Bipolaire wanorde is een aandoening die wordt gekenmerkt door wilde stemmingsschommeling meest specifiek (Hoewel er variaties in bipolaire typen). Perioden van intens depressie zijn gevolgd door perioden van intens euforie of mania. Er zijn mensen die gebruik maken van de haak om te gaan met zowel de depressie en de manie van de voorwaarde. Haak kan ook worden gebruikt tijdens een staat met de naam Hypomanie, Wat is een overgangsperiode tussen “normale” en manische. Belangrijkst, haak kan worden gebruikt om te helpen gematigde stemmingen, Wat is een hoofddoel van bipolaire behandeling.

Haak voor depressie

Haak kan helpen mensen in de bipolaire fase van depressie voor dezelfde redenen die het helpt met elke andere vorm van klinische depressie. Die oorzaken zijn onder meer:

 • Haak is een positieve activiteit die stopt de cyclus van herkauwen die leiden depressie te spiraal uit de hand tot kan.
 • Haak heeft het potentieel om te bouwen van eigenwaarde. Laag gevoel van eigenwaarde is een groot probleem voor mensen met depressieve stoornissen.
 • Haak kan creëren een gevoel van verbinding met anderen, dat is cruciaal voor de succesvolle behandeling van depressie.

Haak voor Mania

Manic fasen worden gekenmerkt door hyperactiviteit, prikkelbaarheid en woede, rennen gedachten, slapeloosheid, slecht beoordelingsvermogen en roekeloos gedrag. Kunnen zij zeer destructieve. Haak kan op de volgende manieren helpen:

 • Haak induceert een staat van rust.
 • Individuen kunnen leren zich te gaan in het bewerken van de productieve manic periodes om te weerstaan aan de drang om deel te nemen in meer roekeloze gedrag.
 • Een afzonderlijke posten op de Leven, Liefde en bipolaire Forum bestuur gedeeld, "Op nachten when I 'm manic, Ik breien of haken en de herhaling soms numbs mijn hersenen of het vertraagt en ik kan gaan naar bed en niet blijf alle nacht!”

Haak tijdens Hypomania

Overwegende dat de manie zelf wordt gekenmerkt door rusteloosheid, roekeloosheid en wanordelijke denken hypomania is een geëxciteerde toestand waarin veel van energie, optimisme, zelfvertrouwen en productiviteit kunnen optreden. Als goed gekanaliseerd, hypomanische Staten kunnen een geweldige tijd voor intense creativiteit zijn. Als u iemand bent wie haakpennen, Dit kan de tijd wanneer u begint echt uw eigen innovatieve ontwerpen, bijvoorbeeld.

Haak tot matige stemmingen

Naast het feit dat nuttig tijdens alle drie fasen van bipolaire wanorde, haak kan worden gebruikt voor matige bewegingen en voorkomen dat drastisch glijden van de ene fase naar de volgende. Dit is een van de primaire doelstellingen van meest bipolaire behandeling plannen. Vasthouden aan een crafting regelmatig, instelling en vergadering crafting doelen en aandacht te besteden aan welke keuzes project zeggen over huidige stemmingen zijn allemaal manieren om dat mensen met bipolaire wanorde kunnen gebruiken haak om te helpen bij het handhaven van een zelfs Kiel. Haak is ook nuttig zijn bij het leren Mindfulness, dat is een belangrijk onderdeel van veel bipolaire behandeling plannen.

In dit onderwerp wordt behandeld in meer diepte in mijn boek, Haak mijn leven gered.

Foto krediet: Julie Michelle

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

8 Opmerkingen

 1. Sacredcrocheter Antwoord

  Hallo opnieuw! Zodra ik beginnen met het lezen je berichten-ik kan niet stoppen. Ik vraag me af als de geestelijke gezondheid Gemeenschap heeft omarmd het gebruik van “Haak groepen”? Ook weet u als haak aan bi-polaire patiënten door zorgverleners wordt voorgesteld? Ik heb nagedacht over het verzenden van kopieën van uw boek aan mijn addictionologist en sommige stationaire gedrags gezondheidsvoorzieningen die ik bekend met ben. U denkt dat dit zou iets dat zou worden toegejuicht?

  • CrochetBlogger Antwoord

   @Sacredcrocheter merci weer! Ik denk dat het zou geweldig om te beginnen op een aantal van de professionals in de geestelijke gezondheid Gemeenschap bereiken. Ik weet dat er zijn enkele plaatsen die bieden breien en haak groepen maar zij schijnen te zijn weinigen en ver tussen. Ik zou graag meer mensen verwikkeld raken met die! Is een van mijn plannen om te beginnen mensen te laten in die plaatsen weten over het boek, maar ik heb niet nog bereikt dat stadium van mijn marketing dus een woord dat u kan verspreiden zou zeker welkom!

   • Sacredcrocheter Antwoord

    @CrochetBlogger
    Zo blij dat u van plan om dit in uw marketing op de weg-ik ben echt enthousiast over het vinden van manieren om te helpen mensen met een psychische aandoening. Waarschijnlijk omdat ik een van hen ben! Ik laat het u weten als ik een feed weer. Een ding die ik ben bezorgd over is dat zij haken op de vergrendelde wijken niet toestaan. Ik denk dat zij zou kunnen met enkele van de grote grote haken gemaakt van hout-maar instemmen als iedereen een beter idee heeft, die ik zou graag willen weten over het!

    • CrochetBlogger Antwoord

     @Sacredcrocheter Ja, het is zeker deel van mijn marketing plan samen met professoren die leren kwesties in verband met dit onderwerp benaderen. Ik weet dat er haak programma's in gevangenissen waarmee de grote plastic en houten haken onder toezicht zijn, dus ik denken zou dat het zelfde ding zou een optie in vergrendelde ward faciliteiten.

 2. Pingback: Haak Blog Roundup: Augustus in Review — haak wellust

 3. Ik weet dat dit bericht is oud, maar ik ben echt blij dat ik had een vriend delen op Facebook. Ik was 5 maanden zwanger wanneer mijn vriendje me liet. Ik bromfiets rond en riep voor een week. Totdat ik besloten om mezelf leren haak. Ik ging en heb boeken, garen, haken, en ik vroeg mijn vriend te helpen. Ik geloof dat het hielp me. Vooral om te zien mijn pasgeboren babymeisje in de hoed maakte ik mezelf. Dank u =]

  • Kathryn Antwoord

   Zo blij om te horen dat haak was in staat om u te helpen op deze manier. Hoewel het bericht oud is, Ik ben altijd schrijven over gezondheid als het gaat om de haak en ik ben altijd blij om te horen van nieuwe verhalen over het onderwerp.

 4. Pingback: Chain 1, Bipolaire te | De neurotische breien

Schrijf een reactie