Deze week ben ik het nemen van een pauze van mijn gebruikelijke lijst van jaren zeventig haak ontwerpers om te verkennen van iemand die niet op de lijst maar dat ik had net voor meer informatie over Rosey Grier was een professionele voetballer die ook bekend stond voor het publiceren van een boek in de jaren zeventig genoemd Needlepoint voor mannen.

Wie Was Rosey Grier?

Roosevelt Grier, ook bekend als Rosey, is een Afro-Amerikaanse voetballer die werd geboren in Georgië in de jaren 1930 als één van de twaalf kinderen in het gezin. Hij speelde voetbal in middelbare school en Universiteit en maakte vervolgens een naam voor zichzelf in de jaren 1950 en 1960 als een NFL speler voor de New York Giants en vervolgens de Los Angeles Rams. Als een speler Rams was hij een van wat werd genoemd “Het angstaanjagende viertal”, beschouwd als een van de beste verdedigende lijnen in pro voetbalgeschiedenis. Deze grote, potige voetballer was ook iemand die genoten van de haak, breien en needlepoint, activiteiten kreeg hij (Als een grap op het eerste) in de late jaren zestig na het pensioen van voetbal. Na pensionering schreef hij ook een een autobiografie (en verschillende andere boeken waaronder een roman), ging acteren in zowel films en TV, mede-oprichter van non-profit organisaties voor stedelijke jongeren en volwassenen en heeft gewerkt als een inspirerende spreker.

Needlepoint voor mannen

In 1973 Rosey Grier kwam met een boek genaamd Needlepoint voor mannen. Een Online artikel zegt: “Zijn passie en genot van de haak, Needlepoint en breien werd een merk handtekening in de vroege dagen van het breken van traditionele barrières tussen de seksen.” Het boek gaat over needlepoint en dat lijkt te zijn de specifieke garen ambacht dat hij is het meest bekend voor (Hoewel er zijn verwijzingen naar zowat elke vezel kunst van het tijdperk met inbegrip van macrame). Ik wist niet dat over het boek omdat ik niet needlepoint specifiek onderzoek, maar ik heb een oproep uit aan mijn bibliotheek mij een kopie opslaan als komt (Blijkbaar is het populaire en gecontroleerd uit!) dus ik zal ervoor zorgen om te zien als het heeft een haak in op alle en deze post dienovereenkomstig updaten zal als het doet!

1970s Crafting tijdlijn

In het proberen te vinden van foto's voor deze post kwam ik een tijdlijn die de Raad Craft samen weergegeven: grote dingen die gebeurd in de geschiedenis geschoven van crafting, met inbegrip van popcultuur en knutselen, tijdens dit grote decennium. Zo controlerend de moeite waard Hoewel het niet specifiek melding haak. Sommige van de andere dingen die het vermeldt:

 • 1971: Carole King is introspectief Tapijt is een van de year's best verkopende albums, de titelsong een lofzang aan een textiel van wonderlijke geweven magie.
 • 1972: Jim Melchert voert zijn conceptuele werk Wijzigingen: Een Performance met drogen Slip, waarin hij met kunst en design collega's hun hoofden in vloeibare klei duik en zitten in een studio gekoeld aan het ene uiteinde, verhit tot de andere, om te ervaren de gevolgen voor het drogen van slip.
 • 1973/74: Helen Williams Drutt ontwikkelt de eerste college-niveau cursus over moderne ambachtelijke geschiedenis. De Helen Drutt galerie wordt geopend als een van de eerste U.S. vitrines gewijd aan hedendaagse ambachtelijke.
Het is gewoon fascinerend rijke ambachtelijke geschiedenis!

Hoe ik leerde over Rosey Grier

Ik wil een beetje shoutout geven een mannelijke crocheter met de naam Richard Newville omdat hij sommige grote liefdadigheid haak doet en ook de reden waarom is ik geleerd over Rosey Grier in de eerste plaats. Er was een nieuwsartikel over Newville laatste tijd die gedeeld hoe hij “zit in de lobby van Touchmark op koffie Creek pensioen Center en haakpennen baby hoeden als ze gaan uit van de stijl”; Hij heeft meer dan 11o0 van hen tot nu toe haakwerk, die hij schenkt aan kinderen in nood door middel van Oklahoma's baby Crisis Centers. Ik wil toevoegen, ook, dat hij noemt de voordelen voor de gezondheid van de haak, aanhalend als zowel een stress reliever en iets die de beweeglijkheid van zijn hand onderhoudt als hij leeftijden.

