Mary Tuma gebruikt haak, naaien en het borduurwerk vaardigheden om te verkennen van de kwestie van de transformatie van zowel lichaam en geest in haar kunst. Ze werkt vaak met oude stoffen en gevonden voorwerpen.

Over kunstenaar Mary Tuma

Mary Tuma is een California-Amerikaans kunstenaar die in het bezit van meerdere graden in kunst en mode, meest recent afstuderen met een Master of Fine Arts van de Universiteit van Arizona in 1994. Ze werkt als een geassocieerde kunst professor en fungeert als het hoofd van het programma van de vezels op UNC-Charlotte. In haar eigen kunst gebruikt ze haak en andere fibe technieken voor het manipuleren van oude stoffen en gevonden voorwerpen. Tuma van werk is gekenmerkt in meerdere musea en galeries over de hele wereld in zowel de groep en de solo shows. Het is geschreven over in een aantal spraakmakende publicaties, waaronder Art in Amerika, De San Francisco Chronicle en de New York Times.

Over Mary Tuma kunst

In haar verklaring van de kunstenaar, Mary Tuma verklaart dat ze vooral geïnteresseerd is in het gebruik van kleding formulieren voor het verkennen van de transformatie van het lichaam en de geest. Ze houdt van werken met oude stoffen en gevonden voorwerpen, omdat ze dat het voelt roept een gevoel van verlies dat is belangrijk om haar werk te. Ze beschrijft haar artistieke creaties als “Als huiden en beenderen – het interieur en exterieur van een mogelijke systeem” en zij streeft ernaar om opnieuw de plaats waar het lichaam “wordt een emotionele landschap”. Tuma de vader is Palestijnse en sommige van haar werk heeft adressen de Palestijnse ervaring. Ze heeft tevens betrekking op feministische kwesties en is van mening de lijn tussen kunst en ambacht, Hoewel het vieren ze allebei. Mary Tuma geleerd haak van haar moeder toen ze een jong kind was. Het was ook haar moeder die leerde haar om te naaien, vormt de basis voor haar levenslang werken met vezels en stof.

Mary Tuma interne systemen

De romp van werk waarin haak speelt die een belangrijke rol is genaamd interne systemen.

Het werd beschreven door een schrijver als “een vrouwelijk, Pastel explosie van gehaakte vormen die lijkt op inwendige organen.”

Tuma deed verschillende variaties op dit project, Haakvideo met poly-satijn lint, weefsel, garen en draad om verschillende effecten te maken.

In sommige beeldschermen, de organen kijken zeer letterlijke overwegende dat in anderen ze meer abstracte kijken. In beide gevallen, Er is meer dan alleen de delen van het lichaam te zien hier; het werk roept een gevoel van menselijkheid en individualiteit.

Mary Tuma andere haak kunst

De foto hierboven is van een 2004 genaamd interne voeding waar sommige van deze orgel-achtige ontwerpen zijn hing weergeven in een grot. Iets over deze omgeving echt boeit me.

Deze is van een serie genaamd Menuet, waar de meeste van het werk is in lang gehaakte kettingen en kabels.

Andere vergelijkbare artiesten

Ik ben herinnerd aan Sarah Louise Burns die worden anatomisch corrigeren lichaamsdelen

Ik ben herinnerd aan Ty Tham vanwege de touw-achtige haak en een verwijzing naar de lichaamsvorm

De biologische aard van het installatiewerk doet me denken aan enkele van de stukken van Melissa Maddonni Haims

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. Pingback: Inspirerende haak moeder verhalen voor Mother's Day — haak wellust

  2. Pingback: Mary Tuma | Gebreide kunst

Schrijf een reactie