Ik heb onlangs gehoord van Maarit in Finland die gedeeld haar haak gezondheid verhaal met mij. Ze heeft een neurologische aandoening die haar rolstoel gebonden en in bijna constante pijn heeft veroorzaakt; Haakvideo helpt kalm haar, vermindert haar pijn en helpt haar vinden een reden om te leven. Deze verhalen zijn zo krachtig en dat is waarom ik ben hier met u delen (met haar toestemming natuurlijk).

Hier is de Maarit verhaal. Het is in haar eigen woorden, maar ik bewerkten het beetje vanwege het taalverschil …

“Ik heb neurologische mislukking rondom. Het is vergelijkbaar met MS of dystonie maar de artsen nog niet geweest kundig voor specifiek diagnosticeren. Ik heb in een rolstoel voor meer dan zeven jaar nu en op dit punt alleen mijn handen goed werken.

Ik begon weer Haakvideo. Ik heb alles gedaan met mijn handen voor iedereen van mijn leven. Er waren een paar jaar dat mijn handen waren in zo'n slechte staat dat mijn vingers bijna helemaal moet niet werkte. Ik ben zo blij dat dit niet laatste op lange termijn omdat soms het voelt dat alleen garen en de kleuren van het iets voor mij betekenen.

Ik ook een goed gevoel wanneer ik glimlach van mijn vier kinderen wanneer ze maar op een nieuwe sjaal of toevoegen van een nieuwe deken die ik tot hun bedden gemaakt heb. Dat is prachtig, maar het is niet de belangrijkste reden dat ik haak.

Ik haak omdat het zo ongelooflijk kalmerend. Soms mijn vingers niet het gevoel de aanraking van het garen. Soms pijn mijn handen als de hel. Soms schudden ik zo slecht dat het garen uit mijn vingers beweegt en de haak op het woord eindigt en ik wachten tot iemand moet aan oogst het omhoog voor me. En nog, Ondanks deze moeilijkheden, haak is een of andere manier rustgevend.

Ik zijn gekend om te zeggen, "Ik heb geen behoefte om na te denken om het even wat als ik breien of haken.”

Natuurlijk, Er is een manier van denken, maar het is een ander soort denken dan wanneer je zorgen te maken over leven in het algemeen. Ik denk dat misschien enige haken mensen zullen weten wat ik over spreek.

Mijn pijn is zo slecht. Het weggaan niet maar zelfs met de pijn in me ik ben in staat om te ontsnappen aan een beetje in mijn haak en het garen. Wanneer ik ben verbergen in het garen rijden met mijn haak is de pijn als een slechte droom.

Die dag wanneer mijn handen niet meer werken ik denk dat ik echt zal sterven.”

Veel mensen met hand voorwaarden vinden dat haak hen ondanks het feit helpt dat het wat pijn kan veroorzaken. Eigenlijk, “hand voorwaarden” is een van de fysieke gezondheidsonderwerpen die ik behandel in mijn boek, Haak mijn leven gered.

Voel je vrij om te delen uw positieve woorden van bemoediging met Maarit in de commentaren hieronder!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

3 Opmerkingen

 1. MythunderbirdCoast Antwoord

  Ik weet de terreur van niet zijnde kundig voor haak, na mijn auto-ongeluk was ik niet in staat om haak voor een lange tijd, Gelukkig werkt met mijn fysieke therapeut ik was in staat om ten slotte haak weer en ik was over heel. Ik ben het bijhouden van u in mijn gebed keten mijn vriend die leven beter voor u krijgt, Ik weet dat u veel als me niet geven bent(is hoe zie ik hoe dan ook uit uw verhaal) en ik hoop en bid je hebt vele, vele meer jaren van het creƫren van. God zegene u vicki

  • CrochetBlogger Antwoord

   @MythunderbirdCoast dank u voor uw mooie bericht. Ik ben zo blij dat je in staat om terug naar de haak waren.

 2. Sacredcrocheter Antwoord

  Dank u voor uw verheffende verhaal. Ik kan betrekking hebben want ik heb een neurologische ziekte die intense pijn veroorzaakt wanneer het fakkels omhoog. Op andere momenten, Ik ben gewoon “in pijn” die ik niet echt zelfs overwegen om pijn meer gewoon een deel van mijn leven. Het enige dat mijn geest uit de extreme pijn houden kan wanneer het zich voordoet Haakvideo is-het toont alleen maar de verbazende macht de geest kan hebben!
  Ik kan haak en plotseling beseffen dat ik over de pijn voor een fatsoenlijke periode vergeten heb.
  Ik gerelateerde aan uw vermelding van hoeft te wachten op iemand te halen iets voor u als u het neerzet. Ik gebruikte om fel onafhankelijk te zijn en zou liever lijden dan om hulp vragen. Ik denk dat een van de redenen dat God dit gebeuren met mij heeft toegestaan is om nederig me. Ik ben het leren nemen van anderen in plaats van gewoon proberen om te controleren alles zelf. Het is heel moeilijk voor mij-maar noodzakelijk voor mij om een beter persoon.
  Ik zal bidden voor u en ik hoop dat u hebben veel vele jaren van geluk van haak!

Schrijf een reactie