Vandaag dacht ik dat ik zou delen een ander fragment uit mijn boek Haak mijn leven gered: De geestelijke en lichamelijke gezondheidsvoordelen van haak. Dit gaat over uw garen kleur keuzes en hoe te denken meer zorgvuldig over hen, met name wanneer Haakvideo door moeilijke emotionele tijden.

"Gewoon kijken naar bruisende gekleurd garen en streelde verschillende texturen kan maken dat eerste gevoel in de desensitised pantser van depressie en demotivatie." Stitchlinks

Een van de belangrijkste beelden die heeft geplakt met me als ik heb onderzocht de gezondheidsvoordelen van haak is een afbeelding vastgelegd door Margaret Mills in haar artikel met een adellijke titel De helende kunsten en ambachten, waarin ze zei: "Als het ritmische werk, het gevoel van garen, en de misvormde poncho gestalte onder mijn handen draaide de wereld van zwart-wit tot Technicolor, Ik realiseerde me dat ik ook te met een aanval van depressie maken had. Ik heb sindsdien hervat mijn lang verwaarloosde naaien evenals, en de wereld is een betere plek. Waardoor handgemaakte items liften mijn geesten en verhoogt mijn energie."

blauw haken hart

Ik denk dat wat me opviel over dit beeld is het idee dat uw wereld zwart en wit is (of slechts grijs!) en dat haak kleur terug in het brengen kan. Dat was zeker het geval voor mij. Ik zag grijs overal die ik draaide me totdat ik niet wilt storen draaien meer. Haak deed me denken aan de eenvoudige schoonheid van kleur. Niet dat ik begon drastisch invoering van kleur in mijn leven. Eigenlijk, de allereerste bal van garen dat ik uitgekozen bij het leren hoe haak was een grijze bal! Ga cijfer. Maar ik heb toegevoegd een mooie teal kleur dat ik dacht dat ging goed mee en zo begon mijn exploratie van kleur. Ik begreep niet bewust dat de genezende kracht van kleur, maar iets in mij verlangde naar infusie van mijn leven met kleur om te wissen de eentonigheid van emotie die doordrongen van elke hoek van mijn dagen.

En uiteindelijk, het was niet alleen in het comfort van mijn haak hoek die kleur bloeide. Ik begon te merken kleur andere plaatsen opnieuw. Ik merkte de Toon van een vriend huidskleur omdat ik wilde maken haar een sjaal en wilde om te kiezen van kleuren die haar vleien zou. Ik merkte de kleuren in de rok van een voorbijganger omdat ik hield van het patroon en wilde maken iets dergelijks. Voordat ik het wist was ik gemerkt de blauw in de lucht, de blauwe in mijn vriendje ogen, op een manier die ik gewoon had niet gemerkt in een zeer, zeer lange tijd. Ik zag kleur weer omdat ik gewerkt met kleur in mijn handen voor zoveel maanden. Depressie neemt dingen weg zonder uw toestemming te vragen. Ik had niet gerealiseerd dat mijn gevoel van zicht was geworden dus beperkt tot een grijze wereld totdat kleur geretourneerd.

blauwgroen haken hart

Ik lees eerst dit opvallende Margaret Mills citaat voordat ik had de gelegenheid om te haar interview dus ik zorgde ervoor om het wanneer ik kreeg de kans om te spreken met haar over haar ervaringen haak. Ik vroeg haar of ze voelde dat kleurentheorie een rol speelt in hoe haak helpt om te genezen depressie en ze zei dat ze zeker denkt dat het doet. Eigenlijk, ze zegt dat het was de kleur van het garen en het spel van één kleur tegen een andere die echt trok haar op de ambachtelijke activiteit. Ze merkt op dat ze vaak garen beschreven als ziet "luscious" of "yummy" (beide woorden die ik ben geneigd te gebruiken een veel wanneer we spreken over garen, eigenlijk) en hoewel dat zijn woorden die we gebruiken om smaak te beschrijven, het is de rijkdom van de kleur van het garen die kan inspireren ons om te kwijlen een beetje. Ook merkt op dat kleur een belangrijke overweging in het verfraaien omdat het invloed op stemming zo veel dus er is zeker iets te zeggen voor de genezende kracht van de kleuren in het ambacht van het haak Mills.

