Haak is een ambacht dat praktijk mensen over de hele wereld. Echter, We horen over het meer van sommige plaatsen dan andere plaatsen. De Filippijnen heeft overvloed van crocheters maar het is niet een plek die we horen veel over. Dat is waarom ik was blij om een boodschap van Trey Ajusto, een crocheter in de Filippijnen die haar werk met me gedeeld.

Trey van Filippijnse haak bericht

Filippijnen haak

Hier is wat Trey te zeggen had:

“Ik ben een crocheter in de Filippijnen. Hoewel haak een bekende traditie hier is, het is niet echt bereikt een “populaire” status. Ik kan nu zeggen, Hoewel, Er verschijnt een bericht dat het inhaalslag met de wereld. Er is een hernieuwde liefde voor het vooral onder jongeren (want er nog steeds is een (mis)perceptie terug hier dat alleen oma haak).”

Trey zei ook iets over haar eigen interesse in het delen van Luzon haak die ik hield en wilde delen:

“Het is mijn doel om haak in het zonnetje gezet omdat er is talent daar in ons land die niet veel blootstelling krijgen, met name onder degenen die haak in de provincies.”

Trey Ajusto (Gantsilyo Guru)

crochet yarn basket

Trey Ajusto heeft een blog met de naam Gantsilyo Guru. Ze legt: Het woord “gantsilyo” is de Filippijnse term voor haak afgeleid van de Spaanse haak woord “ganchillo.” (Leren hoe om te zeggen van de haken in 25 talen hier.)

Haak oorbellen Filippijnen

Trey geleerd haak tijdens de middelbare school. Ze legt:

“Mijn allereerste haak project was in binnenlandse economie klasse. Het was een 3D-kerstboom. Onze leraar wilt niet accepteren van mijn project omdat ze kon niet geloven dat ik heb gemaakt. Sindsdien, Ik heb sindsdien verslaafd!”

Haak oorbellen

Grote props aan Trey voor het feit dat haar Haak oorbellen opgenomen in de Filippijnen uitgave van Cosmopolitan tijdschrift deze afgelopen December.

Haak koffiekopje gezellige

Ze had ook haar werk aanbevolen in de 2012 Planner voor The Coffee Bean & Thee blad bedrijf; kunt u het gratis haak patroon voor dat koffiekopje gezellige hier.

crochet motifs trey ajusto

Trey ook leert Haak / amigurumi workshops.

Willekeurige reacties op haak in de Filippijnen

crochet flower trey ajusto

Hier zijn enkele van de dingen met betrekking tot haak in de Filippijnen die ik kreeg van van Trey blog:

 • Natuurlijk Tagalog crocheters maken sjaals. Trey zegt: “Ook al is het bijna ondraagbaar in de Filippijnen (behalve misschien in de provincie Benguet op het eiland of wanneer het wordt winderig en koud tijdens de “ber” maanden), een sjaal kunnen uw legit aanspraak op Haakvideo dapperheid.”
 • De garen winkel die Trey in Manilla beveelt is Dromen Yarnshoppe. Ze heeft herzien en andere Filippijnen garen winkels op de blog evenals genoemd, Hoewel.
 • Mannen zijn niet zichtbaar in de Filippijnen Haakvideo. Trey zegt: “Nog niet ontmoette ik een man (nog) in de Filippijnen die haakpennen. Ik ben zeker zij bent daar ergens haken.” Ze zegt ook: “In mijn advies, Als een man zeker genoeg is te houden een garen en een haak en hebben de wens om te creëren, dan hij een echte man is!” Dat is waarom we vieren mannelijke crocheters recht? Ik zal toevoegen, Hoewel, dat het één belangrijkste Filippijnen gebaseerde crocheter die ik ken eigenlijk een man is: Pablo Cabahug.

Trey helpt ook de online aanwezigheid van Filipijnen crocheters ondersteunen door het delen van links naar die mensen die op plaatsen zoals zijn Facebook en Ravelry.

Andere Crocheters in de Filippijnen

Sommige van de andere crocheters in de Filippijnen die ik via online onderzoek gevonden heb omvatten:

 • Millicent Melissa Wie biedt gratis haak patronen op haar blog
 • Teri Caermare Tan, die werd gekenmerkt in een Haak nieuwsartikel voor het verdienen van een inkomen door haak
 • De blogger op De onnatuurlijke moeder die vermeld de dezelfde dromen Yarnshoppe die Trey genoemd
 • Ginantsilyo, een andere crocheter die haar werk en haar blogs over haak verkoopt

Foto's in deze post werden getrokken uit van Trey openbare abums op G en Facebook.

 

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

11 Opmerkingen

 1. BelleMondeHandmade Antwoord

  Ik heb gemerkt de Filippijnen laatste tijd opduiken in de blogosfeer haak. Bedankt voor het benadrukken van een andere ontzagwekkende internationale haak kunstenaar.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @BelleMondeHandmade als je denkt aan ping me als je iets met haak-betrekking in de Filippijnen ziet is het iets die totaal zou ik graag meer weten over. Ik ben mijn eigen ogen uit voor het te houden. Ik heb een beetje op mijn profielen van haak in andere landen zijn verslappen, maar doen dit bericht echt gemotiveerd me te willen krijgen terug op dat onderzoek.

  • CrochetBlogger Antwoord

   Ik hou van de site Crocehtology. Het is niet opererend vanuit al de Filipijnen is het?

 2. Ik ben niet een eenling, maar ik hou van verblijf in het huis voor comfort en wordt tot ik liep uit daglicht. Ik heb meer dan een jaar nu geweest Haakvideo, het begon als giften voor mijn familieleden, vrienden, en buren voor speciale gelegenheden totdat ik kreeg een heleboel projecten en niets kunnen stoppen me zelfs als ik liep uit garen. nu, Ik ben nog steeds haken en verslaafd en loving it. Ik heb al mijn facebook-account gemaakt voor mijn haak projecten, Welkom op zien op LOOPS.

 3. Heeft iedereen het patroon voor “Sampaguita ” Gordijn. Mijn grootouders gebruikt om te laten hangen van het venster in Bulacan op het eiland.

Schrijf een reactie