In deze week editie van 50 Jaar van de haak geschiedenis We nemen een kijkje op de wereld van de haak in 1936.

1936 Haak: Favoriete zoeken

Mijn favoriete te vinden in 1936 haak was een fictief verhaal gepubliceerd in De Lewiston dagelijkse zon dat heeft deze mooie beschrijving van de protagonist bezig met enkele haak:

“Coralie knikte. Ze zat plat op de vloer in de Ash-keuken en ze had een kleine mand gevuld met helder gekleurde ballen van kladjes naast haar. Haar tong was gevangen tussen haar tanden als ze gearbeid vurig met een lange houten haaknaald. Ma Ash tuurde naar haar door een zilver-omrande bril en glimlachte.

“Je komt langs boete, Dearie, ze waargenomen.”

Coralie geduwd een krul uit haar ogen en keek een beetje afgeleid. “Het lijkt erg gemakkelijk als je het,” Ze protesteerde. “U hoeft zelfs niet te Houd uw ogen op uw steken. Maar de mijne – Je denk dat om het even wie kan zeggen dat het bedoeld voor een deken?”

Ah, We hebben allemaal er geweest, Als beginner crocheters en soms zelfs wanneer gewoon doen nieuwe soorten projecten als ervaren crocheters!

1936 Haak stijl

Als ik denk dat ik noemde dat in vorige week post het midden van de dertiger jaren zag een heleboel haak patronen voor het afstemmen van verzamelingen. Bijvoorbeeld, in 1936 je zou kunnen sturen weg om het patroon voor dit Gehaakte baret en portemonnee:

1936 Vintage haak patroon

Lace haak handschoenen waren ook populair op dit moment; een andere krant geadverteerd de Haak patroon voor deze koop:

Vintage haak Vingerloze handschoenen

1936 Haaksteken

Een van de dingen die ik gemerkt dat leek te populair geworden in 1936 haak was het gebruik van kant haak motieven om een verscheidenheid van objecten van verschillende grootte te maken. Bijvoorbeeld, een patroon die u weg kon posten voor is beschreven als volgt: “Met gewoon alledaags tekenreeks en uw trouwe haaknld kan u blijken de keuze vijf inch suquares die rand dit linnen doek zo mooi. Een paar paar pleinen zou maken een knappe kussen top, lade doek, ijdelheid, buffet of stoel set. En voor opperste schoonheid een hoeveelheid een doek zal maken.” Een ander patroon werd voor Haak medaillons ontworpen om te kijken zoals tatting die kan worden gecombineerd om samen te maken “sjaals, doeken, doilies en stoel sets”. En nog een andere voor filet gehaakte vierkantjes bestemd was voor een bedspread maar de advertentie voor het patroon opgemerkt: “of zelfs in minder tijd, uw haak kan lopen weg genoeg van deze eenvoudige acht-inch pleinen voor een top lacy kussen, zakdoek geval of bureau sjaal.”

Vintage haak

Dit patroon die u zou kunnen sturen om weg te kopen 1936 was voor een half-geborduurd, half-haakwerk bedspread ontwerp; de haak was filet haak

Veel van deze patronen waren voor filet haak, een techniek die nog steeds erg populair in dit jaar voor veel verschillende items, met name de items voor het huis. Spreken van de haak voor het huis in deze tijd, een van de dingen die ik zag over de haak patronen uit deze tijd is dat er een heleboel nieuwe patronen voor haak tapijten.

1930s gehaakte deken

Dit was een andere mail-weg-voor haak patroon voor een een haak bathroomrug en overeenkomende haak handdoek biezen.

