Ik ben nog steeds onderzoek de creatieve haak ontwerpers die in de boeken die werden gepubliceerd in de jaren zeventig worden gekenmerkt. Echter, Ik ben het krijgen in de ontwerpers die een beetje moeilijker zijn te weten te komen over omdat er niet lijkt te worden eventuele aanvullende bijgewerkte informatie over hen online.

Wie Was Janet Karpeck?

Janet Karpeck heeft gekenmerkt in twee van de belangrijkste boeken die ik gebruik voor mijn onderzoek in de jaren zeventig haak ontwerpers ontwerpen. Echter, noch boek zegt iets over haar die andere dan dat ze de ontwerper van de werken die afgebeeld is. Ik keek online en gestelde rond op enkele van de andere ontwerpers die ik heb in contact met vanaf dat moment en niemand heeft tot nu toe geen informatie.

Janet Karpeck in creatieve haak

Ik voor het eerst zag Janet Karpeck werk in creatieve haak waar ze een enkele Gehaakt vest gekenmerkt in de zwart-wit foto-sectie heeft:

Ik hou van deze grote ontwerp in het midden van de bovenkant. Deze vorm van boven was echt populair met de ontwerpers van de tijd en Karpeck van gebruik van grafische patroon en gelaagde ontwerp maakt haar opvallen.

Opmerking: Haar naam in dit boek wordt gespeld “Janet Karpack”. Zoals ik op deze serie gewerkt heb heb ik gezien verschillende varianten van de spelling in ontwerpers’ namen tussen de verschillende boeken geproduceerd tijdens deze naam.

Janet Karpeck in Discovery & Ontwerp

Janet heeft meer werk featured in het boek ontdekking & Design by Del Pitt Feldman. Ze blijft samenwerken met de dezelfde vorm veel van de tijd, Hoewel we krijgen te zien sommige kleurenafbeeldingen van haar werk hier:

We zien ook Karpeck pakken een paar nieuwe shapes met haar werk haak, zoals een poncho (detail hieronder):

Ze bleef gelaagdheid en textuur kunt een handtekening stijl ondanks de wijziging in kledingstuk behouden.

Hebt u enige informatie over Janet Karpeck zou ik graag meer weten over haar!

Dit bericht is onderdeel van een reeks op 1970s haak ontwerpers. Bezoek de andere berichten in de serie te zien haak ontwerpers zoals Janet Lipkin Decker, Norma Minkowitz en Del Feldman.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

 1. undergroundcrafter Antwoord

  Een ander mysterie. Ik hou van die jaren ' 70 stijl vest – het was super populaire. Het centrum motief is echt opvallend.

 2. Pingback: 2012 in haak: Vintage, Retro en zeventig haak — haak wellust

 3. Ik geleerd om haak in de jaren 70 en hebben sommige tijdschriften uit die tijd. Ik een jurk ontworpen door Del Feldman haakwerk en nog steeds hebben het in feite. Dit is de eerste keer dat ik heb gehoord van Janet Karpeck. Hou van haar werk wel – mooie!

  • Kathryn Antwoord

   Ik zou graag van haar horen als ze geïnteresseerd is in het delen meer over haar werk met ons!!

 4. Pingback: New Neemt Haak uit een oud boek: Del Feldman's Crochet Discovery and Design |

Schrijf een reactie