Still uit haak kunst video De Ghetto Show

Ik werd onlangs benaderd door Frans Nederland gebaseerde haak kunstenaar Lauriane Lasselin die een link naar haar haak kunst gedeeld. Ik was echt geïntrigeerd door wat ze doet en wilde meer weten over het dus vroeg ik haar een paar vragen. Volgende is het profiel van haar kunst haak, alsmede haar interview reacties.

Over haak kunstenaar Lauriane Lasseline

crochet home art

Van Lauriane van 2010 Afstudeerproject

Ik laat het Lauriane delen een beetje over zichzelf uit wat ze er geschreven op haar Artiestensite:

“Frans haak kunstenaar die Lauriane Lasselin werd geboren in 1985 en getogen in de regio van Parijs. Afgestudeerd middelbare school met kunst en literatuur in 2004. Sloot zich aan bij de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam een maand later, studeerde aan de Vakgroep Design Lab en studeerde af met een bachelor in de Schone Kunsten in 2010. Momenteel woont en werkt in de provincie Utrecht (Nederland).”

Laurine werkt voornamelijk in haak, maar sommige andere vezel kunsten werkt zo goed, zoals borduurwerk op doek. Ze heeft ook haar haak opnemen zoals u in deze video zien kunt video werk verricht:

Lauriane verkoopt sommige van haar werk door middel van ArtQuid?

Interview met de haak Artist

crochet umbilical cordHaak navelstreng uit het project Geboorte

Ik vroeg:

“Beginnen met de basics, hoe en wanneer heb je leren haak?”

Lauriane beantwoordt:

“Ik leerde toen rond haak 10. Daarvoor zou ik gebruik gehaakte stukken dat mijn moeder zou niet gebruiken en naai ze samen met patchworks techniek kleine creaties maken.”

Ik vroeg:

“Wat aanbod haak als een kunst-medium? Met andere woorden, Waarom haak in plaats van tekening of beeldhouwen of sommige andere kunst-optie?”

Lauriane beantwoordt:

“Haak is zeer interessant als een kunst medium voor het concept van de lijn: Een draad om iets te creëren. Bevalt vooral voor 3D-objecten en ik vind het fascinerend dat één object is geboekt door één thread, net als een tekening, maar allemaal in een keer: wijzigingen zijn moeilijk dus die helpt bij het maken van de juiste beslissingen tijdens het werkproces. Dit is een interessant concept dat ik zou willen verkennen: Hoe kunt u een haak werk wijzigen zonder het opnieuw doen?”

Ik vroeg:

“Wat hoopt u dat mensen uit de buurt van kijken naar uw illustratie zal nemen?”

Lauriane beantwoordt:

“Ik wil dat mensen om te kijken naar mijn werk als een bijdrage aan de ontwikkeling van de haak kunst omdat we leven in de tijd van crisis in, Ik ben van mening dat dit medium relevant is. Het herinnert ons eraan dat onze gran-ouders hand gebreid kleren zou dragen, mensen zouden hun eigen groenten groeien en ik denk dat het is meer dan passend om te laten zien dat zelfs kunst moet terug te gaan naar essentials en kan worden iets anders. Dat kunnen we onze tijd iets duurzaam en interessante van low-cost materiaal maken.”

Haak kunst: De muur

Haak bakstenen muur

Een andere vraag die mij gesteld werd over een specifieke haak kunstproject van de kunstenaar genaamd The Wall. Het is een voortdurende haak kunstproject dat ze begonnen in 2011 waarin ze haakpennen rode bakstenen muren. Ze legt op haar website:

“Ik houd van rode bakstenen omdat het symboliseert de huizen van de werkende klasse van de industriële revolutie en de meest prestigieuze monumenten zoals de campus van de Universiteit. Deze tegenstelling blijft goed bewaard gebleven.”

In mijn e-mail naar Lauriane, Ik zei:

“Ik hou van uw project The Wall … u kunt delen een beetje meer over wat dat project aan u betekent?”

Lauriane uitgelegd:

“Het project The Wall weerspiegelt tot me een thuis gevoel (Ik woon in Nederland waar de meeste huizen zijn gemaakt van rode bakstenen); en nog voor de viewer één materiaal kunt reizen naar verschillende radicale richtingen. Aan de ene kant, de prestigieuze monumenten en huizen of anderzijds de mijnwerkers’ kleine huisjes en fabrieken. Deze tegenstelling is met name zichtbaar in landen als Nederland, Engeland, Ierland, Schotland of zelfs Noord-Frankrijk.”

Een krachtig stuk, in mijn advies, en dat is visueel interessant voor mij!

Haak kunst: Les Capuchons

crochet art book

Slideshow still uit Les Capuchons door Lauriane Lasselin

Een ander project dat me interesseert is de Lauriane 2005 werk genoemd Les Capuchons. Dit is alles over het proces van het werk en hoe kunst omvat zowel een maker als een viewer. Lauriane legt uit op haar site:

“Dit werk is een onderzoek over documentatie. Het werk bestaat als kijkers me werken kijken (video) of blader de productieplanning (boekje).”

Lauriane van andere haak projecten

crochet gas mask

Dit is een levensgroot haak gasmasker uit Lauriane van 2012 project genaamd Killing Time.

Haak kunstproject

De kunstenaar verklaart dat haar 2010 afstudeerproject was over: “De toe-eigening van een appartement in een sociale gebouw waar alle appartementen zijn gebouwd op 1 of meer identieke plan(s) inspireert me de moeilijkheid om zich thuis voelen.”

medical crochet

In 2008 Lauriane heeft een interessante serie genaamd The Cure waar ze haakwerk “interpretaties van ontdekkingen voor medische zorg”.

Andere vergelijkbare haak artiesten

Haak granaat

Lauriane van Killing Time serie doet me denken aan de Haak granaat Cosies door Barbara Koenen.

dope duivels amigurumi

Lauriane van video werk doet me een beetje denken van Andy Aguilar van de duivels Dope.

gehaakte ingewanden

Lauriane de navelstreng van haar geboorte serie doet me denken aan de kunst van de haak orgel van Sarah Louisa Burns.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie