BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Dit bericht is onderdeel van een tiendaagse reeks van berichten over de genezing voordelen van haak die ik doen ben om dat te vieren de release van mijn nieuwe boek, Haak mijn leven gered.

Ik wist dat intuïtief vanwege mijn eigen ervaring dat haak zou kunnen zijn iets om te helpen mensen genezen door een verscheidenheid van verschillende gezondheidsvoorschriften. Ik wist niet helemaal waarom dat was voordat ik dook in het onderzoek naar het onderwerp, Hoewel. Er zijn vele redenen dat haak genezing helpt. Hier zijn tien van de meest voorkomende:

1. Haak bouwt gevoel van eigenwaarde.

Je gevoel van eigenwaarde kan nemen een enorme gewonnen wanneer u te maken met een langdurige ziekte hebben. Dit is waar van geestesziekten gedeeltelijk vanwege het stigma op verschillende omstandigheden, maar meestal alleen als een verschrikkelijke neveneffect van de voorwaarde. Het is bijna onmogelijk om te voelen echt depressief en nog steeds hoog gevoel van eigenwaarde, bijvoorbeeld. Gevoel van eigenwaarde kan afnemen tijdens perioden van lichamelijke ziekte alsook, omdat de patiënt kan het gevoel hulpeloos en niet in staat van het doen van de dingen die ze normaal kon doen en daarom een of andere manier minder waard dan ze waren voordat de ziekte. Laag gevoel van eigenwaarde kan verergeren ziekte van welke aard.

Haak is een groot vaartuig voor de bouw van zelfrespect. Het raadt u aan het maken van keuzes gebaseerd op persoonlijke voorkeur (zoals garen kleur en project type). Wanneer u een nieuwe steek leren of voltooien van een project, je voelt een gevoel van trots. Er is het gevoel dat, “Hey, Als ik dit kan doen, vervolgens kan ik andere dingen, ook!” En wanneer mensen zien het voltooide item en het hun belangstelling kenbaar te maken dan het gevoel van eigenwaarde nog een boost krijgt.

2. Haak is een afleiding activiteit.

Soms is de beste manier om te gaan met een ziekte is om je geest af. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Als je te maken hebt met depressie en angst dan kan u een cyclus van herkauwen die u dieper en dieper in een donkere mentale ruimte drijft ervaring en het wordt absoluut noodzakelijk dat u uw geest uit die cyclus nemen door zich te richten op andere activiteiten.
 • In het geval van verslaving, het wordt belangrijk voor de geest te concentreren op iets anders dan het object of de wet een hunkert.
 • Wanneer u een pijn aandoening waarvoor niet-narcotic pijnbeheersing hebt kan het helpen om de geest van het deel van het lichaam dat doet pijn.
Haak is een gerichte activiteit die zowel de geest als de handen bezig kan houden.

3. Haak kunt mindfulness inschakelen.

Mindfulness betekent is zich bewust van hoe je voelen en ervaren van het huidige moment. Afstemmen op het heden is een andere vorm van afleiding, alsmede een middel om te kalmeren het lichaam. Mindfulness therapie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van een groot aantal psychische aandoeningen zoals depressie en bipolaire wanorde. Toen benaderd met beoefend aandacht, haak kan worden gebruikt als een instrument om een indachtig staat te bereiken.

4. Haak releases serotonine.

Wetenschappelijke studies suggereren dat repetitieve activiteiten zoals de wet van haken kan serotonine in het lichaam vrijgeven. Serotonine verhoogt uw pijngrens (die ik noemde eerder vandaag in mijn artikel over de voordelen van de haak voor zwangerschap problemen) dus het kan helpen met pijn voorwaarden. Hogere serotonineniveaus spelen ook een belangrijke rol bij het verkrijgen van depressie onder controle (dat is waarom veel psychiaters voorschrijven medicijnen ontworpen om te stimuleren van serotonine). Haak is een natuurlijke manier om die versie serotonine in het lichaam.

5. Haak is kleurrijk.

Er is veel bewijs beschikbaar dat suggereert dat kleur genezing kan worden voor een verscheidenheid van veterinairrechtelijke voorschriften, met inbegrip van zowel fysieke en geestelijke gezondheid. Kleur therapie (en de gerelateerde kunst van lichttherapie) heeft worden gebruikt voor de behandeling van depressie (met inbegrip van Seasonal Affective Disorder), verslavingen, eetstoornissen en zelfs darm problemen. Garen komt in alle kleuren van de regenboog, zodat als je in de waarde van de kleur gelooft voor stemming veranderen en hoe je je voelt over uw gezondheid te verbeteren dan u welke kleuren zijn het best ontdekken misschien te introduceren in uw toekomstige projecten!

6. Haak verbindt u aan anderen.

Een gevoel van verbinding met mensen in uw gemeenschap kan enorm verbeteren van uw gezondheid. Enkele van de manieren haak een gevoel van verbinding creëren kan omvatten:

 • De verbinding die u iemand voelt wanneer u een item speciaal voor hen haak
 • Verbinding maken via Haakvideo in groepen met anderen
 • Verbinding maken met andere crocheters in een online gemeenschap
 • Een algemeen gevoel van dat deel van het geheel als crafting voor een goed doel
 • Een gevoel van verbinding met de generaties die kwam voordat u als je dragen op dit ambacht

7. Haak is voelbaar en doet een beroep op vele betekenissen.

Haak redenen u het hier en nu. U kunt voelen en aanraken. U kunt het vorm en zie het groeien. Dit kan worden verbazingwekkend genezing in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld, mensen die lijden aan PTSS flashbacks kan leren om te bereiken voor garens en een haak te brengen zichzelf terug in het heden. En mensen die strijd met hallucinaties aan schizofrenie gerelateerde vinden kan dat haak helpt hen beter onderscheid maken tussen wat er echt en wat is niet.

8. Voordelen van visualiseren en voltooiing van een project

Haak leert een echt geweldige vaardigheid die de mogelijkheid is om een project visualiseren en dan werken aan dit project door middel van aan voltooiing. Deze vaardigheid niet alleen helpt het gevoel van eigenwaarde te bouwen maar ook helpt trainen van de geest voor ogen te maken van mogelijkheden voor de toekomst. Dit is vooral belangrijk bij de behandeling van depressie. Depressie Studtmann weg hoop voor de toekomst. Leren opnieuw verbeelden de toekomst en zie dat u treffen kan om te maken iets gebeuren in de toekomst is van onschatbare waarde. Het is belangrijk hier op te merken dat veel mensen met chronische lichamelijke gezondheid voorwaarden ook depressie ervaren en hopeloosheid en dit hen om dezelfde redenen helpen kunnen.

9. Haak beweegt het lichaam.

Zeker, haak is niet van plan om het bloed pompen zoals cardio-oefening, maar elk beetje van beweging in ons leven is beter dan helemaal niet verplaatsen. U brandt een paar meer calorieën Haakvideo door een film dan als u zat daar als een klomp met uw Netflix op. U kunt uw handen te houden, actief en lenig en zelfs afwenden aandoeningen zoals artritis. Het is geen klein ding!

10. Haak is een creatieve daad van zelfexpressie.

Er zijn vele rapporten en studies en boeken en zelfs klassen die er over waarom wij creativiteit in ons leven moeten. Ik weet niet precies waarom creatief is zo'n een helende kracht bij de mens maar ik weet dat er!

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

32 Opmerkingen

 1. Dit is geweldig en echt interessant. Ik lijden aan chronische depressies, maar hebben al Haakvideo voor bijna drie jaar opnieuw na een beschamend loooong pauze. Voor het afgelopen jaar, laten we zeggen, Ik heb gemerkt dat mijn humeur beter is – Ik heb te scoren bladen voor mijn arts, scoren mijn humeur en zij in de lage aantallen voor een tijdje nu zijn (dat is goed). Zo duidelijk, Ik opgepikt op zijn natuurlijke antidepressiva kwaliteiten!

  Ook heb ik hypermobiliteit syndroom (Sorry, Ik klinken als een juiste zeurpiet! Maar het is gerelateerd aan de post?), en ik ben geïnteresseerd om te zien dat de haak pijn verminderen kan, Aangezien een deel van het syndroom pijn in de gewrichten is. Dus ik proberen moeten zal te merken volgende keer ben ik haak als de pijn afneemt (het zou moeten, en waarschijnlijk heeft, maar ik heb nooit geweten over die, dus nooit gekend om te zoeken naar het).

  • CrochetBlogger Antwoord

   het spijt me te horen dat u met depressie worstelen @rootsandbones. Ik weten maar al te goed dat het een moeilijk is, vaak niet aflatende ding, maar ben zo blij om te horen dat haak lijkt te spelen een rol in het helpen van u!

   Ik zou graag horen wat u ontdekken als u meer aandacht aan de rol die haak spelen besteden kan in het verminderen van pijn. In mijn onderzoek ik vaak gelezen over mensen die het als een soort natuurlijke pijnstiller gebruikten. Ik heb niet gezien dat iemand speciaal voor hypermobiliteit syndroom vermelden maar ik heb gezien dat zij genoemd als nuttig voor mensen met artritis en andere gezamenlijke voorwaarden. Natuurlijk, Er is een keerzijde, en dat is dat het de vinger gewrichten kan verergeren als u werken te strak of met kleinere haken, enz. U maakt gebruik van ergonomische haken wanneer u haak?

   • @CrochetBlogger ik zal houden van nota en u laten weten!

    Ik gebruik geen ergonomische haken, eigenlijk. Ik heb gehoord dat ze goed zijn voor het verminderen van pijn, Hoewel. Ik gebruikte om haak zeer strak toen ik een tiener was, maar nu ik werk heel losjes, dus dat lijkt niet optreden * raakt hout *

    • CrochetBlogger Antwoord

     @rootsandbones ik heb niet geprobeerd te veel ergonomische haken zelf. Ik lijken te worden geplakt op Boye aluminium haken en nooit als iets anders. Maar ik heb goede dingen gehoord over het gebruik van de juiste haken, hebt u ooit hand pijn.

 2. Sacredcrocheter Antwoord

  Gefeliciteerd Kathryn op een andere ongelooflijke blogpost! Ik kan betrekking hebben op elke één van uw grote 10 maar ik niet echt begrijpen hoe haak hielp me- Ik verbinding niet de puntjes als je zo mooi hebt gedaan. Alles wat ik wist was dat iets diep in mij te willen toen in pijn haak reed, doorlopen van depressie of vermijden de wens om drugs te gebruiken voor het blokkeren van de pijn en depressie.
  Ik wist ook dat het bijna altijd liften mijn stemming om te communiceren met andere crocheters online maar ik echt niet veel dieper graven in mijn denkproces.
  En Ja om gevoel van eigenwaarde en elk ander item op de rest van uw lijst te stimuleren!
  Zoals ze zeggen-“het ononderzochte leven is niet de moeite waard” en helpt u ons dat edele richting. Ik weet zeker dat u veel leven op manieren die u misschien nooit weten aanraakt. God zegene u Kathryn.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @Sacredcrocheter dank u voor uw vriendelijke reactie! Ik wist niet dat hoe haak was helpen me in eerste instantie niet maar dan ik begonnen met deze blog en hoe meer ik schreef over haak, Hoe meer nadacht ik erover, en alle verbindingen kwam op zijn plaats. :)

   • Sacredcrocheter Antwoord

    @CrochetBlogger
    Ik denk dat je bent een van die mensen wiens recht hersenen is zo goed ontwikkeld als hun linker hersenen! Als er zulk een ding!

    • CrochetBlogger Antwoord

     @Sacredcrocheter ik denk dat je gelijk. Ik ben zeker een raar mengsel van rechts en links hersenen!

 3. Pingback: Eenvoudige Mindfulness oefening voor Crocheters — haak wellust

 4. Pingback: Ziekte van Alzheimer, Haak en een Fundraiser — haak wellust

 5. Kan ik alleen maar met u eens, alsof gediagnosticeerd laat in het leven, Ik wist iets niet “recht”. Ik was ook” gevoelige” Ik niet “spelen mooi met anderen, enz. Een alleenstaande moeder door keuze, Toen mijn dochter verliet voor haar studies, mijn wereld crashte om me heen. Niet in staat om op te halen van de stukken, een vriend en mede-werker introduceerde me haak. Mijn eerste winter , Ik maakte wat ik noem de “nooit eindigende deken” (het is scheef, te lang en heeft andere fouten). Ik blijf zeggen ik doe het opnieuw , maar het is een herinnering aan hoe ik werd gered door een haak. Hoewel deze vriend het land verlaten, Ik kan nooit vergeten hoe ze me gered door haak. Mijn enige spijt is dat ik niet wist hoe dit te doen dit eerder.( zo veel tijd kwijt aan het en zo veel dingen te maken! )Dus dank u Kate (u weet wie je bent) en haak en aan al degenen die geholpen op de “netto”. En aan al diegenen die zich bezighouden met ontberingen- Probeer het, je weet nooit hoeveel zien iets u hebt gemaakt kunt wijzigen uw outlook. De hoeken naar kunnen kijken over u allen. Bedankt

  • CrochetBlogger Antwoord

   Ik denk dat soms het ding dat is geweldig over handgemaakte stukken is dat ze laten zien hoe we overleefde, onvolkomenheden en alle! Ik ben zo blij dat je kracht gevonden in deze ambacht. Doen wat Kate deed en betaalt het vooruit door de invoering iemand anders naar het wanneer ze het nodig hebben!!

 6. Pingback: De beste haak blogposten van de Week (Link liefde!) — Haak wellust

 7. Ik was het ziekenhuis met een ernstige depressie in 1999. Toen ik uit 10 dagen later, Heb ik besloten om een vest gewoon om te houden mijn geest bezet haak. Ik heb nog steeds de cardi. Het is nu een beetje beat up, omdat een van mijn katten (de late klaagde Xena) gedurende de laatste paar jaar van haar leven als een bed gebruikt. Het is dus dubbel speciaal voor mij als een van de dingen die hielp me uit het gat dat in de rug was ik in 1999 en een van de gemakken voor mijn geliefde kat leven.

  • CrochetBlogger Antwoord

   Thanks so much voor het delen van uw verhaal. Het is verbazingwekkend, is het niet, hoe deze dingen die we maken zo veel zin overneemt? Verbazingwekkende en prachtige!

 8. Pingback: Haak Blog Roundup: Augustus in Review — haak wellust

 9. Pingback: Vrouw wereld noemt voordelen voor de gezondheid van de haak, haak wellust

 10. Pingback: 2012 in haak: Het nieuws van de haak-Haak wellust

 11. Pingback: Boven 10 Redenen haak kan helpen u genezen van www.crochetconcupiscence.com | Serendipity haak voor altijd

 12. Pingback: Haak verbazingwekkend therapie |

 13. IR nooit bij me opgekomen dat haak zou kunnen met depressie helpen. Wat een geweldige, gemakkelijke en goedkope manier om te gaan met deze aandoening. Ik ga proberen de indachtig haak in plaats van haast om te zien van het eindproduct.

 14. Ik heb al Haakvideo voor ongeveer drie jaar nu. Zelf dacht dat van youtube video 's. Ik ben ook al Thru b-l depressie voor meerdere jaren. Kinderen verlaten van het huis (grote) menapause, (een andere grote één). Hoe dan ook, Ik heb een liefde relatie met haaknld haat. Ik strijd met het leren van dingen. Ik moet het merendeel van de tijd wordt gedaan visueel zien, of ik ben trowing het hele kamer. We hebben zijn scheuren onze huis uit elkaar schilderij en andere dingen proberen om het te krijgen klaar om te verkopen zodat we kunnen omlaag grootte. Dit is een lang proces geweest, die heeft zijn tol op mijn depressie gaan backwords in het genezingsproces. Ik alle mijn garen om te beschermen tegen de gevreesde stof! Ik trok het uit de andere dag, en ik heb een harde tijd om terug in het plezier van het. Ik bekijken nog steeds video 's, maar ik moet om te krijgen van de haak terug in de hand. Ik heb een reëel probleem met tendinidus (met name thumb) Ik wil niet op te geven op dit, dus stuur me sommige goede vibes mijn manier iedereen!!

