BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Wanneer ik voor het eerst nam een kijkje op de haak portretten gedaan door Pat Ahern Ik dacht meteen van kunstenaar Jo Hamilton, de alleen andere haak kunstenaar ik weet van wie soortgelijke werkzaamheden doet. Na net een andere blik, Hoewel, Ik kon direct vertellen dat deze kunstenaar zeker heeft zijn eigen unieke stijl, die ingesteld zijn werk afgezien van Jo's ondanks de gelijkenissen in hun ontwerp. Ik moest meer over hem weten.

Over Pat Ahern

Californa gebaseerde kunstenaar Pat Ahern geleerd om zowel gebreide en gehaakte van zijn moeder tijdens zijn laatste jaar op de middelbare school. Hij begon haak wearables maar leerde al snel dat hij vond vooral haak gebruiken voor het maken van kunst aan de muur. Zijn werk zich ontwikkeld tot de haak portretten die hij vandaag doet. Hij doet beide gezicht portretten en full-length, soms levensgrote, portretten in haak, gedetailleerde beelden die aantonen dat expressie, karakter en creativiteit. Zijn meest recente werk geweest in gaande van 2D portretten tot het creëren van cijfers in 3D. Ik hou van wat ik zie tot nu toe en ben opgewonden om te zien zijn werk ontwikkelen in de tijd. Ahern ook blijft brei- en haak sommige wearables en andere items, die hij verkoopt in een Etsy winkel Naast vintage patronen.

Pat Ahern Q&A

Ik had de gelegenheid voor een interview met de kunstenaar over zijn haak portretten, de vintage patronen die hij via Etsy en meer verkoopt. Hier is wat hij te zeggen had:

Q: U geleerd om brei- en haak van je moeder toen je jonge … ze nog ambachtelijke?

Mijn moeder zal altijd ambachtelijke. Ze is een meester knitter, crocheter en naaister. Naast de verkoop van Gevilte portemonnees, kinderen’ schorten en dekens op haar Etsy winkel, zij is degene die maakt de dingen voor het hele gezin! Ze ontwierp de genaaide steun voor al mijn portretten (en maakte alle van hen) en ze blijft inspireren me.

Dit is een haak portret Ahern onlangs voltooid van zijn moeder toen ze jonger was. Hij merkt: “Op dit ogenblik is het een beetje wankel – het moet nog worden geblokkeerd!”

Q: Ja, laten we praten over uw haak portretten! Dit is een zeer unieke gebied van haak kunst. Jo Hamilton is de enige andere persoon die ik weet van wie iets dergelijks doet. Hoe kom je om te beginnen doen deze portretten? U kunt vertellen ons een beetje over het proces van hoe je van een persoon aan het creëren van hun haak portret te kijken?

Jo Hamilton is verbazingwekkend! Het is grappig, Ik was op zoek naar soortgelijke haak portretten van een paar jaar geleden, kwam ik op Jo Hamiltons kunst en ik contact opgenomen met haar. We been in aanraking van tijd tot tijd door de jaren heen. Ik was blij om te zien dat er was iemand anders maken wandtapijten met haak – en het was goed om te weten dat we niet alleen waren. Jo is zeer getalenteerd en er is een link op mijn site Hare. We hebben allebei hebben onze eigen benadering van het, dus het is goed voor de kunst vorm.

Het begon voor mij met een beeld van Clara Bow en mijn frustratie met kleren bouw. Ik dacht dat ik kon de verschillende shapes haak door het volgen van de foto. Het resultaat was niet zo goed! Ik was met behulp van crocheter van katoen die geen geven aan het heeft en het beeld is vervormd – Als een gek vaatdoek. Ik verzamelde een heleboel wol omdat ik hield van de kleuren en het gevoel van het, maar het maakte mijn hoeden en sjaals ondraagbaar. Ik begon te gebruiken meer wol en acryl en ik kreeg betere resultaten.

Gezichten van mensen zijn moeilijk te haak omdat als u de verkeerde steken gebruikt, het resultaat ziet er niets als de persoon. Ik gebruik zwart-wit beelden wanneer ik Haakvideo en kleur foto's als referentie ben, samen met een haak die zal me meten de gewenste. Ik begin meestal met een ring – een oog in een portret of helder punt op een object. Ik meten van afmetingen en gewoon haak vormen met behulp van vele steken volgens wat ik zie, houden met mijn gauge. Zoals met patronen aanpassen, Ik wijzigen een beetje de afbeelding – kleuren wijzigen, aanbrengend andere lichaam posities en achtergronden te passen wat ik wil. Ik trek allermeest mijn uiteinden garen naar de achterkant van het stuk, maar ik houd de uiteinden voor andere delen zoals haar en gras te geven meer variatie.

