Cornell Museum voor Schone Kunsten heeft net een nieuwe tentoonstelling dat functies haak kunst naast andere handwerk en textiel kunst geopend. De show, genaamd de mysterieuze inhoud van zachtheid, omvat het werk van elf verschillende kunstenaars waaronder enkele van de haak kunstenaars die zijn gekenmerkt op deze blog in het verleden.

De mysterieuze inhoud van zachtheid

Cornell Museum voor Schone Kunsten Beschrijving van deze tentoonstelling:

“Het samenbrengen van 11 nationale en internationale kunstenaars in verschillende stadia van hun loopbaan, De mysterieuze inhoud van zachtheid verkent de transformatieve kracht van vezel en de verbinding voor het menselijk lichaam. Of aloude technieken zoals breien, Haak, borduurwerk, en weven weefgetouw, of foraying in nieuwe toepassingen van traditioneel textiel, deze kunstenaars onderzoeken de fysieke, psychologische, en culturele verenigingen van de vezel tot het lichaam.”

De expositie geopend van dit weekend en zal lopen tot het einde van dit jaar. Het museum is op Rollins campus in Florida, buiten Orlando; check it out als je in de buurt bent!

De kunstenaars

Er zijn elf kunstenaars met werk in deze expositie. Hier is een lijst van wie ze met citaten over hun werk van hun eigen websites zijn:

 1. Diem Chau. “Chau combineert gemeenschappelijke media en gemeenschappelijke betekent maken delicaat vignetten van vluchtig geheugen, gebaar en formulier, resulterend in werken die egalitaire gevoeligheid en minimalistische terughoudendheid combineren.”
 2. Lauren DiCioccio. “Mijn werk onderzoekt de fysieke/materiële schoonheid van alledaagse massaproductie media-objecten, meest recent: de krant, tijdschriften, Office papers en schrijven pads, plastic zakken, 35 mm-dia 's. Deze media zijn verouderd, vervangen door de onzichtbare efficiëntie van verschillende technologieën.”
 3. Angela Ellsworth. “Als een interdisciplinair kunstenaar creëert Ellsworth installaties, optredens, tekeningen en objecten die herhaling van mark verkennen, actie en gebaar als het betrekking heeft op het lichaam.”
 4. James Gobel.”Gobel van gebruik van vilt, garens en stof–alle soepel en zeer tactiele materialen meestal geassocieerd met zelfgemaakt ambachten–gegrondvest zijn voorzichtig humoristische portretten met een gevoel van liefdevolle vertrouwdheid en intens toewijding.”
 5. Angela Hennessy. “Haar werk en onderzoek onderzoekt de esthetiek van verlies, constructies van race, en mythologieën van haar, vuil en beesten.”
 6. Rock Hushka. “Als een maker van textiel, een historicus, en een kunsthistoricus, het intellectuele kader voor citeren of lenen ideeën en beelden is gewoon te sterk om te weerstaan, ook beschikbaar. Waarom niet uitbreiden betekenissen om te helpen onszelf beter verlichten onze wereld? Waarom doen alsof dat ideeën die kunnen worden gemaximaliseerd esthetisch en intellectueel niet al bestaan?”
 7. Lisa Kellner. “Alle kunst is modern; Ik ben streven naar tijdloosheid.”
 8. Miller & Shellabarger. “Dutes Miller en Stan Shellabarger verkennen de dynamiek van liefde en verlies via prestaties stukken die het artistieke proces als een metafoor voor de cycli van het leven en dood benadrukken, van verbinding en afscheiding.”
 9. L.J. Roberts. “Mijn huidige werk wordt samengevoegd ambachtelijke met objecten van geweld en controle grote structuren van macht en hoe ze kunnen worden onderbroken door manieren om dat te onderzoeken zijn zoals seksegerelateerd krijgen vaak het label, Amateur, en lage.”
 10. Jeremy Sanders. “Met behulp van een scala aan culturele referentiepunten zoals oldtimers en onderscheidende architectuur, Jeremy Sanders neemt ons mee naar de straten van Cuba, waar het fel zonlicht scherpt de schaduwen en intensiveert de rijken, heldere kleuren.”
 11. Nathan Vincent. "Mijn werk verkent geslacht machtigingen en de uitdagingen die voortvloeien uit het dwalen van de voorgeschreven normen. Het vragen de kwaliteiten van geslacht door te overwegen wat mannelijke en vrouwelijke. Het kritieken stereotype geslacht mediums door het creëren van “mannelijke objecten” met behulp van “vrouwelijke processen” zoals haak, naaien, en applique.”

Neem een dichtere blik op de haak kunstenaars onder hen …

Nathan Vincent

Ik hoorde over deze tentoonstelling van de e-nieuwsbrief van Nathan Vincent. Ik geniet van het werk van deze kunstenaar mannelijke haak die waarschijnlijk het best bekend voor zijn gehaakte kleedkamer is. Eigenlijk, het is kleedkamer die is opgenomen in deze show op Cornell Museum voor Schone Kunsten. Vincent was in het museum dit afgelopen weekend voor een openingsdag paneldiscussie met een aantal van de andere kunstenaars, maar voor de rest van het jaar zal hij worden in New York voltooiing van een Open Studios in residentie bij het Museum van kunst en vormgeving. Er zijn veel data wanneer zijn studio zijn open voor het publiek, zal dus als u zich in dat gebied dit najaar vervolgens stoppen om te zien wat hij bezig!

Miller en Shellabarger

Ik heb geschreven over mannelijke paar / artist team Miller en Shellabarger een paar keer voordat. Ze doen echt interessant mixed media en installatiekunst. Zij richten zich niet op haak maar zij hebben een lopende haak-project die in constante ontwikkeling. Ze zitten samen in dezelfde ruimte, elke Haakvideo uit tegenovergestelde uiteinden van het stuk, en het stuk net groeit en groeit in de tijd, ontwikkeling van voor de kijkers bij verschillende tentoonstellingen op verschillende plaatsen. Het is een interessant gesprek stuk!

Angela Hennessy

Ik was niet bekend met deze kunstenaar tot kijkt uit over de stukken in de tentoonstelling maar het blijkt dat ze sommige haak in haar mixed media kunst gebruikt. Het stuk hierboven heet middernacht ziekte en het is van een 2010 serie van acht stukken die gehaakte draad nemen, haarnetjes en “fluweel fuzz”.

Ik zou zo nieuwsgierig om te zien deze tentoonstelling als ik niet zo ver uit de buurt van Florida!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie