Depressie is een ingewikkeld ding. Ik weet dat omdat ik persoonlijk meer dan een decennium leven met het doorgebracht voordat ik zelfs wist dat ik had het! Het manifesteert zich op vele verschillende manieren. Het presenteert vaak met wisselende symptomen na verloop van tijd, op verschillende manieren voor verschillende mensen en met complicaties van andere voorwaarden. Hierdoor, het is moeilijk om te zeggen wat oorzaken depressie. Het kan zijn een chemische onevenwichtigheid, een reactie op een specifieke situatie (Als een verlies), een trauma of een combinatie daarvan. Één persoon met precies dezelfde omstandigheden als een ander depressie kan optreden terwijl de ander niet. Ik zeg dit omdat hoewel ik deze post met een adellijke titel “oorzaken” van depressie mensen die hadden hun depressie veroorzaakt door iets wat ik echt ga om te praten over zijn (Wat de onderliggende oorzaak van de depressie was) en die vond dat haakwerk hielp hen in de genezing van hun depressie.

Dus, met dat gezegd, Hier zijn enkele van de dingen die leiden depressie tot kunnen:

1. Het uiteenvallen van een relatie

Mijn eigen depressie een leven lang probleem geweest en aangezien het wordt geholpen door meds heb ik om te veronderstellen dat er ten minste gedeeltelijk chemische. Maar de slechtste periode van dat ik ging door was gedeeltelijk veroorzaakt door een zeer moeilijke uiteenvallen. Dit is iets die andere crocheters met depressie evenals hebt gedeeld. Bijvoorbeeld, Jen van Uitoefening van Sassiness legt uit hoe een onverwachte heartwrenching uiteenvallen in 2009 stuurde haar in een periode van depressie en ze bracht dat hele winter Haakvideo om zich door deze moeilijke tijd.

2. Zwangerschapscomplicaties

Verscheidene van de vrouwen die hun verhalen in haak opgeslagen mijn leven deelden sprak over hoe haak kreeg ze door verschillende zwangerschapscomplicaties en dit omvat vrouwen waarvan complicaties hielden verband met depressie. Miskramen, bijvoorbeeld, zijn een vorm van verlies en dat kan gemakkelijk leiden tot depressie; dat is iets dat Rachel gedeeld in haak mijn leven gered. En dan is er post-partum depressie, dat is een toestand van ernstige depressie. Ik heb ontmoet vrouwen die beide van deze situaties behandeld en kreeg door het gedeeltelijk door Haakvideo. Sara van Moeder met een haak is iemand die heeft gehaakt door beide van deze moeilijke situaties.

3. Een dood / grote verlies

Naast miskramen, een groot verlies of dood kan leiden tot depressie. Laurinda van de Remembering Rowan Project verloor haar jonge dochter en haak was een ding dat hielp haar krijgen via dat verlies (een verhaal ook gedeeld in mijn leven gered haak); een vrouw genaamd Rita heeft ook gedeeld hoe haak hielp haar door het verlies van een dochter. Kluwen met Tami Beschrijving van de dood van iemand die dicht bij haar als het stro het brak de kameel terug in haar depressie. Mensen omgaan met verdriet vaak niet kunt articuleren hun verdriet en veel van iets productief voor een lange tijd niet doen wat zij omgaan met een verlies. Haak is een ding dat gedurende deze tijd gebeuren kan.

4. Misbruik met inbegrip van pesten

Wordt in een gewelddadige relatie vernietigt gevoel van eigenwaarde en leidt tot depressie, iets dat Aimee in haak opgeslagen mijn leven aandelen wanneer ze over haar geestelijk misbruik huwelijk praat. Pesten doet het zelfde ding. In een zeer ontroerende post op overleven depressie Ms. Becca van Zonnige Sanguinity deelt hoe een verschrikkelijk middelbare school pesten situatie heeft geleid tot haar eerste ernstige slag met depressie. Ze zegt dat een van de dingen die kreeg haar door middel van kunst was en in die categorie omvat ze haak. Ze bevat ook stoep krijt tekeningen, breien, Haakvideo, zingen, Tuinieren en het bakken als vormen van kunst die de ziel en gemak depressie kalmeren.

5. Bedrijfsfaillissement

Kwam ik deze video onlangs uit Mikey van de haak menigte dat werd opgenomen terug in 2008, waarin hij praat over hoe hij heeft gemerkt dat hij vaak depressief is wanneer Haakvideo. Hij heeft sindsdien bijgewerkt dit bericht met een opmerking dat Haakvideo is niet langer gelijkgesteld met depressie voor hem en is eigenlijk iets dat hem echte vreugde geeft. Op basis van deze vermoed ik was niet dat hij ervaren depressie vanwege haak, Als de video lijkt te suggereren, maar dat hij was natuurlijk aangetrokken tot haak in tijden van depressie. Hij noemt drie keer specifiek in deze video: isolatie tijdens de middelbare school toen hij een outcast, het falen van een huwelijk en een bedrijf dat niet uit te werken. We hebben al gesproken over pesten en relatie scheidingen maar ik wilde aan toevoegen dat gevoel als een storing in uw werk ook leiden depressie tot kan. Ik heb ook gesproken met veel mensen (zoals Em, die werd geïnterviewd voor mijn leven gered haak) die voelde als mislukkingen vanwege werkloosheid en die vond dat haak hielp hen het gevoel van productieve en nuttige opnieuw ondanks dit probleem.