Q: Klinkt als een complex, maar leuk, Haak proces! Welke uitdagingen zijn er in de begin- en einddatum van een haak portret?

De eerste uitdaging is het bepalen van de grootte en de tweede is kleur. Deze dingen kunnen gemakkelijk omhoog beëindigen 9 meter hoog als je niet voorzichtig bent! Voor mij nu haar makkelijker om hen leven formaat of iets groter maken. Zodra ik Haakvideo beginnen, Sommige dingen werken en anderen niet. Menselijke functies zoals ogen en handen nemen een paar versies. Maken de vouwen en draperen effect van kleding en het invullen van alle plekken net vergt geduld. De definitieve uitdagingen blokkeren de stuk en vervolgens naaien de steun. Kost tijd blokkeren, uitrekken, en een spray fles – ten minste kan ik haak terwijl het droogt. Met mijn moeder die leven aan de oostkust, naaien is een uitdaging voor mij, maar noodzakelijk zo het portret kunt hangen en niet verstoren.

Q: Ik zie uit uw Etsy winkel dat hoewel uw kunst is haakwerk u ook nog steeds brei soms. Ik zou graag willen weten hoe u de verschillen en gelijkenissen tussen de twee ambachten bekijken en wat zou u verkiezen haak boven breien voor een bepaald project maken.

Haak was de eerste ambachtelijke die ik geleerd, Daarom is het terecht om te zeggen dat ik ben meer comfortabel met het. Met behulp van een enkele haak, het leent zich beter aan vrije-vorm werk; u bent niet beperkt tot een raster doordat alle van uw steken op de naald zoals met breien. Ik voel dat ik kan bereiken een resultaat die van de ibehoefte met enkel een haak. Het grote ding over breien is dat ik kan altijd gaan terug naar het zonder aarzeling. Het laatste wat dat ik gebreide was een tijdje geleden voor 5 Tweede Films. Mijn vriend wilde dat ik te breien sommige dynamiet, maar ik vertelde hem dat ik kon het ook haak als hij zou als dat beter. Ik kon vertellen dat hij niet wist wat te zeggen – maar mijn broer zei dat ik het moet brei omdat het speelt beter op camera! Ik denk dat meer mensen weten wat breien is, en ze denken dat haak is het zelfde ding. Ik heb gevonden dat ik kan vervangen door haak voor breien, maar niet zozeer de andere manier rond. Er is een portret die ik heb gewerkt aan waarin een brei hoed die ik heb jaren geleden gemaakt – Zo heeft het nog steeds zijn plaats in mijn kunstwerk. Ik ben een grote fan van brei bekabeling en gebreide truien altijd mooi voor mij!

Q: U lijkt te genieten van vintage patronen … wat inspireert u over hen? Waar anders u inspiratie voor uw werk afleiden?

De meeste vintage patronen zijn tijdloze. Vele patronen zijn vandaag herinterpretaties of variaties op de patronen van het verleden. Ik zou ontvangen van mijn moeder's vrienden die van hun kasten reinigen waren garen en patronen. Ik vond alle Bernat patronen en zelfs oude Workbasket tijdschriften. Deze boeken werden geschreven in een taal die alleen hobbyisten kon begrijpen en het lijkt deel uit te maken van een club. Niet te vergeten dat sommige van de foto's in de oude patronen heel vermakelijk kunnen!

Ik heb ontmoet veel hobbyisten, met inbegrip van mijn vriendin, die houdt niet na patronen. Ik heb nooit een, maar we allemaal leren van hen en nu onze eigen patronen maken. De belangrijkste dingen die ik geleerd van mijn moeder over haak waren behoud van meten en de aard van steken. Dit zijn de focus van elk patroon; mijn wandtapijten zijn patronen. De vintage patronen zijn dezelfde taal, dezelfde steken als patronen vandaag en dat is geruststellend. Ik vind inspiratie in garen, familie, kunst, patronen, en zelfs werken. Houdt van uitdagingen.

Opmerking: Pat ook toegevoegde links naar sommige van de sites en winkels die hij inspirerende vindt. Hij cite Jo Hamilton, evenals Vrolijke Gabby en Kelly Correll Brown.

Q: Ondanks het feit dat er veel zijn verbazingwekkende mannelijke crocheters vandaag de dag is het nog steeds op grote schaal gezien als een vrouwelijke ambachtelijke vorm … alle gedachten over dit op basis van uw eigen ervaring als een man die haakpennen?

Er mag geen twijfel dat het een vrouwelijke ambachtelijke formulier omdat meisjes en vrouwen zijn en de belangrijke bijdrage op de ambachtelijke activiteit zijn. Het is een ambacht dat kan voor iedereen en heeft gezien meer aanvaarding met het onderwijs van kinderen van beide geslachten vanwege de voordelen ervan voor hand-oog coördinatie en begrip math.

Helaas, doorheen de tijd ik denk dat dat de mannen hebben het gezien als een vrouwelijke hobby in plaats van een ambacht zoals hout of metaal werken. Dit kan gewerkt hebben in het vaartuig voordeel omdat de vrouwen die het hebben gevormd geweest kundig voor verrichten dus vrijer. Het is een unieke ambacht vanwege haar vrouwelijke dominantie – de werelden van koken en mode design zijn mannen gedomineerde, Hoewel hun enige inspiratie uit hun moeder koken en de vrouwelijke vorm komt. Ik heb alleen werd verwelkomd door de crafting Gemeenschap, vrouwen en mannen. We allemaal elkaar inspireren en dat is wat kunst is over.

Ik begon Haakvideo om spullen voor een meisje; Ik heb nooit het meisje, maar ik hield het vaartuig. Ik heb het gedaan omdat ik heb genoten van het, en het hinderde me dat mannen me raar kijken zou als ik over zou praten nooit. Vrouwelijke crafters begrepen de taal, dus het was niet een probleem in de Gemeenschap. Door de jaren heen, Ik was bezorgd dat ik was een noviteit of een gimmick steeds want ik was een man die brei- en haakwerk. Met de wandtapijten, Ik gewoon mijn eigen ding doen en ik ben gestopt met zorgen te maken over wat ik dacht dat anderen dachten.

Q: Wat een geweldig perspectief op de ontwikkeling van een vrouwelijke-gecentreerd ambacht. Zo blij dat je gedeeld die! Ik ben het eens dat iedereen die zou hebben een probleem met mannen doen handwerk iemand te vrezen mag niet worden, Hoewel. Dus … Waar zou u graag zien uw haak kunst gaan in de komende jaren?

Ik zou graag zien mijn haak kunst blijven evolueren. Ik heb gewerkt op 3-dimensionale haak kunst en haak vervolgens nieuwe dingen die uitdagend voor mij zijn. Ik zou graag om mijn kunst te zien gaan op meer muren in de komende jaren!

Pat Ahern op garen

Op zijn website, Ahern wijst erop dat het is leuk om te verkennen met verschillende soorten garens. Hij zegt:

“Garen heeft vele kleuren en texturen. Veel effect kan worden bereikt met verschillende garens – als verf, en steken – graag penseelstreken. Ik genieten van het gebruik van wol tapijt garen vanwege zijn rijke kleuren en kleine yardage, dat maakt het makkelijker om te werken met. Acryl garen wordt gebruikt voor het bereiken van andere texturen en effecten, zoals met kleding, en in grote gebieden van de afbeelding te vullen.”

Andere vergelijkbare haak artiesten

Zoals ik al zei, Ahern de kunst doet me een beetje van Jo Hamilton aangezien zij beide het unieke werk van het creëren van haak portretten doen

Wat Ahern doet is wandtapijten in haak, dus dat ook doet me denken aan het werk van Rachelle Vasquez

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

7 Opmerkingen

  1. Patrick Ahern is één van de meest getalenteerde artiesten die ik ooit heb gezien! Zijn werk is zo origineel en ontzagwekkend! Groot artikel!

  2. Pingback: Gelukkig (Brei- en haak) Halloween! — Haak wellust

  3. Pingback: Haak Blog Roundup: Oktober in Review — haak wellust

  4. Pingback: 50 Jaar van de haak geschiedenis: 1931 — Haak wellust

  5. Pingback: 25 Meer kunstenaars om te inspireren u haak — haak wellust

  6. Pingback: Haak kunstenaar Pat Ahern in doorkruisen Fall 2014 — Haak wellust

  7. Pingback: Etsy haak portret kunstenaar KatikaCrochetArt |

Schrijf een reactie