BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Bill Davenport is een fascinerende kunstenaar die werkt op een stijl van project voor een periode van tijd en dan lijkt te schakelen tandwielen naar iets anders. Terug in de jaren negentig maakte hij haken kunst.

Over Bill Davenport

Bill Davenport is een Houston-gebaseerde kunstenaar die zijn BFA kreeg van de Rhode Island School of Design en zijn MFA van de University of Massachusetts. Hij doet installatie illustraties en kunst voor openbare ruimten, met inbegrip van een Project midgetgolf en een Neiman Marcus Raamdisplay. Davenport doet ook conceptuele kunstwerken, zoals zijn stroom van bewuste-ness waar hij nam een geheime dagboek dat schreef hij van 1974-1977 en gepost voor het publiek in real time 2006-2009. Davenport loopt een winkel “waar kunst, ambachtelijke, aard en restwaarde zijn verzoend onder de paraplu van de handel”. Hij is vertegenwoordigd in Inman Gallery groep exposities van zijn werk in een verscheidenheid van plaatsen met inbegrip van New York en heeft beide solo, Londen en München.

Bill Davenport haak kunst

Haak over gloeilamp – Ik hou van het idee van zachte garens op harde, breekbaar glas hier!

Op zijn website, Davenport verklaart dat hij geleerd om haak in 1993 van een vrouw genaamd Delfina Vannucci die het vaartuig zichzelf als een kind wanneer onderwezen door Italiaanse nonnen had geleerd. Hij zegt, “Zijnd linkshandige, Ik nooit geleerd te breien zeer goed, en haak, met het is capaciteit om te worden toegevoegd op overal, leende zich aan de ingewikkelde sculptuur die ik wilde doen. Ik aanvankelijk dacht dat het als een nieuw type van ultra dikke verf.”

Haak wasmachine Cover – lijkt te suggereren iets over huiselijk leven voor mij!

Ik hou van het idee van het gebruik van haak als een vorm van verf. In feite wat hij deed was nam eenvoudige haak vaardigheden en ze gebruikt als dekmantel voor objecten, schilderen met de kleuren van het garen. Hij maakte Cosies, Zo ongeveer, maar met behulp van zijn oog voor vorm en kleur (samen met een klein beetje whimsy) te laten in werken van beeldende kunst. Hij noemde wat hij was Haakvideo “yarnworks” en zijn website zegt dat hij dit werk voor zes jaar geproduceerd, eindigt op 1999, Hoewel het niet zeggen waarom hij gestopt met werken in dit medium.

Hij lijkt echt genieten van gaande van project naar project en dat is iets wat die ik kan volledig eerbiedigen als kunstenaar dus mijn beste gok zijn zou dat hij net verhuisd op naar de volgende ding na deze periode in zijn werk.

De bal Giantest garen in Houston

Een van de meer recente garen Davenport van projecten is de lopende bouw van een gigantische garen bal, die u kunt Bekijk online. Davenport had eigenlijk begonnen met deze bal van garen tijdens zijn haken dagen, terug in 1997, maar het had zat in zijn huis en hij niet had niets gedaan met het. Hij besloot dat hij wilde het uitgroeien tot een werkelijk gigantische bal van garen. In de herfst 2010 Hij meldde dat de bal 76 was″ in diameter en meer dan zestig kilo woog. In februari 2011 Hij meldde dat de grootte was uitgegroeid tot 80″.

Andere vergelijkbare haak artiesten

Ik ben een beetje denken van de Haak granaat Cosies door Barbara Koenen

Hoewel haar stijl duidelijk verschillend is, het idee voor de dekking van objecten in haak doet me denken aan Olek

Verschillende yarnbombers hebben gedaan reus garen bal yarnbombs. Dit men is door Ik brei Brisbane, Gevlekte via Pixelated Mushroom

Ik wil ook een shoutout hier te geven Jafabrit omdat het was door haar blog dat ik deze artiest ontdekte.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

3 Opmerkingen

  1. Pingback: Che Coasa è il Yarn Bombing | Arte Del Ricamo

  2. Pingback: Che Cosa è il Yarn Bombing | Arte Del Ricamo

  3. Pingback: 15 Prachtige haak lampen te fleuren uw huis |

Schrijf een reactie