Joana Vasconcelos is een van mijn favoriete haak kunstenaars. Dit is voornamelijk te wijten, Natuurlijk, omdat ik vind haar werk opvallend. Maar het heeft ook te maken met de kwaliteit van haar carrière; Joana van werk wordt gezien internationaal in verbazingwekkende tentoonstellingen en dit is goed voor de gehele haak Gemeenschap dat onze ambachtelijke gezien op zo'n grote schaal. Ze maakt deel uit van een groot multi kunstenaar expositie in Jeruzalem, dat ik zo dit wens ik kon zien in persoon!

De tentoonstelling

De tentoonstelling, die heet vlees en bloed, klinkt als een intens krachtige multimedia tentoonstelling. Uit het persbericht:

“De tentoonstelling vlees en bloed probeert te onderzoeken van de bestaande harde relatie tussen de mens en andere dieren, en om ons te tonen gevoeligheid en geconfronteerd met de realiteit die de meerderheid onder ons niet voldoende op de hoogte van is. De tentoonstelling roept ons om te kijken naar het vlees en bloed als een stof die verbinding maken met de familie van dieren, waarvan wij deel van uitmaken, en te behandelen met respect en mededogen.”

Hier is de flyer voor de tentoonstelling:

flesh and blood exhibit

Museum op de naad

De tentoonstelling wordt gehouden in Museum op de naad in Jeruzalem. Van de website:

“Museum op de naad is een unieke museum in Israël, hedendaagse kunst die zich met de verschillende aspecten van het sociaal-politieke realiteit bezighoudt weergeven. Door de werken van kunstenaars uit Israël en in het buitenland, die reageren op de stress en spanning tussen en binnen groepen, het museum nodigt de bezoekers te onderzoeken van de mate van invloed van het sociale milieu op het individu en vice versa. Tussen de lokale versie en de universele, tussen pluralisme en extreme ideologieën, de boodschap van het Museum wordt aangedrongen op luisteren en discussie, voor het aanvaarden van de andere en die verschillend van ons en respect voor onze medemens en zijn vrijheid.”

De kunstenaars

Ik ben zeker gaan snijden uit enige tijd om te verkennen van het werk van de andere kunstenaars die in deze tentoonstelling worden gekenmerkt. Er zijn 26 kunstenaars uit vele verschillende landen: Puerto Rico, Israël, Denemarken, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Argentinië, Noorwegen, China, de U.S. plus Portugal, dat is het land dat Joana Vasconcelos Hiermee geeft u.

Joana van werk

Enkele van de artiesten hebben meer dan één werk in deze expositie. Ik ben niet zeker over Joana de rol in de tentoonstelling. Ik weet dat haar nieuwsbrief opgenomen een beeld van de rode haak bedekte stier die u, op de top van dit bericht ziet. Dit was een 2009 stuk deed ze genoemd Tenorio die zowel klosje lace en gehaakte katoen opgenomen de stier. Als dit stuk? Het doet me denken aan zo vele andere Haak taxidermie-geïnspireerde kunst stuk is maar uniek voor haar eigen stijl!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Nieuwe Solo tentoonstelling door haak kunstenaar Joana Vasconcelos — haak wellust

Schrijf een reactie