Donna Rutledge-Okoro is een crocheter die naadloos tussen kunst beweegt, handel en ontwerp. Ze verkoopt haar patronen op Ravelry en Etsy. Ze toont haar voltooide artikelen op Etsy en op haar eigen blog. En ze doet yarnbombing en openbare kunst, met inbegrip van onlangs een haak bedekte Smart auto weer te geven in het Birmingham Museum of Art.

Donna Rutledge-Okoro

Donna Rutledge-Okoro geweest Bloggen over haar werk haak sinds 2004. Ze opende een Etsy winkel in 2008 waar ze verkoopt haar haak patronen en voltooide artikelen, waarvan de meeste zijn accessoires en waarvan er verscheidene cool innovatieve stijl met een stedelijke rand hebben. Okoro begon yarnbombing in 2010. Sommige van haar yarnbombed-stoelen werden geplaatst tentoongesteld in 2011 op de Jennifer Harwell galerie en meest recent werd ze in opdracht te doen sommige yarnbomb kunst voor het Birmingham Museum of Art. Ook doceert ze haak. Ik hou van dat ze is ondergedompeld in zoveel verschillende aspecten van de werkzaamheden van de haak!

Donna Rutledge-Okoro kunst

foto krediet: Mark-Almond, Birmingham News, doorklikken om volledige slideshow

Ik leerde over deze kunstenaar uit een krantenartikel rapportage over haar yarnbombed Smart auto. Het verklaart dat ze wordt haakwerk functionele stukken voor een lange tijd, maar was geïnspireerd door Olek van werk voor yarnbombing start ongeveer twee jaar geleden. Ze liet haar haak yarnbombs op bankjes in parken. Dan ging ze op naar yarnbomb de beelden van de hond in een lokale park, die betrekking hebben op hen met hoeden en sjaals die de daklozen in het gebied kon verwijderen en eigenlijk maken gebruik van.

Een ding ik hou echt van over haar yarnbombing is dat ze een identificerende code met bevat een QR-code op het. Hierdoor mensen met mobiele technologie te scannen de kaart en ontdek meer over haar kunst en ontwerpen. Ik denk dat dit is zulk een slimme ding voor openbare kunstenaars met hun werk te doen!

Het Birmingham Museum of Art stak zijn hand uit naar haar te verzoeken haar de slimme auto yarnbomb, die behoort tot een bestuurslid, in combinatie met hun show genaamd Warhol en auto 's: Amerikaanse iconen. Haar werk werd tentoongesteld er vorige maand.

Bekijk meer yarnbomb kunst foto's van Donna op Flickr

Donna Rutledge-Okoro op Etsy

De kunstenaar / ontwerper maakt gebruik van de naam MsSunflwr op Etsy en heeft er een winkel die ze noemt Knopen en Loops. Ze verkoopt voltooide artikelen, haak patronen en haak kits.

Een ontwerp dat ik hou echt van haar winkel is de Tughari, Wat vertelt ze betekent “Positie wijzigen” in Igbo. Het stuk kan worden gedragen als een muts of geconverteerd naar een cowl. Zo innovatief! Plus het is een unisex ontwerp. De designer's patronen zijn ook beschikbaar op Ravelry. Haar hier vinden.

Andere vergelijkbare haak artiesten

Donna Rutledge-Okoro zegt dat ze krijgt haar inspiratie voor yarnbombing uit Olek

Hoewel ze Olek verwijzingen, haar werk doet me meer van yarnbomb kunstenaar denken Magda Sayeg, vooral omdat Sayeg heeft gewerkt met de slimme auto merk. Sayeg heeft ook een commerciële kunst carrière uit yarnbombing.

Haar yarnbomb stoelen doet me denken aan sommige ik heb onlangs gezien op de Garens Bombing blog

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

  1. Pingback: Donderdag gedachten van inspiratie « craftgirl78

  2. Pingback: De ontbrekende schakels (Haak de Link liefde aan mijn vakantiedagen) — Haak wellust

  3. Pingback: Haak Blog Roundup: Oktober in Review — haak wellust

  4. Spencer Diamond Antwoord

    This site is fantastic. I’m so glad you love crochet!
    I don’t have much to say, so I’ll just leave it at that xD

  5. Pingback: Personas que NO deberían ayudarte a decorar tu coche

  6. Pingback: Personas que NO deberían ayudarte a decorar tu coche | Coches y Autos

Schrijf een reactie