Een van de dingen die is leuk over te gaan tot een gebeurtenis van de haak, zoals Eindhoven, dat u kunt krijgen blootgesteld aan crafty mensen die u niet anders ooit wellicht is geleerd over. Ik ga niet naar Eindhoven mezelf dit jaar, maar een van de dingen die is leuk over het feit dat een haak blogger is dat de geweldige mensen die ga naar dingen die ik mis soms me laat op de koele dingen die ze hebben gespot. Dat was het geval met deze week kunstenaar, die ik gehoord over van lezer Janice Davey. Janice ontmoet de kunstenaar tijdens Eindhoven en wist dat het iemand die ik zijn zou in het leren meer over. Absoluut juiste …

Over haak kunstenaar Huckleberry Delsignore

Huckleberry Delsignore, Foto uit Eindhoven 2012 via Janice Davey

Huckleberry Delsignore is een Massachusetts gebaseerde textiel kunstenaar die geleerd haak jaar geleden, maar pas onlangs begonnen met het verkennen van nieuwe technieken voor het maken van draagbare kunst gebruikt haak. Ze omvat haak technieken met gemengde media materialen en maakt gebruik van een combinatie van oude en nieuwe garens in haar werk. Ze echt ondergedompeld zelf in de exploratie van dit werk tijdens een recente residentie in het Berkshire Museum. Als een resultaat, haar werk haak is gegaan van ambachtelijke naar een combinatie van mode en uitvoeren van kunst die is intrigerend om te zien. Haar werk is gekenmerkt in drie brief Man Gallery in Londen, BASE in Miami en Hardware op Mass MoCA. Ze verkoopt haar haak maskers als een van de stukken van een soort draagbare kunst; Ze neemt ook in opdracht orders voor haak maskers; Zie haar Stan Lee voor een voorbeeld.

Een beetje over waar ze woont

Huckleberry was oorspronkelijk uit Californië, maar in 2007 verplaatst tot Pittsfield, Massachusetts, die een 2010 artikel informeert me is een recente broeinest van creatieve activiteit. Zij werd geciteerd dan als zeggen dat ze gewoon zijn aanwezig in de stad als een jonge persoon voelde hielp het maken van een impact op de stad, toe te voegen een pioniersgeest naar de stad die waren achtergelaten economisch depressief na “het wrak GE links”. Als van 2010 de kunstenaar werkte in een gedeelde magazijnruimte, Hoewel uit de verschillende opmerkingen gemaakt online lijkt kan hebben sindsdien opende ze haar eigen atelier.

Huckleberry Delsignore haak kunst

Deze kunstenaar legt uit op haar website dat ze “draagbare kunst uit een gevarieerde verzameling van nieuwe en vintage garens haakpennen, veren, bloemen, en draad.” Ze had het creëren gehaakte poppen en vervolgens begon het verkennen van het idee van het creëren van pop-achtige haak wearables en het huidige werk dat ze doet werd geboren. In het afgelopen jaar of twee haar werk heeft het krijgen van een veel aandacht. In 2011 haar haak maskers werden gekenmerkt in een aflevering van MTV Extreme Cribs en in een artikel van de Huffington Post over kunstenaar Walton Ford die in opdracht van zijn masker. In April van dit jaar opgenomen Britse Vogue een van haar haak fox maskers in een artikel over hoe fairytales hebben onlangs zijn beïnvloeden high fashion. Ze had ook onlangs werk gekenmerkt op het podium in een rockopera over verdriet genoemd Blauwe Venetië. Grote stappen naar wat zeker kon uiteindelijk op een interessante creatieve carrière voor deze jonge moeder-naar-three!

Een van de dingen die ik hou over deze kunstenaar werk is dat ze een naam en een klein beetje terug verhaal biedt voor haar stukken die te koop zijn. Ze deelt alleen een beetje begin van een verhaal dat u met uw eigen verbeelding kon blijven, die enige magie wordt toegevoegd aan de stukken. Bijvoorbeeld, zij zegt over haar Whitey Furskull-masker: “Whitey is een monster die hebben we alle uitgegroeid tot liefde. Een soort van abominable snowman met echt slechte tanden, Hij moet gewoon iemand om te dansen met.”

Haakvideo verblijf Sane

Vroege haak sculptuur werk van Huckleberry Delsignore

In een ArtSake interview vorig jaar, Huckleberry werd geciteerd zoals zeggend:

“Mijn dochters zijn leeftijden 3, 5 en 7. Balancing leven als een alleenstaande moeder ingewikkeld is, maar ze zijn trots op wat ik doe en hou van het spelen met de maskers. Ik maken kunst te behouden mijn verstand. Ik moet zijn actief betrokken in een creatief project of ik voel me verwelken. Gelukkig, mijn werk is gemakkelijk te vervoeren, dus ik ben vaak in het park Haakvideo terwijl zij spelen. Ik blijf zeer laat en krijgen veel gedaan, terwijl ze slapen.”

Ik zeg dit omdat ik denk dat is het zo belangrijk dat verzorgers, en dat geldt ook voor ouders, doen wat ze moeten doen om te blijven creatief voldaan. Je kan niet van nut voor anderen als u zelf worden bevloeid. Haak is groot omdat het is draagbaar en kan worden betaalbare en ik wil het zien van een kunstenaar erkennen deze rol die het speelt in haar leven. Deze ware liefde voor en toewijding aan haar werk is iets dat inspireert de tieners die ze met over kunst praat.

Leuk feit: Deze kunstenaar weet niet hoe om te lezen haak patronen.

Andere vergelijkbare artiesten

Huckleberry Delsignore is zeker doet iets unieks hier, maar haar werk maakt me denken aan sommige andere kunstenaars die in de zelfde ader zijn Haakvideo:

Helen Rodel combineert haakwerk items, met inbegrip van dier-geïnspireerde hoofddeksels, met high fashion

Enige vermelding van haak kostuums en maskers doet altijd me denken aan Aldo Lanzini

Iets over de enigszins donkere humor van deze stukken dier gebaseerde doet me denken aan Patricia Waller

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. Bedankt, Bedankt. Ik wist dat dit artiste was een soort van prachtige. Grote foto's en interview. Ik hou van het lezen hoe mensen komen naar elk vezel medium als een middel van expressie. En het verwarmt mijn hart dat ze niet op welke manier doet om te lezen van een patroon. Dat is hoe ik me voel over haak – Ik heb een haak en ik kan opstijgen in elke richting lol, niet een recept om het hek me in!,,grote baan zoals gebruikelijk.

  2. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

Schrijf een reactie