BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Dit weekend zag ik haak in de winkel van een stuk speelgoed dat ik was in. Ik zag het op uit die het is een fair trade-label die ik had niet gehoord van nog te vinden. Ik ben altijd super geïnteresseerd in alle eerlijke handel haak zodat ik moest leren meer!

De winkel

paxton gate for kids

De winkel die was ik in was Paxton Gate: Curiosa voor kinderen, die is op Valencia in het Mission District van San Francisco. Het origineel Paxton Gate is deze rare nieuwsgierigheid winkel gevuld met planten, taxidermie dieren en andere eigenaardigheid. Een paar jaar geleden ze opengesteld de kinderen’ winkel die is gevuld met smart, niet-tech, eco-vriendelijke, organische creatief speelgoed. Hoewel het bedoeld voor kinderen, Ik vind het op zijn minst als magisch als de volwassen versie van de winkel en altijd pop in als ik op het gebied ben.

De haak-speelgoed

Dit waren de haak speelgoed dat zag ik in de winkel:

fair trade crochet rattle

fair trade crochet toy

Zij bent rammelaars haak. Schattig! Controleren ze uit online ik kan zien dat de paddestoel rammelaars (onderste foto net boven deze tekst) zijn gemaakt van organische bamboe garen. Geen wonder dat ze waren zo zacht! Dit garen is een gemeenschappelijk kenmerk van veel van de onderdelen die het merk verkoopt.

Het Label

gele label fair trade haak

Het merk dat dit maakt heet Yellow Label. Het label werd gestart door een moeder die werd geïnspireerd door haar zoon om te vinden “een alternatief voor de in massa geproduceerde, commerciële speelgoed en kleding”. Ze werkt met ambachtslieden in verschillende landen, meestal moeders ook, te bieden eerlijke lonen voor handgemaakte artikelen die ouders met een zuiver geweten kopen kunnen.

Van het merk missie, zoals beschreven op de site:

“Op gele Label Kids, Wij zijn van mening dat producten net zo leuk worden kunnen, stijlvol en functioneel, terwijl nog steeds ethisch vervaardigde en ecologisch verantwoorde. De ambachtslieden die onze producten worden betaald eerlijke leefloon volgens de normen van de eerlijke handel.”

Ik hou van Fair Trade haak!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Binnen Paxton Gate voor kinderen | Dagboek van een slimme meid

Schrijf een reactie