Een groep genaamd de Centrum voor brei- en haak Dit jaar om te proberen om een museum ontworpen specifiek voor het eren van de ambachten van breien en haaknld heeft gewerkt. Moeten we een museum uitzien? Ik geloof het wel! En zij maken sommige grote punten op hun website over waarom zij denken zo goed dat.

Wachten, Er is niet een haak Museum?

Je hebt misschien gehoord van de Wereldberoemde haak Museum voordat (met inbegrip van op deze blog). Het is een koele ruimte waar een curator Californië pronkt met de gehaakte werken van vele verschillende ontwerpers en hobbyisten. Het moet zeker worden gevierd. Maar het is niet een museum in formele zin van het woord waar het behoudt van de geschiedenis van het vaartuig en onderwijs aan theviewing publiek over het. We hoeven niet een van die musea gewijd specifiek aan haken en breien.

Er zijn zeker musea die deze werken in zowel permanente omvatten en termporary vertoont. Er zijn verschillende textiel musea die de vezel kunsten vieren. Er zijn ambachtelijke musea die vaak omvatten haak en brei werken. Er zijn kunst musea die functie exposities door kunstenaars werken in dit medium. En er zijn geschiedenis musea en culturele musea dat aandeel haak in bepaalde historische contexten. Maar er is geen enkele ruimte gewijd specifiek aan breien en haak en omvat de kunst, ambachtelijke en geschiedenis van deze activiteiten. Een gebreide en gehaakte museum kon dat doen.

Doelstellingen van het Center for brei- en haak

In het “over” sectie van hun website het Center for brei- en haak maakt een “geval voor de vaststelling van een breien en haaknld museum” en in dit uitleggen ze wat sommige van de doelstellingen van deze ruimte zou. Zij omvatten:

  • Verbetering van de zichtbaarheid van deze ambachten, waardoor ze meer interessant en relevant zijn voor hobbyisten van toekomstige generaties
  • Behoud van de brei / haak werken uit het verleden, vieren die van het heden en de bevordering van de ambachten voor de toekomst
  • Fungeren als een one-stop-shop voor het leren over alle dingen met betrekking tot breien en haak
  • “Als u wilt maken een huis voor de uitgangsmaterialen van de Amerika de breien supersterren, behalve exemplaren van alle etnische groepen die hun tradities van de vezel naar Amerika gebracht met hen”. Ontwerpers kunnen hebben een plek om te slaan en behouden hun documenten voor het publiek om te zien evenals om weer te geven van hun werken.

Dit museum zou dienen als een plaats die mogelijkheden in academisch onderzoek en brei/haak stages, alsmede openbare workshops en klassen rond deze twee vezel kunsten aangeboden.

Over het Museum

Dit museum oogstte steun van de Wisconsin Historical Society en TNNA van garengroep. Een symposium werd gehouden vorige maand in Wisconsin om de ontwikkeling van dit belangrijke plan verder te bespreken. Kun je up to date met het centrum voor gebreide en gehaakte door hen naar aanleiding Ravelry en Facebook.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Haak Blog Roundup: December in Review — haak wellust

Schrijf een reactie