Newville is geciteerd in het artikel:

"Op het eerste ik zenuwachtig was, verbeelden wat mensen zouden denken van een volwassen man Haakvideo. Ik dacht dat mensen zouden denken dat ik was een mietje. Maar toen herinnerde ik me Roosevelt Grier, en sommige van mijn angst was weggenomen,"Newville zei, verwijzend naar de voormalige NFL defensief te pakken. "Ik dacht dat als deze reus van een man could do it, Zo kon ik."

Bij het lezen van dit, Ik moest onmiddellijk weten: Wie is Rosey Grier?! Natuurlijk, Hij is slechts een van vele mannen die haak.

Andere Crocheters geïnspireerd door Rosey Grier

In het doen van mijn onderzoek over deze kerel, I was touched by how many boys and men were inspired to crochet or at least felt more comfortable about their crochet (Uitchecken his crochet pattern Hier) because of the fact that this football player unashamedly shared his love of it. Enkele voorbeelden:

 • 6' 8″ Grover huis, een award-winnende crocheter geprofileerd in het nieuws 2002 voor zijn werk crafting babykleding. Hij zegt dat het vaartuig gaf hem “een nieuwe lease-overeenkomst op het leven”, eens te meer nadruk op de curatieve voordelen van haak!
 • Jonge jongens in een haak club die werden steeds geplaagd door hun vader dat het is een meisje ambacht (Ugh, Geen commentaar, recht?!) maar die aangehaald om hem te wat hun leraar vertelde hen over Rosey Grier.
 • John Forsythe en Arte Johnson zijn twee mannen die werden vaak genoemd als crocheters in de jaren zeventig nieuwsverslagen, bijna altijd na een vermelding van Rosey leek die de weg vrij te maken oke.
 • Een krant (betaalde artikel) over Britse gevangenen Haakvideo verwijzingen Rosey Grier en ik kan het niet helpen maar denk dat de verschillende programma's in mannen gevangenissen haak hebt sommige gedetineerden die meer comfortabel met de ambachtelijke in de wetenschap zijn dat iemand “Manly” het heeft gedaan.
Fun Fact: Rosey Greer is niet de enige voetballer, haakpennen. Pittsburgh Steeler Randy Grossman haakpennen. En u kunt Klik hier om te leren over een ander voetballer die haakpennen.
Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

12 Opmerkingen

 1. Bedankt voor de leuke artikel, Ik herinner mij Rosey Grier zeer goed uit mijn jeugd, maar ik wist niet dat hij deed ambachten!

 2. Helaas heeft het niet wat de heer haak. Newville doet. Hij wordt breien op een Knifty Knitter breien weefgetouw. Haat te picayune, maar het is niet haak.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @ItsMeMaven yep, Weet ik. Het artikel wordt uitgelegd dat hij doet een verscheidenheid van verschillende needlearts waaronder haak, breien, macrame en needlepoint. Helaas kon ik niet vinden geen foto's van hem Haakvideo maar ik ben op jacht!

 3. undergroundcrafter Antwoord

  Ik heb dit boek en LOVE IT! Rosey van stijl en projecten zijn echt leuk en hij heeft een zeer warme persoonlijkheid. Ik doe niet helemaal needlepoint, maar het boek periodiek maakt me wil om te beginnen.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @undergroundcrafter die ik moet hebben u gevraagd als u dit boek gehad aangezien u dergelijke grote vintage ambachtelijke boek verzameling hebben. Is er haak helemaal in het of is het alle gewoon needlepoint? Nieuwsgierig!

 4. Ik wist dat de heer. Grier werkte needlepoint, maar ik heb nooit geweten dat hij haakwerk. Ik vind het geweldig. :)

 5. Pingback: Rosey Grier echt haak? — Haak wellust

 6. Rosey,

  Ik ontmoette u meer dan eens, Eenmaal bij George Strugers huis, en eenmaal in Merlin Olsen house... Mijn naam is Ed Slattery.. Mij nood u voor steun mij contact Susie Olsen Merlijns vrouw , Ik ben de man die er huis gewerkt en ik heb Info voor Mesothelomia voor Susie en de kinderen..

 7. Pingback: Hoe natuurlijk dieet door Duane Kuehn | Gezond wonen 360

 8. Pingback: Wild Black Raspberry Moon Tea And Other Revolutionary Ideas | heart to heart

 9. Pingback: Breien: It’s for Everyone! | Smits Happens

 10. My wife and I were conversing as she crochet a bunch of plastic bags cut into strips,to form a mat for the homeless.The subject came up about the NFL player that used to crochet on the plane will traveling to and from games.Luckly I was old enough to remember Rosie Grier.Hope he still able be creative.

Schrijf een reactie