Mills was nauwelijks de enige persoon om deze verbinding te maken. Em was van een andere persoon die het gemarkeerd wanneer ze vermeld met behulp van de bruisende lente en zomer in haar haak kleuren omdat deze kleuren haar gelukkig maken. En veel wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar de relatie tussen kleur en depressie, onderzoek waaruit blijkt dat er een duidelijke link tussen de twee. Sommige onderzoek suggereert zelfs dat u bewust uw stemming door slimme focus op kleur verbeteren kunt.

paars haken hart

Herinneren wanneer we gesproken voordat over mindfulness meditatie? (Opmerking: in het begin van de haak gered mijn leven) A 2009 Psychologie vandaag artikel door Peter Strong wordt uitgelegd hoe mindfulness kan worden gebruikt met aandacht voor kleur te overwinnen depressie. Hij beschrijft een techniek waar u zitten nog steeds en worden zeer bewust van uw emoties. U verschillende technieken om dit te doen, maar het punt is dat je begint te kunnen visualiseren wat de kleur van uw emotie is. Depressie wordt vaak geassocieerd met "grijze", maar het hoeft niet te worden, Natuurlijk. Evenzo jaloezie is meestal groen en woede is rood. In Strong's oefening, Zodra u hebt gevisualiseerd uw emotie kleur en mediteerde op het dan kunt u de volgende stap is om te doen een aantal dingen te veranderen van de kleur van uw emotie. (Dus in plaats van alleen maar bewust van de emotie, als voorheen, Nu kunt u meditatie en visualisatie eigenlijk wijzigen de emotie.) Bijvoorbeeld, u zou spray uw grijs schilderij emotie met een helder gele verf visualiseren. De theorie hier is dat door het veranderen van de beelden van uw emotie, u kunt de werkelijke emotie.

Als visualisatie niet voor u werkt, het is mogelijk dat bloot aan concrete voorbeelden van verschillende kleuren kan helpen veranderen uw humeur. Overwegen voor een moment de mensen die lijden aan Seasonal Affective Disorder (SAD), Wat is een type van depressie die optreedt tijdens bepaalde periodes van het jaar wanneer de lichte niveaus laag zijn. Een van de belangrijkste behandelingen voor SAD is licht therapie, De Alleanza Nazionale over geestelijkegezondheid wordt uitgelegd dat hiervoor gebruik maken van bepaalde soorten licht omdat een volledig-kleur licht spectrum niet zo gunstig als het gebruik van gloeilampen in een specifieke kleur temperatuurbereik. Ze gaan op om te zeggen dat wanneer correct gebruikt licht therapie kan bieden totale kwijtschelding van triest symptomen in 50% – 80% van mensen. Als je bedenkt dat de kleur eigenlijk gewoon de manier is waarop het oog licht ziet, Er is bewijs voor te stellen dat die bekeken, verschillende kleuren bijdragen kan tot het verminderen van de symptomen van depressie.

groen haak hart

Er is een hele lichaam van de wetenschap, genaamd chromotherapie (of kleur therapie) die is gewijd aan het gebruik van kleur voor de behandeling van depressie. In de beschrijving van de geschiedenis van chromotherapie, onderzoekers Azeemi en Raza (2005) uitleggen dat hoewel studies over het onderwerp zijn geweest meer kwalitatieve dan kwantitatieve, het gebruik van kleur als een mogelijke genezing behandeling gaat terug tot ongeveer 2000 BC en werd gebruikt door mensen in het oude Egypte, Griekenland, China en India. Als je ooit hebt geleerd over de chakra's van het lichaam dan weet je dat elke één geassocieerd met een kleur wordt, die was historisch gerelateerd aan genezing technieken die zijn toegepast op lichaam en geest.

