Een tijdje geleden heb ik een profiel van 1970s haak kunstenaar Bonnie Meltzer in die zij heeft gezegd dat ze zei dat ze had werk gekenmerkt in een 1972 Boek van Dona Z. Meilach genaamd Creëren van kunst van vezels en weefsels. Ondanks al het onderzoek ik gedaan in de jaren zeventig haak dit veel, Ik nog nooit gehoord van Dona Meilach. Ik heb geen idee hoe dat is mogelijk omdat, zodra ik haar opgezocht ontdekte ik dat ze was een productief auteur in alle gebieden van ambachtelijke schrijven, niet alleen in de jaren zeventig maar helemaal door tot de vroege 21e eeuw. Vandaag laten we nemen een kijkje op haak in deze vintage boeken.

Wie Was Dona Meilach?

Dona A. Meilach was een schrijver wiens boeken voornamelijk op het gebied van ambachtelijke en voedsel schrijven waren. Ze werd geboren in 1926 en woonde aan de leeftijd van 80. Haar meest recente boek dat ik via Amazon vinden kon is een boek over smeedwerk gepubliceerd in 2007 kort na haar dood. De oudste degene die ik kon vinden was haar 1970 titel Maken van eigentijdse dekens en wandkleden. Tussen die twee lijkt ze te hebben gelegd uit tientallen boeken, waaronder een aantal die functie haak werken. Ik heb niet kunnen om erachter te komen een heleboel informatie over haar persoonlijk. Ze heeft een website die alleen maar ons weten laat dat ze overleed in 2006. Dat gezegd, u kunt van haar boeken vertellen dat ze zeer geïnteresseerd in ambacht was, kunst, ontwerp en ook koken. Ze deed een grote dienst met behulp van haar werk als een auteur tot totaal, Markeer en delen het werk van verbazingwekkende kunstenaars en makers van alle soorten. Ik veronderstel dat ze was een interessante vrouw!

OPMERKING: Na het beëindigen van het schrijven van deze post ik gevestigd een Meilach boek ouder dan de 1970 boek bovengenoemde. Het is een 1964 boek genaamd Collage en gevonden kunst die zij co-auteur met Elvie Ten Hoor.

Creëren van kunst van vezels en weefsels (1972)

Een van Dona Z. Meilach de eerste boeken was Creëren van kunst van vezels en weefsels, die werd gepubliceerd in 1972. Het is een viering van het gebruik van vezel in de kunst, iets dat was slechts het begin tot het populair geworden op dit moment. Ze zegt dat in de inleiding, “Technieken zoals quilten, breien, Haak, knotting, lappendeken, en weven, die traditioneel geproduceerd utilitaire objecten, zijn geen verschijnen in kunstwerken die moet schok ons uit onze zelfgenoegzaamheid over de methoden”.

Dit boek heeft hoofdstukken voor verschillende technieken met inbegrip van een hoofdstuk voor haken en breien. Voordat ik in de haak in dit boek zojuist ik heb te zeggen dat er een heleboel echt fascinerende kunstwerken in dit boek in de andere vormen alsmede met inbegrip van een vorm van vezel gevlochten die ik nooit zou zelfs gehoord zijn van genoemd “sprong” (blijkbaar ook bekend als gevlochten, knooploos netmateriaal en Egyptische plaitwork) – iets wat die ik van plan om meer te leren over! Oke, nu voor de haak in deze jaren zeventig boek.

Dit was het boek dat Bonnie Meltzer was referencement wanneer ze vermeld de auteur en het omvat een van mijn favoriete stukken van haar, een stuk genaamd “Ik altijd al wilde een Blonde eerder dan een Raven-Haired schoonheid worden”. Het is echte mensen binnenkant haak kostuums – iets allermeest ons vandaag zou waarschijnlijk denken aan zoals zijnd een handtekening van kunstenaars als Olek en Nick Cave maar die veertig jaar geleden werd gedaan.

