Vorige week heb ik gedeeld met u een gratis gehaakte hoed patroon van een lezer van deze blog. Ik had niet werkte het patroon, nog, Wanneer ik het Gepost (die ik nota genomen van in die post voor volledige onthulling) maar ik heb het nu gewerkt. Wat ik realiseerde me dat als ik het werkte is dat u als een ervaren crocheter alot van veronderstellingen maken als je een haak patroon leest, veronderstellingen die u niet weet wellicht te maken wanneer u net met haak begint. Ik dacht vandaag dat ik zou delen met u de veronderstellingen die ik heb gemaakt als ik dat patroon werkte, zodat u beter inzicht in hoe om te lezen een haak patroon en ook meer informatie hat als u wilt werken op die jezelf.

Dus, Hieronder is de originele patroon dat Pamela ons voor een 18-maand-oude de gehaakte muts stuurde en vervolgens in blauw ziet u mijn opmerkingen over de veronderstellingen dat ik maakte toen werken dit patroon.

Materialen:

Medium #4 witte garen of elke gewenste kleur
H Hook

Ik maakte mijn eerste versie van de hoed met behulp van Paton de Silk bamboe garen, Wat is eigenlijk een gewicht #3 garen (Hoewel ik niet echt dat herinneren tot ik het later nog gecontroleerd). De hoed kwam een beetje te drapey. Ik ging ervan uit dat dit was vanwege het garen dat ik koos, niet een probleem met het patroon. Ik maakte vervolgens de veronderstelling dat de middellange- #4 garen verwijst in dit geval naar acryl- of eventueel wol garen, die is stijver en minder dan zijde bamboe gordijnen.

Haak hoeden

Gratis gehaakte hoed patroon, voor 18 - maand oud

Beginnen met een magische cirkel, dus u kunt trek strak na rij twee. Chain 4 joins met HV.

Rij 1: maken 12 HDC bij tweede keten van haak. (12)

In het lezen van deze eerste twee regels maakte ik de veronderstelling dat het punt is het creëren van een uitgangspunt cirkel die met begint 12 HDC. Ik houd niet van de magische cirkel techniek (Hoewel ik begrijp waarom een heleboel mensen doen). Ik koos om te gaan met een iets andere startende methode. Ik drie geketend, deed een slip stitch in de eerste steek en maakte vervolgens 12 HDC steken in de cirkel dat dit gemaakt.

Ik maakte een verdere veronderstelling hier en in alle latere rondes dat de rij altijd eindigt met een slip stitch in de steek begin om te sluiten van de cirkel.

Rij 2: 2 HDC in elk van 12 HDC in rij aangebrachte 1 (24)

Aan het begin van deze ronde en alle latere rondes maakte ik de veronderstelling dat elke keten met een keten van draaien begint (een keten van de traditionele draaien voor een hdc steek is twee kettingen – Dus hier ik keten twee en toen begon mijn hdc steken). Ik heb verder van uitgegaan dat deze draaien keten geteld als de eerste steek. Dus deed in dit geval ik een keten twee, 23 extra hdc en vervolgens slip gestikt aan de startende keten te sluiten de cirkel.

Rij 3: 1 HDC in elk (24)

Rij 4: 2 HDC in elk (48)

Rij 5: 1 HDC in elk (48)

Rij 6: 2 HDC in elk (96)

Rij 7: 1 DC in elke hdc (96 DC)

Rij 8: 1 SC in elke dc (96 SC)

Rij 9: 1 SC in elke sc

Rij 10: DC 2tog elke 10 steken (87)

Hier maakte ik de veronderstelling dat dit betekent om te doen in elk van de eerste negen sc in de vorige rij één domeincontroller, vervolgens naar dc2together, Klik om te doen een andere dc in elk van de volgende 9, enz. Mijn tellen kwam uit te 89 In plaats van 87. Beoordelen op het feit dat de cirkel zag er rechts, Ik ging ervan uit dat beide mijn telling verkeerd was, haar graaf was verkeerd of het deed er niet toe veel. U zult merken aan het eind van dit patroon dat de ontwerper had eigenlijk de notitie uit een telling van een in deze rij worden toegevoegd en de volgende maakt niet uit; dat is waarom u moet altijd een patroon lezen door tot het einde! Mine was uitgeschakeld graaf van twee, maar het was fijn.

