Een van de dingen die ik heb het aanmoedigen van crocheters om te doen is het delen van hun gezondheid + Haak verhalen met anderen. Het is zo belangrijk voor me om te zorgen voor een veilige ruimte waar mensen kunnen zich gerust delen van deze verhalen, dus ik blij ben als een lezer is het ermee eens te vertellen hun verhaal hier op mijn blog. Vandaag hebben we Debbie van verhaal.

Debbie van verhaal

In haar eigen woorden, Debbie wordt uitgelegd:

“Ik heb in- en uitschakelen via haakwerk uit mijn leven. (Ik ben nu 46). Vorig jaar had ik een plotselinge verlies van ijzer; (Ik had geen ijzer in mijn bloed). Als gevolg van deze, Ik nu lijden aan chronische vermoeidheid van de schok aan mijn systeem. Tijdens het afgelopen jaar, Ik voortdurend heb gevoeld helemaal uitgeput en de drang om te slapen voortdurend is erg sterk.

Gelukkig, mijn Haakvideo geeft me iets om zich te concentreren op en wanneer ik voel de behoefte om te slapen, Ik pak mijn haak en wol en uit ik ga. Ik duw mezelf te doen nog een half uur, nog een uur … totdat een dag voorbij dat ik niet geslapen weg.

Ik ben vrij eclectisch in wat ik maak … van Afrikaanse poppen voor weeshuizen in Kwazi-Zulu te Snatchels voor volwassen winkels … en alle dingen ertussen. Ik moet zeggen ik ben nu geobsedeerd met haak en ben zeer dankbaar dat mijn oma geleerd me als een klein kind … anders ik denk dat ik kan gewoon uiteindelijk mijn leven weg te slapen.”

Fun Fact: Debbie de zoon ontmoette Lady Gaga en gaf haar een van Debbie van Snatchels!

Debbie gezegd dat haar zus vergelijkbare medische problemen heeft en ook een fervent crocheter is.

Haak voor chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid is een voorwaarde voor haar eigen en het kan ook een symptoom van vele andere verschillende gezondheidsvoorschriften. Ik heb geworsteld met vermoeidheid mezelf met betrekking tot bloedarmoede (Ik neem nu ijzer pillen) en het is ook een complicatie van depressie, dus heb ik behandeld met het op die manier zo goed. Ik weet uit mijn eigen ervaring dat het is enorm frustrerend omdat u werkelijk wilt doen van een verscheidenheid van verschillende dingen, maar je lichaam keihard je niet laat omdat het is gewoon te moe.

Ik denk dat de haak kan zijn een grote ambachtelijke voor mensen omgaan met chronische vermoeidheid. Het is een lage-energie-ambacht zodat u het doen kunt, zelfs wanneer je lichaam is weerstand te bieden aan en just willen om uit te rusten. Haak is iets dat u gemakkelijk in het midden van het werk neergezet kunt (in tegenstelling tot zeggen houtbewerking of gebouw Modelauto's waar de stappen vaak follow-through voordat de lijm vereisen droogt, bijvoorbeeld). Haak is iets die u kunt zelfs doen, als Debbie heeft gezegd, in bed. Soms met chronische vermoeidheid u wilt rusten en bed inbegrepen maar je niet echt nodig om te slapen.

En natuurlijk, Hoewel het is een vrij eenvoudig ambacht die niet een heleboel energie vereisen, u kunt wel enorm productief. U kunt een groot item haak na verloop van tijd of haak veel kleine items. U kunt deze items te doneren, Als de Afrikaanse poppen die Debbie voor weeshuizen maakt. Kunt u items als cadeaus voor mensen in je leven, met inbegrip van degenen die van de toegestane vertraging rond het huis tijdens uw downtime oppakken kan. U kunt items maken voor jezelf als een vorm van eigenliefde. Dit klinkt als een klein ding maar als ieder van ons die door een ziekte heeft haakwerk weet het kan zijn een enorm krachtig ding.

Deel uw verhaal

Hebt u een probleem voor de volksgezondheid? U haak? Wilt u uw verhaal hier op de blog te delen? Leer meer hier.

Opmerking: Al het werk van de haak hier getoond werd gedaan door Debbie.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

11 Opmerkingen

 1. Groot verhaal. En ik hou van de kip! Waar vond u het patroon? Haak houdt me gericht op leven, zodat ik mijn leven hier in Egypte kunt beheren. Ik heb altijd een breister en pas onlangs geleerd haak maar I love it. Het houdt mijn creatieve geld open in een cultuur waar het bestaat niet!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @AnnMurphy thanks so much voor het delen! Ik denk zeker dat de focus van haak helpt beheren bijna elke gekte in het leven. Nieuwsgierig – Wat veroorzaakt u oprapen als een knitter?

   Ik zal moeten vragen Debbie als ze het patroon voor de kip heeft …

  • @AnnMurphy
   AnnMurphy...Sorry, Ik heb niet een patroon voor de kip .. Ik maakte het op uit een kip zak patroon ik zag online ~ ik hou van of het wijzigen van patronen, houdt mijn geest werkt. http://littlegreen.typepad.com/romansock/2010/06/the-cluck-clutch-pattern-has-landed.html

   • @AnnMurphy hi Debbie, werd enkel dit. Het was in mijn spam!!! Hartelijk dank. Ik zal check this out. Ik ben geneigd te knoeien met patronen te!!!

  • @AnnMurphy
   Hi Ann … het patroon voor de kip is eigenlijk een zak patroon ik met rommelde. U kunt deze vinden op http://littlegreen.typepad.com/files/cluck-clutch.pdf. Dit geeft u de basisvorm en ga vanaf daar :)

 2. Dank u voor het delen van – Ik ben ook 46 en lijden chronische vermoeidheid na bof en haak om wakker te blijven – geweldige voordelen !!

 3. Pingback: Hoe haak helpt met chronische vermoeidheid — haak wellust

 4. Pingback: Sleep koningin haak mode van Debbie en Katya |

 5. Ik haak Thru b-l fibromyalgie flare ups als ik zo uitgeput ben dat ik kan niet verplaatsen, Ik maak Flanel baby dekens met gehaakte randen en burp doeken en proberen te leren hoe te maken een volledige deken in plaats van gewoon Kanta haak.

 6. Pingback: Mandala haak voor Marinke door Treble Stitch |

Schrijf een reactie