Het gebruik van kleur te veranderen van stemming heeft voortgezet in de moderne tijd. Misschien heb je gelezen over moderne marketingtechnieken waar winkels of adverteerders zal kiezen bepaalde kleuren die potentiële kopers van stilte in bepaalde stemmingen. En Azeemi en Raza melden dat "in 1990, wetenschappers gemeld aan de jaarlijkse conferentie van de Amerikaanse Vereniging voor de vooruitgang van de wetenschap op het succesvolle gebruik van blauw licht in de behandeling van een breed scala van psychische problemen, met inbegrip van verslaving, eten aandoeningen en depressie"terwijl het rode licht was gebruikt voor de behandeling van meer fysieke symptomen zoals obstipatie en vlees wonden.

Misschien u akkoord gaat met dit en misschien niet. Maar als je een crocheter die met gevechten depressie (of zelfs alleen maar een crocheter na een slechte dag) vervolgens zou het de moeite waard het te spelen een beetje met het gebruik van verschillende garens kleuren in uw projecten om te zien of u de manier waarop je je voelt veranderen kunt door de kleuren te wijzigen waarmee u werkt. Ik denk dat het belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam als het gaat om het verkennen van de genezing voordelen van kleur. Niettemin, veel andere mensen hebben gemeld over het gebruik van kleur om de manier waarop je je voelt. Het onderzoek suggereert wijd dat gele is een goede keuze om te helpen u bevrijden van een slecht humeur overwegende dat blauw en grijs zijn meer kans om te verlaten voel je depressief.

De Paul Goldin Clinic, die biedt een gratis online persoonlijkheidstest aan kleur gerelateerde, is het ermee eens dat geel genezen depressie helpen zal overwegende dat "teveel blauw je koud laat kan, depressief en bedroefd". De site ook suggereert dat rood helpen met depressie, kan hoewel te veel rood kan je je voelt geageerd en angstig. Ze zeggen dat groen is een goede kleur voor taakverdeling uit uw emoties en roepen een gevoel van kalmte en paars is goed voor het aansluiten van uw geest en lichaam te verlichten van geestelijke gezondheid kwesties Hoewel u wilt drift naar aansteker, meer lavendel tinten voor optimale gevoelens van evenwicht. Natuurlijk, Sommige crocheters gaan eens en anderen zijn niet. Neem een minuut om te stoppen en vraag jezelf af hoe verschillende gekleurde projecten aan de stemming had u tijdens het werken op hen hebben gerelateerde.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

 1. Hoe inspirerend. Ik heb het nauwkeurige zelfde ding doorlopen en hebben onlangs besloten te halen haak opnieuw en verder mijn vaardigheden en geef mezelf een creatieve uitlaatklep. Dank u voor het delen van uw verhaal.

 2. CrochetBlogger Antwoord

  jackybaby1999 merci! Ik zou graag meer horen over uw verhaal als u ooit wilt delen.

 3. CrochetBlogger jackybaby1999 dank u voor uw interesse, CrochetBlogger. Ik ben gewoon het aanbreken van deze reis studeren kleur, texturen, nieuwe technieken, en hoe ik hen kan gebruiken om te maken wat ik willen zijn mijn beste werk. Gewoon kijken naar het werk van andere kunstenaars vezel heeft opgeheven me en moedigde me aan te reiken. Het is moeilijk voor een gedeprimeerde persoon om te reiken naar anderen, omdat het ze ongemakkelijk maken kan en ze niet wat weten te doen of zeggen. De genezing moet komen van binnen, met name voor degenen onder ons die vaak worden gekeerd en verlegen die niet anderen nood willen met wat een ernstige aandoening kunnen. Interessant, Wat onmiddellijk mijn aandacht trok was een aantal van de prachtige colorwork van de techniek van de geschilderde haak gedaan met naaigarens. Gewoon subliem.

  Mijn vriendelijke groeten…

 4. CrochetBlogger Antwoord

  jackybaby1999 CrochetBlogger Bedankt voor het delen. Zeker eens dat het is moeilijk te bereiken tijdens depressie! Maar het is ook zo belangrijk … Online is een manier om te reiken!!

 5. Pingback: Alles wat die je wilt misschien weten over hoe haak mensen geneest |

Schrijf een reactie