Haak mijn leven gered is gevuld met bijna twee dozijn verhalen van echte vrouwen die hoe haak hielp hen deelden in behandelen of genezen van een aantal verschillende lichamelijke en geestelijke gezondheid voorwaarden. Ik heb vermeld deze vrouwen meerdere keren. Voor deze ochtend post in mijn 10-dag reeks haak gezondheidsinformatie, Ik dacht dat ik een van die verhalen met u zou delen. Hier is de Aurore verhaal.

Aurore is een Franse vrouw met een diagnose van chronische hallucinatoire psychose, een aandoening die vergelijkbaar is met schizofrenie en wordt gekenmerkt door behoud van een gevoel van wat is echt en wat is niet moeilijk. Deze sterke vrouw haak gebruikt als een instrument om te helpen haar handhaven van een verbinding met de realiteit zoals ze deze voorwaarde behandelt.

Aurore heeft een echt moeilijk ervaring met een psychische aandoening. Aurore de ziekte begon te echt openbaren zich aan haar in 2002 aan het einde van de geestelijke gezondheid van een twee-jaar daling die eindigde in haar eerste "burnout". Net als veel mensen met een psychische aandoening, ze echt weten niet wat er gaande was met haar op het moment. Aan zaken compliceren, ze begonnen het zien van een psychiater, maar de psychiater gaf haar niet een specifieke diagnose. Aurore legde me uit dat een gemeenschappelijk geloof onder vele Franse psychiaters, en een dat haar psychiater onderschrijft, dat is het beter voor patiënten niet te weten het label van hun diagnose opdat ze beginnen te voldoen aan die label. Aurore werd alleen verteld dat ze wordt beschouwd als psychotische.

In 2008, Aurore had wat zij beschrijft als een ernstige burn-out, en de gevolgen van die burnout blijven deze dag. In 2010, Aurore per ongeluk zag haar specifieke diagnose op sommige juridische documenten die haar dokter invullen moest wanneer ze toegepast op krijgen status als een gehandicapte werknemer (toestaan van haar om een wettelijk beschermde baan en een pensioen ondanks haar geestesziekten). Het was in 2010 dan dat ze geleerd dat ze was gediagnosticeerd met "chronische hallucinatoire, psychose, gegeneraliseerde angst en acute depressie." Zij heeft in wezen een vorm van schizofrenie met verwante angst en depressie. Haak heeft een belangrijke rol in het helpen van haar om te voelen stabiel en gezond ondanks de scheiding, Tijdsverliezen en hallucinaties die zijn gekoppeld aan haar toestand. Aurore wordt uitgelegd:

"Haak hielp me omgaan met dit omdat het is iets dat is voelbaar. Ik was niet zeker van iets anders dan wat ik heb met mijn haken gemaakt. Vanwege mijn hallucinaties, Ik ben ook bang dat ik uiteindelijk kan geen onderscheid maken tussen wat is echt en wat is niet, dus haak me helpt omdat Ik weet dat het is echt. Het is als een anker in werkelijkheid, en het is voor mij des te belangrijker omdat het is iets echt Ik heb gemaakt.”

Aurore uitgelegd dat het garen aan te raken en het gevoel van het daadwerkelijke fysieke proces maal doorgestikte driehoeksogen helpt om haar op de grond. Het helpt ook haar om te gaan met de angst aan haar voorwaarde gerelateerde; ze zegt, "when I 'm angstig, het concrete gevoel van het garen tegen mijn vingers is iets te concentreren op." Naast het feit dat iets tastbaars, Haak heeft Aurore handhaven een gevoel van continuïteit in de tijd ondanks haar toestand geholpen. Ze legt:

"Een ander ding die ik ben steeds beter op is het plaatsen van een gebeurtenis in de tijd. Maar van 1995 (laatste datum die ik herinner me omdat ik mijn Baccalauréat examen doorgegeven dat markeert het einde van de middelbare school in dit jaar en ik herinner me het zien van de datum op mijn examen papier) totdat over 2008, Ik kon vertellen als een gebeurtenis in het verleden gebeurd, maar ik kon niet het dateren en kon niet vertellen als een andere gebeurtenis vóór of na het was. Het is alsof het verleden een grote waas was. Zo zien de steken die eigenlijk onder mijn vingers hielp me mijn gevoel voor continuïteit herstellen.

Haak ook helpt Aurore op een andere manier, Hoewel ze niet honderd procent zeker dat het is een voordeel-als meer een nuttige aanpassing voor haar gegeven haar toestand. Ze legt:

"Ik heb vaak magische gedachten van alle soorten. Ik heb vaak is: Als ik klaar ben met deze haak project door dergelijke datum, Ik zal worden beschermd tegen XXXX. Ik weet dat het is niet bijzonder goed voor mij ter versterking van dit soort gedrag, "maar ik heb niet nog the state of mind waar ik kan omgaan zonder na te denken als dit."

Het kan zeker worden gesteld dat met behulp van de haak te versterken magisch denken is niet een goede zaak. Dan weer, Er kan worden betoogd dat haak zelf een onschadelijk is, en zelfs genezing, ambachtelijke en dat als Aurore is gaan ervaren magisch denken dan dit zou een relatief veilige manier van omgaan met het. Aurore legt uit dat haar magisch denken en dagdromen doen schrikken haar, omdat ze bang is dat ze gaat om te verliezen aanraking met werkelijkheid helemaal, maar dat "haak een veilige plaats waar kan ik stel je iets en maak het echte zonder angst of schade verbonden aan het creëert".