1936 Haak boeken

Vintage haak hoeden en tassen

Hoeden en tassen: 29 Vintage haak patronen uit 1936 . Dit boek vintage haak, aangeboden, zoals een reproductie van Bramcost publicaties wordt als volgt beschreven: “Oorspronkelijk gepubliceerd in 1936, Dit boek bevat een mooie selectie van sportieve en romantische hoeden, vele tonen dat klassieke 30s trend van het dragen van een hoed gekanteld een beetje aan de ene kant.” Naast achttien gehaakte hoed patronen, het heeft ook negen Gehaakte tas patronen en een patroon voor lacy haak handschoenen.

gehaakte mutsen 1930

Modieuze hoeden gemaakt in haak. Dit is een andere optie voor een repdorduction van een 1936 Gehaakte hoed breiboek; deze is te koop vanaf Iva Rose en omvat vijf jaren 1930 gehaakte hoed patronen voor vrouwen en vijf meer voor meisjes.

1930s haak patroonboek

Iva Rose biedt ook de reproductie van dit Vintage haak boek gedateerd omstreeks 1936. Het heeft 39 pagina's van beide brei- en haak mode. Ze alle geschreven voor een grootte 16 (die zoals we in eerdere berichten in deze serie besproken al is waarschijnlijk meer als een moderne Amerikaanse grootte 12) maar de reproductie bevat tips voor het wijzigen van deze vintage patronen om u fit.

Vintage filet haak boek

MySewingParlor op Etsy tentoongesteld deze vintage 1936 Haak breiboek die heeft het soort filet haak ontwerpen bovengenoemde dat zou zet samen om een verscheidenheid van verschillende grootte items voor het huis.

Breien en geschiedenis haak boek

Brei- en haak geschiedenis

Meestal wanneer ik haak boeken uit deze periode de soorten haak patroon boeken die u zijn hierboven ziet vinden. Echter, Deze keer vond ik ook een breien en haak boek dat een historische non-fictie biedt kijken Crafting crafting. Het boek werd gepubliceerd in 1990 maar het verwijst naar een groot aantal publicaties van het jaar 1936. Het heet Geen Idle Hands: De sociale geschiedenis van Amerikaanse breien en gaat over de geschiedenis van Amerikaanse handwerk, alsmede de daarmee verband houdende geschiedenis van women's rol in de maatschappij uit koloniale tijden door de late twintigste eeuw. Hoewel gericht op de geschiedenis van Amerikaanse breien, het verwijst ook naar haak en andere handwerk mutiple tijden in de gehele tekst.

1936 Haak patronen

Naast wat we al hebben gezien hier in deze post, hier aer sommige andere 1936 Vintage haak patronen:

Gehaakte muts en handschoenen patroon

Op Etsy vindt u dat enkele van de vintage haak patronen voor bijpassende sets als beschreven in de bovenstaande sectie op haak stijl. Bijvoorbeeld, patternsalacarte verkoopt deze vintage gehaakte muts en handschoenen patroon.

Vintage gehaakte hoed patroon

Etsy SubversiveFemme de PDF-reproductie van deze vintage verkoopt 1936 Gehaakte hoed patroon dat ik denk dat is super schattig!

Vintage fascinator haak

OriginalsByMissJulia op Etsy heeft reproducties van een flink aantal 1936 Gehaakte hoed en hoofddeksels patronen met inbegrip van deze vintage Fascinator patroon.

uitstekende gehaakte kraag en manchetten

VintageKnitPatterns op Etsy verkoopt het gescande vintage haak patroon voor twee afneembare kragen en een paar overeenkomende vintage gehaakte manchetten.

gehaakte breien pak patroon

Etsy SewKnitandCrochet verkoopt dit PDF-patroon voor deze keuzelijst met invoervak brei-en haak pak, de vestee onderkleding is haakwerk terwijl de jas en de rok wordt gebreid.

vintage gehaakte theepot gezellig

Etsy KnittyDebby verkoopt de reproductie van deze vintage haak patroon voor een theepot gezellige ontworpen te laten uitzien als een kroon.

Volgende is in deze serie vintage haak, Natuurlijk, 1937 Haak! Kijk voor het op de blog volgende week. Kreeg een voorsprong op iets van dit jaar in haak? Delen in de reacties hieronder!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. NomeVera Marisa Godoy Moraes Antwoord

    Hoe te kopen of wie een gordijn naar de vierde, Ik hield van en weet niet hoe te bestellen.

    Bedankt,

    Vera

Schrijf een reactie