Rij 11: Herhaal nld 10 (79)

Opmerking: mijn telling was uit twee hier zo goed; Ik heb 81 steken.

Rijen 13, 14, 15 DC in elke steek

Rij 17: SC in fp

Voor deze rij en de volgende rij maakte ik de veronderstelling dat hoewel de ontwerper schrijft “fp”, zij betekent FLO. There aren’t any post stitches to crochet around so I’m making the assumption that she means to crochet in the front loop only (and then back loop only on the next row). I should note that this instruction could also mean to do a FPSC (front post single crochet) in each stitch around.

Rij 18: SC in bp

Rij 19: HV helemaal rond, afmaken, weven in uiteinden.

Pamela’s Note: don’t worry if rows 10 en 11 are off by 1, it won’t hurt the hat.

As I mentioned before my original hat was definitely too big for a baby but I attributed it to the drapiness of the yarn I chose. On my second try with different, the hat seemed more like it should be. I don’t have a baby in my life to test it on but it still seemed a little bit bigger than it should be. I know from experience, Hoewel, dat ik de neiging om haak echt los dus de meeste van de tijd dat ik pas de grootte van een patroon naar beneden uit wat wordt voorgesteld. In dit geval zou ik normaal gesproken kiezen in plaats daarvan een haak F of G gebruiken, bijvoorbeeld. Ik deed dat niet omdat ik dacht een grotere hoed dat, dat ik zelfs zou kunnen dragen zelf zou een betere keuze voor mij persoonlijk. Niettemin, Ik eigenlijk praten met Pamela, Wie schreef het patroon, en ze gecontroleerd en zei dat het eigenlijk was een F-haak die moest gebruikt.

Leren van lessen

Er zijn een heleboel haak patronen die er uit verschillende ontwerpers die op verschillende niveaus van ervaring. Sommige zijn professioneel geschreven en tech bewerkt door andere professionals en super gedetailleerde zodat elke één mogelijk lezer vraag naar verwachting. De meeste zijn niet. Ik hoop dat dit bericht u meer over het gebruik van uw eigen ervaring om te concluderen dat sommige van de onderliggende veronderstellingen die vele patronen zijn gebaseerd leert op haak.

En een andere les die ik hoop dat u neem weg van mijn ervaring is dit … Als een patroon niet terecht werkt, Probeer eerst een paar dingen. In dit geval, Ik dacht dat misschien de grote omvang was mijn keuze garen of de manier waarop ik haak. Als het werkt niet helemaal recht na twee of drie pogingen, Neem contact op met de ontwerper of om hulp vragen in een forum op een plaats zoals Ravelry om erachter te komen als het is eigenlijk een probleem met het patroon.

Gratis gehaakte hoed patroon

Hopelijk met de toegevoegde details in deze tweede post die je zal nu weet dat alles wat je moet weten om te voltooien de gratis gehaakte hoed patroon voor een jonge todller die hier wordt gedeeld. Ik zou graag zien jou als u het doet dit!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

10 Opmerkingen

 1. CrochetWithCris Antwoord

  Als een persoon die schrijft patronen en biedt hen voor download op mijn blog en Ravelry (schaamteloze plug HAHAHA), Ik denk dat het moeilijkste deel IS onthouden dat niet iedereen gaat als ervaren. Hoewel ik het eens dat wanneer patronen zijn geschreven en een “schaal meting van moeilijkheid” wordt gegeven, je hebt om te veronderstellen dat op een hoger niveau, Sommige dingen zijn gonna be veronderstellingen door de ervaren crocheter, maar als u een meer geavanceerde patroon ik denk dat het moet worden geschreven met één niveau omlaag in ervaring in het achterhoofd – Hoe kan deze mensen maar beter als ze niet weten wat sprongen u maken.