Horen over hoe heilzaam haak is om de gezondheid en het welzijn van Aurore, Ik was echt nieuwsgierig over hoe zij kwam haak in de eerste plaats. Ik vroeg me af als het was iets dat ze altijd had gedaan. Net als veel van de, ze niet zo veel haak totdat ze echt een crisis punt in haar leven bereikt en toen ze kwam op het sterk afhankelijk. Hier is haar verhaal in haar eigen woorden:

"Het was na mijn tweede burn-out, in 2008. Ik was werkzaam als een verkoop assistent in een winkel, die aanvankelijk hielp me omgaan met geconfronteerd te worden met andere mensen, maar, Naarmate de tijd vorderde, Ik voelde me meer en meer angstig toen er menigte waren. Ik doorstaan omdat mijn collega's als een familie voor mij waren, zeer sterke vrouwen die sociaal mij alot assistente. Maar de richting gewijzigd en ze waren allemaal ontslagen of zij ontslag.

Het nieuwe team meer neutraal was aanvankelijk, maar daarna werd meer en meer vijandig wanneer zij worden geconfronteerd met mijn problemen, zeggen dingen als "Aurore weeps slechts wanneer er teveel werk" en kleineren me omdat ik traag ben en wilt controleren meerdere malen what I 'm doing om er zeker van te zijn dat ik ben eigenlijk doet het en niet verbeelden het. Ik probeerde mijn best te doen en daarvoor was gekleineerd. Dat is wanneer ik echt begon te vertrouwen op haak, in eerste instantie omdat het was iets wat ben ik goed in, en ik heb lof voor het toen ik liet wat ik heb gemaakt op mijn blog, dus het hielp enigszins mijn vertrouwen herstellen.

Tijdens de eerste zes maanden van 2008 (Ik werk niet van januari van 2008 tot September van 2009, Als ik me goed herinner), Ik was zo geobsedeerd met werk dat ik bijna constant hallucinaties de muziek die werd gespeeld in de winkel tijdens de vakantie (zeer specifieke muziek die ik kon niet overal anders hebben gehoord, Zo ben ik zeker dat het was werk-gerelateerd; Ik hoorde en hoorde het weer tijdens mijn angstige momenten, samen met phantom telefoons rinkelen en boos stemmen uitschelden van mij). Ik kon niet concentreren op iets anders dan obsessief Haakvideo.

When I 'm angstig, Ik voel me als een holle romp. Haken helpt opvullen van de leegte.

Toen kreeg ik terug om te werken in September van 2009. Dingen ging goed tijdens de vakantieperiode omdat ze nodig iedereen die ze kunnen huren. Maar in het begin van 2010 ze ingekrompen de winkel. Ik kon niet worden ontslagen omdat ik had een zeer beschermend, onbeperkt contract, zodat ze mijn gezondheid als een excuus gebruikt, aanvragen van een afspraak met de arts die wettelijk belast met de gezondheid van de werknemers van het bedrijf was en hem een brief met een grote lijst van mijn gedragsproblemen, Sommige true (net als ijsberen obsessief het woord), anderen onwaar (het zei in het bijzonder dat ik keek grappig op zwangere vrouwen, dat is niet waar en echt geschokt mij). De arts uitgesproken mij vervolgens ongeschikt voor het werken met het publiek. Als gevolg daarvan mijn depressie verslechterd en ik moest gaan in een verpleeghuis om te herstellen. Hoewel er, Ik niet klaar ben met om het even wat maar obsessief hield ik op Haakvideo en ontrafelen. U ziet, Ik was ook in de war hebben een doel en een duidelijke haak-project, maar het proces van de vorming van de steken en werken met garen kalmeerde me zodat ik gehouden Haakvideo und ontrafeling van mijn werk."

Sinds die tijd, Aurore heeft consequent zijn Haakvideo, omdat ze weet dat het is zo'n een helende ambacht voor haar. Aurore heeft een Franse blog waar ze schrijft over allerlei verschillende dingen. Ik zeg dit omdat hoewel ze niet specifiek over de gezondheidsvoordelen van crafting in haar blog schrijven, Ze merkt op dat de stijl en het onderwerp van de posten suggereert een veel over haar ervaringen met de ups en downs van haar geestesziekten. Aurore wordt uitgelegd: "De meeste van mijn posten zijn berichten die ik heb tijdens momenten van crisis gemaakt of rustiger berichten over ambachten en het belangrijkst, Haak. Ik koppelen genezing en ambachten per se niet, maar de juxtapositie van deze twee soorten berichten suggereert het genoeg, in mijn opinie." U kunt uitchecken Aurore van blog op http://cynalune.blogspot.com/.

Als u uw exemplaar van de haak nog niet gekregen heeft mijn leven gered, Hier krijgen of downloaden op aansteekt.

Foto krediet: Julie Michelle fotografie

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. Pingback: Haak in omgaan met schizofrenie (Het is de Werelddag van de geestelijke gezondheid!) — Haak wellust

  2. Pingback: Update van Aurore op de gezondheid van de haak |

  3. Dank je wel voor het delen van. I’m using Aurore’s story in a research paper that I am writing for school

Schrijf een reactie