BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Onlangs las ik een post over op de Streetcolor blog over een grote yarnbombing project dat gebeurde deze zomer in Italië. Het werd ontworpen om te helpen de Gemeenschap genezen van de verwoestende gevolgen van de 2011 aardbeving dat er gebeurde. Dit deed me denken aan een ander haak verhaal van een andere Italiaanse aardbeving, dus het viel mijn aandacht. Het blijkt dat het is een geweldig voorbeeld van hoe yarnbombing, wat u kunt denken aan het, kunnen een grote dienst aan sommige gemeenschappen.

De 2011 Aardbeving / 2012 YarnBombing

In 2011 de oude Romeinse dorp van Brienno werd getroffen door een aardbeving. A nieuwsbericht Nadat de gebeurtenis is gestart:

“Zomer 2011, in twee uur binnenvalt een enorme hoeveelheid water de berg de omgeving van een dorpje aan de kust van het Comomeer, Brienno. Een enorme hoeveelheid van puin verwoest het dorp, Brienno is nu een spookstad.”

Streetcolor legt uit dat een textiel artiest genaamd Elleta Handmade wilde helpen brengen hernieuwde viering naar de stad met een yarnbombing op de verjaardag een jaar van het evenement. Aanvragen werden gedaan voor gebreide en gehaakte stukken moet worden verzonden ter dekking van het wrak nog in Brienno – een garen-y wedergeboorte van soorten, een handgemaakte Phoenix voor de as.

De nacht vóór de installatie moest plaatsvinden er was een grote storm die een andere aardverschuiving bedreigd maar kort daarna de installatie uitgaan. Zelfs de burgemeester van de stad geholpen in de yarnboming.

De 2009 Aardbeving in Aquila

Deze gebeurtenis voor yarnbombing was eigenlijk geïnspireerd door een ander soortgelijk evenement dat gebeurde na de aardbeving van Aquila in 2009. Elleta Handmade had over dat gehoord en wilde iets soortgelijks te doen voor de mensen in Brienno.

Om een andere reden was ik vertrouwd met de aardbeving van Aquila. In mijn onderzoek voor mijn boek, Haak mijn leven gered, Ik leerde over een vrouw genaamd Maria D'Antuono die haakwerk aan blijf kalm, terwijl ze werd begraven in het puin van die aardbeving. De 98-jaar-oude vrouw zat vast voor 30 uur voordat ze gered! In het boek bespreek ik hoe sommige mensen theoretiseren dat haak kan hebben geholpen haar voorkomen paniekaanvallen en zelfs voorkomen PTSD van deze traumatische gebeurtenis.

YarnBombing om te genezen Gemeenschappen

Haak opgeslagen mijn leven is alles over hoe crafting individuen helpt maar deze handelingen voor yarnbombing tonen hoe de publieke uitingen van ambachtelijke en kunst kan helpen genezen van de Gemeenschappen. Wanneer een plaats is verwoest door een natuurramp, deze dingen kunnen helpen. Natuurlijk in de vroege stadia van een ramp nodig deze mensen tastbare hulp – voedsel, Onderdak, medische verzorging – maar een jaar of twee later de wereld heeft verplaatst naar de volgende ramp en deze Gemeenschappen nog steeds worstelen om te bouwen. Dit kan soms leiden tot langdurige en wijdverbreide depressie tijdens stadia van het proces.

YarnBombing brengt mooie, kleurrijke, verse nieuw leven en energie aan een gebied. Mensen van over de hele wereld samenkomen om te maken van de haak en brei items worden geïnstalleerd. Dit laat de mensen van de Gemeenschap weten dat ze niet zijn vergeten. Het brengt een gevoel van comfort en hoop naar het gebied in een tijd toen ze nog steeds nodig.

Welke grote vezel kunstprojecten! Foto's via haak Circus

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. StreetcolorArt Antwoord

    Bedankt voor het schrijven van dit-ik hou van het verhaal van de vrouw Haakvideo terwijl gevangen onder het puin . Ik maakte een fout in mijn oorspronkelijke artikel – de vrouw die georganiseerd de Brienno yarnbombing heet Elleta Handmade – niet gekozen . Bedankt voor de link ! streetcolor

    • Kathryn Antwoord

      Thanks so much for letting me know about that update. I’ll update my post accordingly.

Schrijf een reactie