (42St) Rnd 6: (5SC, Inc.) 7 keer (49St) Rnd 7: (6SC, Inc.) 7 keer (56St) Rnd 8: (7SC, Inc.) 7 keer (63St) Rnd 9: (8SC, Inc.) 7 keer (70St) Rnd 10: (9SC, Inc.) 7 keer (77St) Rnd 11: (10SC, Inc.) 7 keer (84St) Rnd 12: (11SC, Inc.) 7 keer (91St) Rnd 13: (12SC, Inc.) 7 keer (98St) Rnd 14: (13SC, Inc.) 7 keer (105St) Rnd 15: (14SC, Inc.) 7 keer (112St) * Einddatum patroon van de muziek hier zoals dit waar de uiteinden van de shell-plaat en de zijkanten beginnen is – blijven in één buik kleur. Rnd 16: (15SC, Inc.) 7 keer (119St) * Ik wilde de 'schil' om een rand, dus ik deze rij in de rug lussen alleen werkte – is het geheel aan jou……u kunt gewoon een normale werken sc ronde indien gewenst – maakt geen verschil algemene. Ik heb ook gewerkt rnd 16 en de resterende rondes in lichtgrijs – u hoeft niet te veranderen van kleur als u niet te wenst. Rnds 17 & 18: SC rond, niet afgesneden garen.

Toetreden tot de delen van het lichaam als volgt

(verwijzen naar webpagina ter illustratie van de juiste ledemaat plaatsing van);

Rnd 19: 11SC, SC in volgende 10sts samen te werken door middel van het been stuk en de shell (foto's op pagina), 10SC, 10SC toetreding tot volgende etappe met lichaam, 10SC, 10SC toetreding tot het hoofd (zorgen 'chin' kant van het hoofd – waar u deed de dalingen van Rnd 25 van het hoofd – wordt geconfronteerd met de onder-buik), 10SC, 10SC toetreding tot volgende etappe, 10SC, 10SC toetreding tot de laatste etappe, 12SC, 7SC toetreding tot de staart. Rnd 20: SC in elke sc van de vorige rij, vastleggen van de resterende gratis steken van de ledematen en het hoofd als je werk je een weg rond. Rnds 21 & 22: SC in iedere st rond, afmaken.

Verwijzen naar de foto's op de webpagina voor het maken van het 'skelet'-u moet een stuk draad van de staart aan het hoofd, en twee stukken draad aansluiten benen in paren, om ervoor te zorgen met de Tang spoel de uiteinden van de draden zodat ze niet door het lichaam steken doen. Voordat u het frame, Ik vooraf gevuld het hoofd, poten en staart ongeveer halverwege. De frame invoegen – Ik aangesloten de benen en rug door koppelverkoop met sommige schroot garen maar toetreding tot de skelet stukken wordt aangeduid als een optionele stap – aan jou. Eenmaal skelet frame in plaats, spullen het hoofd, voeten en staart rond de draden om hen ongeveer gecentreerd te houden.

Toetreding tot de hoogste shell aan de onder-buik;

Rnd 1:De bovenste shell uitlijnen zodat het hoofd, poten en staart zijn gelegen in overeenstemming met de joins tussen de spiraal zeshoeken op de bovenste shell. Hebben de hoogste shell naar u toe gericht terwijl u werkt. Gebruik van uw bovenste shell belangrijkste kleur en beginnen naast de staart, SC de 2 helften samen. De bovenste shell heeft 120sts, lagere heeft 119 dus sc rondom en gewoon nemen de extra St wanneer u krijgt aan het einde van de rij-zal het niet zijn zichtbaar op de afgewerkte schildpad. Het is een vrij vervelende proces om de 2 helften samen, maar wees geduldig-u krijgt er! Vergeet niet om uw schildpad stevig materiaal voordat u klaar bent met deze ronde en uw garen verbonden voor de volgende ronde laat.

Rnd 2: (2SC, Inc) om een einde te. Rnds 3 & 4: SC in iedere st rond verandering in contrasterende kleur. Ik gebruikte mijn swirl kleur hier-u kunt gebruiken wat je wilt. Rnd 5: (6 SC, Inc) rond uw 'inc' St werken in de sc van Rnd 3 (Zie foto op webpagina 's). Rnd 6: Terug naar uw belangrijkste shell-kleur wijzigen, SC in iedere st rond, afmaken.

Nu voor de prachtig gezicht!

Weer-verwijzen naar de webpagina als er een reeks van foto's die u een zeer duidelijke stapsgewijze handleiding is geven voor het maken van het gezicht en de ogen kralen toevoegen, dus ik zal niet lastig uit te leggen in de diepte hier…..Ik geef enkel de basisinstructies.