  Eerlijk gezegd, Ik denk dat zelfs de meest moeilijke patronen kan worden gemaakt leesbaar door de beginnende crocheter – zijn gewoon hoeveel ruimte wilt u gebruiken :)

  • CrochetBlogger Antwoord

   Ik ben het absoluut eens met wat u hebt gezegd @CrochetWithCris Cris! Ik denk zeker dat patroon schrijvers moeten proberen te gaan de extra mijl om op te nemen dat extra informatie voor mensen die niet zo ervaren. Dat gezegd, het gaat niet altijd gebeuren dus ik hoop dat dat lezers van patronen sommige inzicht in wat krijgen kunnen te doen wanneer het patroon is ontbreken een aantal van de info.

 2. Crafting vingers Antwoord

  Dit is zeer nuttig! Ik begon te leren heb gevonden mezelf verbijsterd door een flink aantal patronen die de veronderstelde steken vergeten te haken een paar weken geleden. Ketens vooral draaien had me verward voor een tijdje, en ik hield me af waarom mijn projecten waren draaien uit zo wankel!

 3. Sacredcrocheter Antwoord

  Dit is een prachtig artikel! Ik ben een haak ontwerper die patronen voor tijdschriften schrijft. Als ik had mijn manier die zou er veel meer info in patronen op alle niveaus. Helaas, tijdschriften zijn beperkt tot een bepaalde hoeveelheid pagina 's- dus mijn patronen hebben om zich te houden aan hun specificaties. Het goede nieuws is dat de meeste zijn erg blij om te beantwoorden vragen voor lezers en correcties online afdrukken. Bedankt voor deze informatieve stuk Kat.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @Sacredcrocheter Ja, Ik ben zo blij dat je het punt dat correcties maakte en details vaak online beschikbaar zijn voor het tijdschrift patronen en vaak ook voor de patronen in boeken die zijn gepubliceerd. Bedankt voor de feedback – zo blij dat mensen zijn resoneren met deze post.

 4. Ik voel de behoefte om hier te posten, Als een ander (IMO) ervaren crocheter.”Beginnen met een magische cirkel, dus u kunt trek strak na rij twee. Chain 4 joins met HV.
  Rij 1: maken 12 HDC bij tweede keten van haak. (12)”

  MIJN veronderstelling uit deze twee lijnen is dat deze persoon duidelijk heeft geen idee wat een magische lus. Ze vertellen dat u ketting 4, meedoen in een lus met een slip stitch, en breng 12 HDC in de lus (die is in principe wat je deed). Maar dan ze vertelt u om er bij de 2de keten van haak in plaats van in de lus. Nu heeft ze drie verschillende manieren van het starten van een project genoemd, omdat magische lus u om te maken een ketens en vervolgens haak in hen hoeft. Tegen de tijd dat heb ik op het deel waar het patroon was uitgeschakeld door een steek, Ik was jeuk aan het opnieuw schrijven met meer van een standaardterminologie, en een legende om te helpen met wat steken zijn, en met goede steek telt, en met garen suggesties het gewenste resultaat te bereiken.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @calophi Bedankt voor de feedback. U bent gelijk als hij zegt dat de “magische cirkel” en begin lus instructies zijn onjuist. En eigenlijk, Sinds ik in contact met de schrijver patroon had ze al besefte dat en laat het me weten dat het nodig vast te stellen. Echter, Heb ik besloten om het te laten zoals het was bij het schrijven van dit bericht, zodat mensen hoe hun eigen ervaring en kennis gebruiken zien kunnen om mentaal patronen als dat. De waarheid is dat er veel, veel gratis haak patronen rondom het web en veel van hen hebben schoonheidsfoutjes, hoewel zij kunnen een groot item maken, dus ik denk het belangrijk voor crocheters dat om een gevoel van hoe te werken met die wanneer zij zien gebeuren.

   • Ik ben het eens @CrochetBlogger en ik hield van het experiment. Misschien moet ik nemen een beginner patroon verzoek en probeer het zelf.

Schrijf een reactie