  • Kathryn Antwoord

   Hang daar! Kan je wat inspiratie van de ideeën in deze post over wat te doen tijdens een crafting hiaat: http://blog.lionbrand.com/2014/08/05/10-ideas-to-stay-inspired-during-a-crafting-hiatus/ … U bent ook welkom om join my haak opgeslagen mijn leven-groep op Ravelry waar u met andere mensen verbinden kunt. KNUFFELS.

 15. Carol ann kruse Antwoord

  Dit is zeer interessant. Ik ben dol op de haak. Ik heb ernstige pijn in de knieën van artritis die i 'm waiting for vervanging kniechirurgie meer pijn vooruit. Ik heb een lage tolerantie op pain.its true die het maakt me een goed gevoel wanneer ik giften voor mijn kleinkinderen maken

 16. Carol ann kruse Antwoord

  Ik denk dat gezicht boek helpt me om alle de vriendelijke people.all de prachtige gratis patronen die ik kan maken.

 17. Pingback: Alles wat die je wilt misschien weten over hoe haak mensen geneest |

 18. Prachtige post. Ik ben het volledig eens met u dat Haakvideo therapeutische is en helpt om te leven in het heden. Het zeker verhoogt onze zelfvertrouwen.
  Ik heb al Haakvideo / breien en hebben altijd loved it.
  Bedankt voor de post

 19. Ik heb haakwerk sinds de leeftijd van 4. Nu op 30 met chronische pijn, vermoeidheid en depressie is het een kruk. Ik haak elke dag, het houdt mijn handen soepel, Hoewel alles de geest geeft. Het houdt mijn geest uit de donkerste schuilhoeken.

  Het is zeker niet goedkoop maar! Ik maken klederen voor mezelf en mijn honden, en ik ben een grote dame. Ik gebruik alleen plantaardige en dierlijke vezels, kunststof verbranden mijn huid als ik ze werken en niet zo goed voor het milieu zijn.

 20. Pingback: My dark cloud -

 21. Malena Locci Marafanti Antwoord

  Comprei seu livro. Tive o mais alto grau da síndrome da fadiga crônica, qdo descobrimos que meu marido estava c/ uma leucemia incurável. Ele acabou se curando e eu me tornei uma sedentária, pois não tinha energia nem p/ ficar em pé no banho, não podia fazer caminhadas e não ia mais às aulas de hidroginástica. Isto piorou a depressão, pois o crochet que eu havia aprendido c/ 8 anos, poderia me ajudar a preencher os momentos de lazer, mas por ser dentista, toda minha musculatura de pescoço, ombros e braços já eram muito exigidas e o crochet acabava por trazer dores. após 13 anos, descobri que me tratavam como tendo fibromialgia e que p/ a doença que tenho, o tratamento seria diferente. melhorei bastante, mas ainda tenho a musculatura das costas, pescoço e braços mais sensíveis e frágeis. meu marido faleceu, depois de vencer 3 leucemias, estava curado desde 2007 e, em 2015 faleceu de complicações renais de diabetes. estou lutando contra a tristeza, o luto, pois éramos almas gêmeas, e a depressão e pensei em voltar ao crochet. foi muito bom ler todos estes depoimentos, acho que vou iniciar por somente 5minutos/dia e vou aumentando lentamente. voces realmente me motivaram muito, só tenho que agradecer. há um tempo atrás, não conseguiria nem escrever este texto, pois sentar p/ digitar, já me causava dores extremamente fortes no pescoço. gosto de fazer peças bonitas, fashion e que causam impacto, e isto é muito bom, pois qdo recebemos elogios, temos uma grande melhora na auto estima. não tivemos filhos, tive um maltês maravilhoso, que era nosso filhinho por 14 anos, mas tb faleceu meses depois do papai. dá para imaginar o quanto estou precisando do crochet? obrigada por todo incentivo que li aqui e ainda voltarei para contar sobre minha cura, muitíssimo obrigada!!!! Malena

 22. Croche é otimo mesmo.Estou amando.Porem estou demorando demais pra terminar as peças e isso me desanima muito e me frustra também.

  Sim eu tenho sentido tudo isso que você mencionou e sim o croche tem melhorado minha depressão,ansiedade (obs: sou muito jovem) ,entretanto, os problemas não se vão….e as vezes eu me encontro no mesmo desespero.

Schrijf een reactie