Borduur mond, plaatsen van uw steken soepel tussen de rijen zoals afgebeeld. Te voegen ogen, de naald in de hoek van de mond invoegen, en navigeer naar de locatie van één van de ogen. Schroef de parel in positie, vervolgens druk op de naald terug naar waar u eerst ingevoegd in de buurt van de mond. Als u tie-off de draden, Trek strak genoeg zodat de Wang en 'smile' is gevormd op hetzelfde moment als het oog in het hoofd naar beneden wordt getrokken. Bind de uiteinden uit stevig en naai in de draadeinden. Herhaal het zelfde proces met een nieuwe draad aan de andere kant van het gezicht. Nu maken en koppelen de oogleden.

Het patroon voor zover ik kan vertellen specificeerde niet een kraal grootte voor de ogen-ik gebruikt zwart 6mm houten kralen. Toen maakte ik het ooglid vermeld in het patroon, het was veel te groot voor mijn parel! Ik zal u voorzien van de vertaalde originele ooglid patroon en degene die ik heb up te gemaakt passen mijn kralen.

Ooglid (maken 2) – vertaald uit het originele patroon; 10CH beginnen in de 2e l van de haak, werk 9 SC, beurt. Hv in 2e st, 1SC, 3 DC, 1SC, HV, beurt.

Ch1, 4 SC, 2HV, beurt. Hv in 2e st, 1SC, Inc, 2SC, 2HV, beurt. Hv in 2e st, HV, 5SC, 3HV, afmaken verlaten een einde lang genoeg om te hechten ooglid per foto's op de webpagina.

Mijn ooglid (maken 2); (kleiner dan de originele patroon) 8CH hv in 2e st, 7SC, beurt. Hv in 2e st, 1SC, 3DC st r samen breien, 2SC, HV, afmaken verlaten een einde lang genoeg om te hechten ooglid per foto's op de webpagina.

Gefeliciteerd…..u hebt net klaar met uw allereerste 'Russische schildpad'!

Voor een iets ander uiterlijk, Ik dacht dat ik zou u ook de optie van een 3-kleur spiraal zeshoek!

Drie-kleur spiraal zeshoeken

Elke kleur-verandering in de zeshoek spiraal wordt gedaan door te trekken tot de lus van de kleur die je bezig bent (om te voorkomen dat het ontrafelen terwijl u op de volgende kleur werkt), start uw volgende kleur door het plaatsen van uw haak in de lus van je volgende kleur, te trekken tot strak aan je haak en start Haakvideo. DUS…om me te typen die over en weer te redden, WEER…….waar u zien het woord wijzigen, als volgt

instructies! Nog een tip….Als u verward over welke kleur bent u tot, Kopieer en plak dit patroon in een 'Word'-document en eigenlijk het veranderen van de kleuren van de (A), (B) en (C) in het schriftelijke patroon te vertegenwoordigen de werkelijke kleur van garen dat u met werkt.

Met behulp van belangrijkste shell kleur (A) en maak 2sc in een magische ring, vervolgens koppelen tweede kleur (B) met een hv, 1CH en make-2sc in de ring, vervolgens koppelen derde kleur (C) met een hv, 1CH en make-2sc in de ring, plaats steek marker. (6St) Rnd 1: Ga verder in (C) en inc in ea van de volgende 2sts, OMZETTEN in (A) en inc in ea van de volgende 2sts, OMZETTEN in (B) en inc in ea van de volgende 2sts. mm (12St)

Rnd 2: Ga verder in (B) en werk (1SC,Inc) 2 keer, OMZETTEN in (C) en werk (1SC,Inc) 2 keer, OMZETTEN in (A) en werk (1SC,Inc) 2 keer. mm (18St) Rnd 3: Ga verder in (A) en werk (2SC,Inc) 2 keer, OMZETTEN in (B) en werk (2SC,Inc) 2 keer, OMZETTEN in (C) en werk (2SC,Inc) 2 keer. mm (24St)

Rnd 4: Ga verder in (C) en werk (3SC,Inc) 2 keer, OMZETTEN in (A) en werk (3SC,Inc) 2 keer, OMZETTEN in (B) en werk (3SC,Inc) 2 keer. mm (30St) Rnd 5: Ga verder in (B) en werk (4SC,Inc) 2 keer, afmaken (B), OMZETTEN in (C) en werk (4SC,Inc) 2 keer, afmaken (C) OMZETTEN in (A) en werk (4SC,Inc) 2 keer. mm (36St)

Rnd 6: Ga verder in (A) en werk (5SC,Inc) 6 keer, afmaken. mm (42St)

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

27 Opmerkingen

  • Ik vond het beeld dat ik had gered, maar wist niet hoe ik zou gaan om het te doen zonder vertaling. Thank you for sharing.