6. Chronische ziekte

Diagnose van een chronische ziekte kan leiden tot depressie. Zo kan uitzoeken hoe te leven met een chronische ziekte. Soms veroorzaakt de ziekte zelf eigenlijk depressie als een bijwerking. Soms de medicatie of behandeling voor de aandoening kan leiden tot depressie. Vaak depressie wordt veroorzaakt door gevoelens van nutteloosheid, hopeloosheid en frustratie die is gekoppeld aan het moeilijke leven van chronische ziekte. Als bovengenoemde, haak kan helpen door het aanbieden van gevoelens van productiviteit ondanks het feit dat de ziekte u stopt kan van het doen van dingen die je ooit zou kunnen doen. Bovendien, haak kan helpen verminderen angst die vaak depressie verergert. Sommige van de vrouwen die deelden in mijn leven gered haak hoe haak hielp hen met depressie die is gekoppeld aan een chronische ziekte waren Carol (van fibroymalgia), Elisabeth Andree (Menier van ziekte), Liza (MS), Margaret (kanker) en Tammy (Chronische ziekte van Lyme). Ik voeg eraan toe dat een langdurige schade leiden depressie om dezelfde redenen als een chronische ziekte tot kan; Katherine gedeeld zulk een ervaring met een enkel / rug letsel dat depressie en Vicki en Sherri elke veroorzaakt ervaren chronische pijn volgende spinale chirurgie.

7. Trauma

Trauma van enigerlei kan leiden tot depressie. Mensen die door natuurrampen zoals orkanen en aardbevingen leven kunnen ervaren depressie als gevolg. Zo kunnen mensen die leven door middel van individuele tragedies; zoals Fran gedeeld die in mijn leven gered haak over hoe crafting heeft geholpen haar in de nasleep van een gewelddadige aanval.

Je kun denken aan andere dingen die vaak leiden depressieve periodes tot?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

13 Opmerkingen

 1. Stress is een zeker winnaar voor mij. Ik heb ook te kampen met depressie voor over 10 jaar, en het lijkt de 2things die ik altijd rekenen kan op om te activeren het zijn baby's en extreme stress. Ik net begonnen Haakvideo na de geboorte van mijn derde kind eerder dit jaar en de extreme post partum depressie die ik nooit was voorbereid verscheen tussen een milde Antidepressivum en mijn nieuwe garen obsessie. Ik verwacht opnieuw en het schijnt te zijn zo effectief tijdens de zwangerschap als na. Mijn theorie is dat het is onmogelijk te voelen benadrukt en bezorgd wanneer u ritmisch rekenen – haar zeer rustgevend!

  • CrochetBlogger Antwoord

   @GinaBobina zo blij om te horen dat u in staat om te voorkomen dat het ergste van de PPD dankzij medicatie en garen waren!!

 2. RebeccaAWatson Antwoord

  Ik zag enkel dat u in verband met mijn post. Thanks so much voor die. Het is waar dat er zo veel oorzaken voor depressie. Soms denk ik dat het is moeilijk te lokaliseren een ding, dat is waarom depressie kan zo frustrerend. Ik dank u voor een licht schijnen op een onderwerp dat zo veel mensen met worstelen, en een die hebben kan dergelijke schaamte en stigma geassocieerd met het. Hoe meer praten we over psychische aandoeningen, hoe beter we be. Cheers!

 3. Pingback: 2012 in haak: Het nieuws van de haak-Haak wellust

 4. Pingback: Haak Instagrammed — Haak wellust

 5. Pingback: Alles wat die je wilt misschien weten over hoe haak mensen geneest |

 6. Depressief tijde zoals ik Raad wanneer mijn man niets met mij doet en ik bedoel niet in een seksuele manier maar gewoon praten of spelen dus een spel samen hij gewoon salons rond de hele tijd en ik probeer te vinden van mijn eigen ding te doen maar ik wil mijn man tijd doorbrengen met mij wilde naast kijken TV altijd het wordt oud na een terwijl

  • Kathryn Antwoord

   Dat klinkt echt frustrerend. Als het is niet mogelijk om te praten met hem om verandering te creëren dan misschien u kunt tijd met vrienden of familie te helpen u voelen zich meer verbonden?

 7. Dorothy Schmidt Antwoord

  Crochet helps me get thru old ageaches increase, mobility decreasesinability to do what I used to do increases depression and brings on dark clouds. But I can still crochet, and I can still delight others with my crocheted items. I am still alive when I am crocheting.

 8. Pingback: DaniellaJoe Haak Mandala's |

 9. I stumbled onto this site. To say it hit home is an understatment. 1991 I lost my middle daughter in Apri. In may of same year I started to make those 24antibellum dolls that Annie but out. I think i gave them all away to people. I couldn’t put a price on them. How can a person do that when making them kept me going. My grief was a little better because of those dolls and crocheting !!

 10. Pingback: Causes of Depression: Is it Possible to Avoid?

Schrijf een reactie