Een van de onderwerpen die ik behandel op deze blog die veel belangstelling van mensen krijgt is het onderwerp van Haak programma's in de gevangenis. Gevangenissen in de hele natie hebben programma's die onderwijzen gedetineerden haak en vervolgens hebben ze items voor donatie maken, meeleveren met constructieve gebruik van hun tijd, alsmede een middel om terug te geven aan hun gemeenschappen. Deze programma's zijn beschikbaar in gevangenissen in verschillende beveiligingsniveaus en in gevangenissen voor mannen, vrouwen en jongeren.

Ik dacht dat ik zou onderzoeken de Haak programma's in gevangenissen in één lidstaat om te laten zien van het aantal verschillende programma's die bestaan. Ik koos voor de staat van Ohio. Een van de meest interessante dingen die ik geleerd is dat deze programma's zijn niet nieuw; Ik vond een verslag die teruggaat tot 1994 over gevangenen Haakvideo achter de tralies als een manier om te leren van nieuwe vaardigheden, verminderen van recidive en vrijwilligers in de Gemeenschap.

Hier zijn drie van de Ohio gevangenis haak programma's die ik gevonden:

Marysville vrouwen haak kunststofzak matten voor daklozen

De reden dat ik koos om te concentreren op de staat van Ohio was eigenlijk omdat ik was al zin om te delen voor een tijdje dat er is een programma er waar vrouwelijke gevangenen kunnen haak plastic zakken in matten voor de daklozen. Ik denk dat dit is geweldig voor zo vele redenen:

  • Plastic zakken worden gerecycled omdat het is slecht voor de aarde als ze niet. Dit is een groot eco-vriendelijke project.
  • Gevangenis programma's hebben vaak moeite om garen donaties, maar het is zeker niet zo moeilijk om donaties van plastic zakken om haak!
  • Plastic zak matten voor de daklozen zijn momenteel een populaire project. Dit is een betaalbaar, slimme manier om te helpen de daklozen in een zeer tastbare wijze.
  • Veel vrouwen in de gevangenis hebben persoonlijke ervaring met dak-en thuisloosheid zodat zij helpen met een oorzaak die zij vertrouwd met zijn.
  • Het biedt alle voordelen van een gevangenis haak programma in termen van een productieve activiteit voor de gevangenen.

Ongeveer een dozijn vrouwen in de gevangenis Marysville zijn onderdeel van het programma haak deze matten. Het duurt meer dan 600 tassen te maken een mat, dus het is zeker niet gemakkelijk werk. (Ik heb net een paar zakken voor haakwerk en haak met plarn is moeilijk!) De matten worden gedistribueerd naar de daklozen via een kerkelijke organisatie die heeft verzocht om zo veel als 200 matten per jaar dus de vrouwen zijn zeker bezig met dit programma houden! Deze haak programma maakt deel uit van een groter programma dat stimuleert vrijwilligerswerk van alle soorten om te helpen gedetineerden opnieuw integreren in de samenleving.

Marysville is eigenlijk een van verschillende gevangenissen die werken aan de plarn slapen mat project.

Libanons echte mannen haak programma

Libanon correctionele instelling een programma hebt gestart in maart 2008 genaamd de Echte mannen haak programma. Gedetineerden leren hoe haak met behulp van gedoneerde garen en haken. Zij krijgen dan de mogelijkheid om items voor donatie aan een verscheidenheid van verschillende lokale non-profit groepen te maken.

De gevangenis website zegt: “Gedetineerden hebben aantrekkelijke sjaals en hoeden voor de lokale dakloze onderdak. De mannen hebben ook prachtige Afghanen die werden geschonken aan de veteranen administratie (VA) Ziekenhuis in Dayton,Ohio. Bovendien, gevangenen zijn begonnen Haakvideo truien voor gids posten voor kinderen. Deze truien zal worden verzonden overzee en in de Verenigde Staten. ”

Er zijn ongeveer twintig mannen deelnemen aan dit programma in Libanon. De gevangenis heeft gevangenen van verschillende beveiligingsniveaus maar die in het programma werken aan herintegratie in de maatschappij na hun vrijlating.

Grafton Multi-Crafting programma

De mannen op de Grafton correctionele instelling haak ook items voor donatie maar ze meer dan alleen haak. Dit programma kan ook de mannen te breien, Naai en quilt. Volgens een flyer voor het programma dat werd weergegeven naast sommige dekbedden (en die ik zag op de Glady de Gab blog) de mannen in het programma werken op hun ambachten ongeveer vijf uur per dag. Dit betekent dat niet alleen zij een heleboel items voor goede doelen maken zijn (de daklozen, slachtoffers van tragedies zoals branden en orkanen, kinderen in nood) maar ook dat zij de goede gewoonten van een sterke dagelijkse werk ethiek ontwikkelen.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

3 Opmerkingen

  1. Pingback: 2012 in haak: Het nieuws van de haak-Haak wellust

  2. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

  3. Pingback: Ondersteuning van producten van Amerikaanse makelij en teruggeven aan veteranen — haak wellust

Schrijf een reactie