   Zo blij dat je maakte het door al uw behandelingen en het zetten van uw leven weer in elkaar. Ik zal houden u in mijn gebeden

 1. Pingback: Technieken en Tips | Pearltrees

 2. Pingback: Russisk skildpadde af Valentina » Tulle Momsemor

 3. Bij het maken van de spiraal zeshoeken voor de hoogste shell, Ik stel voor de volgende lichte tweak: De aanwijzingen opvolgen via de eerste keer dat u color A en color B gebruikt, maar de eerste keer u op kleur A terugkomen beginnen (de tweede tijd kleur A wordt weergegeven), Haak door alleen de achterste lus van elke steek voor een subtiele maar mooi optisch effect.

 4. Bij het maken van de spiraal zeshoeken voor de hoogste shell, Ik stel voor de
  volgende lichte tweak: De aanwijzingen opvolgen via de eerste keer
  u kleur A en color B, maar vanaf de eerste keer u terugkomen
  kleur A (de tweede tijd kleur A wordt weergegeven), Haak door alleen de achterste lus van elke steek voor een subtiele maar mooi optisch effect.

 5. Bij het maken van de spiraal zeshoeken voor de hoogste shell, Ik stel voor de
  volgende lichte tweak: De aanwijzingen opvolgen via de eerste keer
  u kleur A en color B, maar vanaf de eerste keer u terugkomen
  kleur A (de tweede tijd kleur A wordt weergegeven), Haak door alleen de
  een back-lus van elke steek voor een subtiele maar mooi optisch effect.

 6. Carmen Johnson Antwoord

  That's awesome hoe u u vertaald de patroon naar het Engels. Ik denk dat er een heleboel werk. Het maakt me wilt sommige Spaanse patroon naar het Engels vertalen. Thank you for sharing.
  Carmen

  • Kathryn Antwoord

   De designer gebruikt een oude kleerhanger dus iets met ongeveer dat dikte zou het beste.

 7. Dank u zeer veel voor de pijn die moeite die het kostte om het patroon te vertalen en dan nog om te haken ons zo'n mooi kunstwerk ( Linda ) Kathryn bedankt voor het plaatsen van een dergelijke top notch patroon als ik ben gekomen om te vinden op uw site

 8. je bent een inspirerend persoon! Je hebt in geslaagd om het patroon te vertalen en nog steeds deel het met ons. Dank je wel voor het opnieuw delen. Dit wordt mijn volgende project om xx te voltooien

 9. Dank u voor het delen van deze, mijn vriend zag het en heeft om mij te maken het voor haar. Alsof ze behoefte aan meer dieren in haar huis, maar dit is niet een puinhoop maken net als de rest van haar te doen. LOL

 10. Hallo, Allereerst , veel dank voor de Patroon!!!.
  Ik denk dat Round 25 lijken niet naar rechts …. Ik heb vier keer dezelfde ronde en kwam verkeerd… Moet ik elke fout gemaakt ?
  Gelieve, Help me.
  Weer, veel dank voor de Patroon.
  Je erg gul !
  Beste wensen,
  Zizi

 11. Hallo, de Ronde ik hierboven commentaar, komt uit het hoofd (ronde 25).
  ik ben in de war, want ik maakte de ronde recht, maar iets wordt gemist…
  Zou je alsjeblieft, me helpen om te begrijpen waar ik elke fout gemaakt haken het hoofd, want ik kon gewoon twee keer te maken 12 SC en 2deacreses, en liet hen 6SC… Sorry voor problemen.
  Hartelijk dank.
  Zz

 12. Mette Rasmussen Antwoord

  Hallo, topshell- wanneer samengevoegd al hexogan en afwerking rij 4 jij schrijft 120 St? hoe kan het zijn 120 wanneer u december? je begint met 120 St, u december en eindigen met 120 St?

 13. Hallo, gewoon benieuwd of iemand heeft de oplossing voor de eerdere opmerking, Ik ben lid geworden van de zeshoeken en gedaan rij 1 & 2 120 St, maar als je naar roeien 3 & 4 het vertelt je om verder gedaald, maar zegt dat je moet 120 St, kan iemand helpen aub thanks

 14. Heel erg bedankt voor de tijd delen en het nemen van te vertalen!
  Ik hoop dat je beter en kanker vrij voelen! Ik zal houden u in mijn gebeden!???

 15. Ik maakte dit voor mijn 13 yo kleindochter. Maakte haar in scholen. Ze was zo kietelde met haar nieuwe vriend.
  Bedankt voor de vertaalde patroon.

 16. Het was rij 16 en 17 op het been dat ik heb problemen met het vertalen van het te bereiken
  De juiste hoeveelheid steken.

Schrijf een reactie