BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Trochet is een Midden-Oosten milieuproject, die items zoals boodschappenzakken recycleert in nieuwe producten die beschikbaar zijn voor verkoop aan het publiek. Haak ontwerper Ishrat Khawja van vruchtbare Fusion heeft geholpen leiden workshops om mensen tot haak met plastic zakken als onderdeel van dit project te leren. Naast het voor de hand liggende milieuaspect van recycling van oude materialen, Dit project is bedoeld om te helpen met een laag inkomen vrouwen ontwikkelen van de vaardigheid van plarn haak in een middel om het verdienen van een inkomen.

Wat is Trochet?

Het woord “trochet” in dit project wordt gebruikt en het is een woord dat prullenbak en haak combineert. Het idee is, Natuurlijk, dat kun je items die anderen als prullenbak zien (zoals plastic zakken) en het ambacht van het haak gebruiken om te schakelen hen in kunstwerken en zelfs waardevolle consumptiegoederen. Deze goederen kunnen worden verkocht, zodat vrouwen met weinig of geen inkomen kunnen ondersteunen zelf met behulp van handcrafting en gerecycleerde materialen.

Begrip Ateeq

Trochet maakt deel uit van een groter project door Diana Rayyan genoemd Ateeq. Uit een persbericht over dit project:

“Ateeq is een Arabisch woord dat betekent ouderwetse of vintage. Het is de naam van een nieuw initiatief dat gericht is op het weer op te rakelen vaak verwaarloosde eigenschappen zoals kwaliteit, perfectie, en authenticiteit in creatieve werk onder het motto van "Mind-Hand". Deze ethiek vormen de basis van de toepassing en uitvoering van de vele projecten onder leiding van Ateeq. Het initiatief is ook bedoeld om individuen uit pure consumenten om producenten zo goed converteren. “Ik denk dat de geest en de hand hebben in het algemeen verloren verbinding met elkaar door de jaren heen en met Ateeq Ik probeer om de blokkering van deze passage tussen geest en hand te ontketenen van creativiteit en innovatie,"zegt Diana Rayyan, Ateeq de oprichter.”

Het persbericht wordt toegevoegd:

“Met Ateeq, een kunt laten hun creatieve verbeelding verliezen en een deel van de wereld door middel van de eenvoudige dingen die ze doen verbeteren. Ateeq doet een beroep op al diegenen die hebben gevonden hun passie in het leven, niet te vergeten om te leven hun leven met de dag en laat elke dag een productieve één door de kwaliteit van het werk, authenticiteit, en perfectie.”

Ishrat Khawja haak Workshops

Ateeq oprichter Diana Rayyan buitenlandse omhoog met gehaakte ontwerper Ishrat Khawja van Vruchtbare Fusion om te helpen dit project Trochet tot leven brengen. Ishrat kwam met de originele haak ontwerpen met behulp van plarn. Ze vervolgens gastheer voor een twee-daagse workshop “waar ook geïnteresseerd crocheters verzameld om samen te werken op het produceren van zinvolle items uit kunststof en andere recycleerbare.” Maar er was meer bij kijken dan alleen onderwijzen sommige mensen hoe haak met plarn. Onderdeel van het project is het geven van een nieuwe vaardigheid met een laag inkomen vrouwen, ze laten zien hoe betaalbaar recylable materialen kunt maken van consumptiegoederen die kunnen zij kunnen verkopen om hun eigen economische situatie. Dit helpt bij het creëren van duurzame livings, productieve perioden van creatieve expressie, sterkere gemeenschappen en een groenere aarde.

De eerste workshop vond plaats “bij het ooit-ondersteunende en verzorgende center for creativiteit Rawaj Center, een van Majid Society's programma 's. Majid samenleving “is gericht op empowerment van vrouwen door het trainen van hen, bedrijf diverse workshops en waardoor ze produceren allerlei objecten op het terrein, van schooluniformen tot prachtige toilettas zakken.” De vrouwen die de workshop woonden erin geslaagd consumptiegoederen, zoals sleutelhangers, out van gehaakte plastic tassen en gerecycleerde metalen hangers. Ze waren ook succesvol in het zien van sommige verkoop van deze goederen. Ishrat zei dat iedereen geleerd veel in de twee dagen samen te werken en waren erg geïnspireerd om dit project tot een succes te maken.

Nieuwe werkplaatsen staan opgesteld. Bovendien, Er zijn sommige bestellingen in de werken voor de betrokkenen haak gerecycleerd zitzakken en sleutelhangers in grote hoeveelheden, zodat die kan bepalen wat goed stabiel inkomen voor de vrouwen die deelnemen aan deze haak workshops.

Ishrat op Plarn

“Haakvideo met plastic of plarn (kunststof + garen) kan worden lastig. Het moet de juiste dikte om niet te breken gemakkelijk en het mag niet te plakkerig.”

In samenvatting

Ik ben zo geïnspireerd om te zien dit project ontwikkelen. Ateeq klinkt als het biedt een scala aan interessante projecten die zijn ontworpen ter bevordering van het gehele proces van handgemaakte productiviteit. Trochet bevat de elementen van de haak, gerecycleerde materialen en duurzame economische toekomst in dat project. En het ontwikkelt alle binnen een Gemeenschap van vrouwen die zeer geneigd om te doen wat ze kunnen om te helpen elkaar lijken uit. Ik kijk uit naar meer nieuws uit het project als het blijft!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. CrochetBlogger Antwoord

    @fruitfulfusion brilliant? AW shucks! *blozen * – Het is een groot project dat ik graag steunen hoe ik kan!

  2. Pingback: Haak Link liefde: Beste posten van de Week — haak wellust

  3. Pingback: Haak Link liefde!! — Haak wellust

  4. Pingback: Trochet verhogen fondsen helpen: Global Eco Fair Trade creativiteit — Haak wellust

Schrijf een reactie