Het boek heeft ook een haak Christus figuur door Jane Knight dat doet me denken aan een veel van de amigurumi stijl van haak die we vaak vandaag zien:

Meilach deelt ook haak executies door ophanging met ons van verschillende artiesten:

Jane Knight

Sylvia Heyden, opknoping werkte met Jak haar handspun door de kunstenaar

Jeff Berman

En ze wijst ook op het gebruik van haak in juwelen en wearables:

Norma Minkowitz

Jeanne Bordman Knorr

Haak in de mandenmakerij (1974)

In 1974 Meilach kwam uit met Een moderne benadering van Basketry met vezels en grassen, Met behulp van Coiling, Twining, Weven, Macrame, Haakvideo. Het hoofdstuk over haak functies die uniek zijn haak manden, qua stijl op een aantal van wat we in andere boeken uit deze tijd als Mark Dittrick zien Harde haak maar in de specifieke niche van wezen gemaakt met natuurlijke vezels. Ze beschikt over werk van meerdere artiesten, waaronder:

Susan H. Brown, Mandenmakerij met verwisselbare deksels

Lori Kratovil gecombineerd haak en macrame om deze mand

Renie Adams genaamd deze stilleven een stilleven

Meilach merkt ook op dat mandenmakerij technieken kunnen worden toegepast om te maken van muur beelden zoals in deze multi media (met haak) stuk door Gayle Luchessa

En hier is een mand muur beeldhouwkunst door Esther Gotthoeffer

Kantlijnnotitie: Er is ook dit 1974 boek over soft sculptuur dat ik wed dat sommige haak daarin heeft maar ik heb niet gekregen mijn handen op een exemplaar nog. U zult de eerste om te weten als ik dat doe!

Exotische handwerk (1978)

In 1978 Meilach co-auteur van een boek met Dee Menagh genaamd Exotische handwerk, Met etnische patronen, Technieken, Inspiraties. Het biedt een uitgebreide blik op historische gebruik van naaldwerk over de hele wereld. In tegenstelling tot veel van de Meilach boeken, Dit is meer educatief met patronen en informatie over technieken en die omvat een “Hoe haak”. Het spreekt een beetje over haak geschiedenis en deelt ook foto's van enkele mooie inspirerende werk. Bijvoorbeeld:

Lillian Bryce gecombineerd geweven pleinen met haak het creëren van deze outfit geïnspireerd door Afrikaanse kente doek

Deze haakwerk jute zak door Twyla Cottrell was verfraaid met houten kralen en drijfhout voor een natuurlijke “etnische geïnspireerde-” blik

Deze grillige pop door Linda St. Marie was haakwerk met inspiratie uit Mexicaanse poppen. Willen dat we konden zien de kleuren!

Janet Martini gemaakt met behulp van de haak en kalebassen poppen

Haak in de Meilach de nieuwere boeken

Dona Z. Meilach de nieuwere boeken ook featured haak van tijd tot tijd. Een voorbeeld ik ken is dat haar 2003 boek Kunst sieraden vandaag haak is wire werk van twee verschillende artiesten:

Haak kraag door Arlene Fisch

Haak en spoel breien hanger door Barbara Stutman

Nu dat ik Meilach van boeken ontdekt heb, ik heb ook ontdekt de namen van veel meer haak kunstenaars uit de jaren zeventig die ik ben van plan om het onderzoek verder. Blijf op de hoogte!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. Pingback: 2012 in haak: Haak boeken — Haak wellust

  2. Anther Crown Craft boek, dit één van 1975
    Een nieuwe kijk op haak
    Bijna alle van de kroon Craft-serie waren geweldig.
    http://www.amazon.com/gp/product/051751608X/ref=olp_product_details?ie = UTF8&me =

    /product/051751608 X / ref = olp_product_details?ie = UTF8&me =

Schrijf een reactie