Haak vs breien zoektermen, Trends, verleden januari 2008 – December 2012 (haak is blauw)

Onlangs bracht ik enige tijd spelen met het hulpprogramma Google Trends. Dit online hulpmiddel staat toe u zoektermen invoeren en kijken naar de trends met betrekking tot deze voorwaarden na verloop van tijd. U kunt een enkele zoekterm of vergelijken verschillende termen. Ik was nieuwsgierig om te zien hoe “Haak” stacks up tegen “breien” op het gebied van online zoekopdrachten.

Hier is een vergelijking van de zoektermen in 2008:

En hier is een vergelijking van de tems zoeken in 2012

Ik ontdekte dat er in de afgelopen vijf jaar haken en breien beide steeg in populariteit als zoektermen. Echter, Haak zoekopdrachten groeide aanzienlijk meer. Vijf jaar geleden, het is iets minder dan breien trending maar nu zijn er aanzienlijk meer zoekopdrachten voor haak dan breien. Interessante!

Ik gebruikte ook de search tool om te kijken naar de meest populaire zoektermen gerelateerde haak in beide 2008 en 2012. Er waren een heleboel overeenkomsten; mensen zoeken voor haak patronen en hoe haak. Maar er waren een paar belangrijke verschillen. Hier waren de top zoektermen in 2008:

Merk op dat “breien” verscheen als een haak zoekterm in 2008.

In 2012, de top haak-gerelateerde zoektermen werden:

Zoals u kan merken, iets anders is nu dat er meer mensen zoeken Spaanse haak voorwaarden, iets die niet worden weergegeven in de 2008 lijst.

Tot slot, gewoon voor de lol ik dacht dat ik zou zien hoe haak zoekopdrachten in vergelijking met andere ambachten zoekt in de afgelopen jaren. Ik was geïntrigeerd om te zien dat haak onlangs doorzoekt (in de afgelopen twee jaar) overtroffen zoekopdrachten voor het naaien:

Interessant, gedurende deze tijd hebben meer mensen gezocht “Haak” dan “Crafting Crafting” of “Naaldwerk” maar minder mensen zocht “Haak” dan “DIY”.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

7 Opmerkingen

 1. Ik terug net van een winkel waar zij verondersteld zijn om te verkopen breien en haak spullen.
  Er was een overvloed van breinaalden, rechte evenals circulaire.
  En slechts een paar haak haken grootte 10 en 12 mm.
  Dat was alles.
  Alle andere maten: uitverkocht.

 2. That's pretty cool. Ik weet dat ik voelde de drang om een beetje meer vaak dan mijn drang te breien haak.

 3. Groot grafieken, Kathryn! Ik was "peering" in sommige van deze statistieken zelf onlangs. Ik vraag me af hoe de stats breken door land. Hier in het Verenigd Koninkrijk, Ik denk dat breien is nog steeds heel veel populairder dan haak.

 4. Pingback: Midweek inspiratie: wat ik lees : Crafting vingers

 5. I agree that crochet is popular, but knitting in the UK is becoming more popular as time goes on. Knitting toys is popular for both crafts. The amigurimi craft is promoting this.

Schrijf een reactie