BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Ik werd onlangs geïnterviewd over haak, gezondheid en mijn nieuwe boek haak opgeslagen mijn leven door Nicole Ramage van The Portland Examiner. Een van de vragen die ze vroeg me kreeg me aan het denken over welke soorten haak patronen of technieken zijn meeste genezing voor mensen.

Interview uittrekselpagina

Nicole vroeg me:

“Was er een specifiek patroon of ding die u haakwerk die u de meest geholpen?”

Ik beantwoord:

“Het meest helende ding voor me is meestal een eenvoudige repetitieve steek patroon dat niet veel nadruk hoeft of al. Ik haak een heleboel grote oma vierkante dekens, bijvoorbeeld. Dit kan ik om in een zeer meditatieve ruimte, aanbieden van mij een pauze van herkauwen op haar problemen. Het dient als een pad naar Mindfulness, die u kunt dus genezing en vernieuwen.

Ik zal zeggen, echter, dat er zijn momenten waarop een meer ingewikkelde patroon vereist voor mij emotioneel is. In sommige gevallen, mijn geest is gewoon gek, en ik nodig om mijn gedachten buiten zelf een gedetailleerde patroon dat een veel aandacht vereist aan het niet vergissen. Ik zelden werk van patronen maar wanneer tijden als deze zich voordoen zal ik doen.”

Lees hier het volledige interview.

Eenvoudige vs. Complexe projecten

Dus eigenlijk zijn het beste wat ik heb gezegd hier is dat soms eenvoudig patronen zijn het beste voor me en soms ingewikkelder is degenen, afhankelijk van wat ik ga door en wat ik nodig heb. Om te werken …

Ik denk dat eenvoudige projecten zijn meeste genezing voor mij wanneer:

 • Ik ben in een relatief rustige staat en wilt bewerken gebruiken om een nog meer meditatieve plaats te bereiken.
 • Ik heb een probleem die ik wil piekeren over. Ik kan fysiek doen de stiksels terwijl mijn geest dwaalt. Er zijn tijden wanneer dit een goede zaak is (en soms precies is wat ik niet wil, dus ik moet voorzichtig zijn!)
 • Ik ben op zoek naar een serotonine-boost. De repetitieve aard van het vaartuig releases serotonine, een natuurlijke anti-depressivum en natuurlijke pijnstiller.
 • Ik ben crafting met anderen. Haak in de instelling van een groep kan worden super genezing omdat het een geweldige sociale ding. Het is makkelijker om te doen als het project hoeft niet uw werk op te veel aandacht.

Ik denk dat complexe projecten zijn meeste genezing voor mij wanneer:

 • Ik ben in een hyped omhoog of angstig emotionele toestand en de noodzaak van een gerichte project te nemen mijn gedachten af van zelf en breng me naar een rustiger ruimte.
 • Ik moet een gevoel van eigenwaarde boost. Leren van een nieuwe haak techniek of steek of project type maakt me een goed gevoel over mezelf op een manier die het maken van een meer Gehaakte oma-vierkanten gewoon niet.

Wat denk je?

Ik zou graag willen weten wat andere mensen denken over dit … welke soorten projecten heeft u het gevoel geven u de meest genezing voordelen en waarom? Delen van uw antwoorden in de commentaren!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

14 Opmerkingen

 1. Ik geef de voorkeur de eenvoudiger patronen – Ik willen ontspannen toen ik ben Haakvideo en TV kijken. Ingewikkelde patronen vereisen te veel concentratie voor mij en ik altijd krijg geïrriteerd omdat ik uiteindelijk rippen uit meer dan ik zorg te. :)

 2. @CrochetBlogger ben het volledig eens met u, Ik heb beide om dezelfde redenen als goed gedaan.

 3. Ik ben het eens met uw beoordelingen, en eigenlijk willen wisselen tussen gemakkelijk en moeilijk patronen gewoon om mijn interesse houden .

  Één ding die u vermeldde niet, was als u probeert om uw hersenfunctie te verbeteren (cognitieve, geheugen, enz), of houd het op het niveau is op en niet daling, dan is lezen en ingewikkelde patronen doen geweldig voor die. Dat is wat ik begon te doen ter bestrijding van “chemo hersenen”.

 4. Mooie Gehaakte oma-vierkanten Kathryn! Gemakkelijk / Ingewikkeld, heel veel hangt af van mijn gemoedstoestand. Veel van de tijd ben ik te depressief/lui voor hetzij helaas.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @carolmckayau die taai worden kan … Ik sleep mezelf werken aan iets en zodra ik ga aan de slag dat ik ben blij dat ik deed en voel me een beetje beter maar depressie is zulk een moeilijk ding dat het niet altijd die manier werkt meestal.

 5. Ik ben het eens met wat je schreef hierboven. Zinvol zijn en lijkt te volgen met mij. Congrats op de nieuwe Ravelry groep.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @icrochetinoh merci – Ik ben zo opgewonden om te kijken hoe het zich ontwikkelt en hoe iedereen er kan hopelijk helpen elkaar uit!

 6. barbaramartin1 Antwoord

  Je hebt absoluut gelijk, Hoewel ik nooit werkelijk over het gedacht had. Als ik ben moe of benadrukt, Ik wil niet om te werken aan iets ingewikkeld – I wanna be gekalmeerd en kalmeerde door een patroon dat ik heb niet na te denken over. Ik heb altijd een Afghaanse gaan in mijn favoriete Lion merk Homespun – het werkt op snelle, dus ik heb een gevoel van vervulling, en het garen is zo mooi dat iedereen houdt van hun Afghaanse. Ik heb pop kleren voor mijn kleindochter voor tijden wanneer ik voel avontuurlijke. Dat maakt me voel me minder schuldig voor het niet maken als veel pop kleren als ik wil. BEDANKT.

  • @barbaramartin1 “mijn favoriete Lion merk Homespun” gelieve link? Wat is uw favoriete een?

   • CrochetBlogger Antwoord

    @carolmckayau @barbaramartin1 mijn gok is dat het deze: http://www.lionbrand.com/Yarns/homespun.htm

    • barbaramartin1 Antwoord

     @CrochetBlogger @carolmckayau @barbaramartin1 Ja, CrochetBlogger, u hebt volkomen gelijk. Ik moet een komma na mijn favoriete heb, LB handgeweven, omdat ik hou van alle kleuren. Ik gebruik gewoon een enkele haak, maken van een ketting, zo lang als ik wil en gaan. Soms ik een streep zetten in elke 10 rijen, Soms plaatsen ik een verschillende gekleurde rand rond het. Het is zo makkelijk om te werken met omdat het een 5 garen. En de kleuren zijn prachtig – velen van hen mengen met 2 of 3 andere kleuren.

 7. Pam @ haken en heuvels Antwoord

  Ik ben op dezelfde pagina als u – afhankelijk van de stemming en wat ik nodig heb. Ook hoe moe ik ben. Eenvoudige oma deken zeer goed naar aanleiding van een avond. Andere keren een ingewikkeld patroon kan volkomen absorberen in een prachtige manier worden. Ik pas gehaakte onlangs ontdekt en het is zulk een grote deel van mijn zelfzorg geworden als ik werk om te voorkomen dat verdere ronde van depressie / burn-out. Ik liefde liefde liefde :)

Schrijf een reactie