Veel mensen haak manden, vazen en vaartuigen. Echter, niet iedereen verheft wat ze aan een vorm van kunst zijn het creëren. Sophie Buckley doet precies dat.. Ze maakt gebruik van een creatieve aanpak om te verkennen van de diepten en het potentieel van de haak in de hedendaagse soft beeldhouwkunst, tekening inspiratie uit de natuur om werken van bruikbare kunst die zijn mooi en nadenken stemmende te creëren.

Over haak kunstenaar Sophie Buckley

Sophie Buckley een UK based haak kunstenaar is geboren in Staffordshire. Ze groeide op met een artistieke vader en een handige moeder die beiden aangemoedigd haar lopende liefdesrelatie met de natuur. Ze was vooral geïnspireerd door water leven, beginnend met een liefde voor haar vader's handgemaakte vijver en vervolgens als ze ouder via haar ervaringen met snorkelen en duiken. Natuur, en met name oceaan leven, alle van de haak sculpturen die ze creëert inspireren. Eigenlijk, wat eerste trok me aan haar werk was niet de individuele stukken maar een foto die ik zag vele verschillende blauwe tinten van werk in één ruimte tonen, suggereren de kleur en de golving van perfecte golven. Sophie blijft natuurgetrouw in haar werk door probeert te gebruiken voornamelijk lokale en natuurlijke materialen met inbegrip van wol en wilg. Sophie ging naar kunstschool aan de Universiteit van Falmouth.

Sophie Buckley's haak kunst

Sophie legt uit op haar website:

“Oceaan leven en de patronen inzake natuurlijke groei informeren mijn werk. Haak technieken toestaan me om te werken op een manier die een element van dit vangt, geleidelijk aan het veranderen als het groeit, laag Voortbouwend op laag. Ik maak stukken instinctief, elkaar informeert de volgende, en vormen ontwikkelen en evolueren in de tijd.”

Haar vele Oceaan blauwe tinten zijn mijn favoriet om te zien maar ze werkt ook met andere aard getrokken kleuren met inbegrip van de Groenen, koralen, crèmes en de occasionele uitbarsting van rood.

Ik aanbid haar vazen en vaartuigen, maar ze maakt ook accessoires, met name handtassen.

Voor Sophie's laatste graad Toon Falmouth Universiteit onderzocht ze wat wiskunde gebaseerde haak werk met inbegrip van Fibonacci gebaseerd monofilamenten stukken en hyperbolische haak werk. Deze stukken wiskunde gebaseerde lenen zich goed voor verkenningen van aard omdat dit soort wiskunde vaak spontaan in de natuur lijkt.

Fibonacci gebaseerd gehaakt stuk

Hyperbolische haak

Andere vergelijkbare artiesten

Kyle Ethan Fischer ook haalt inspiratie uit de natuur

Carolyn Yackel doet wiskunde gebaseerde haak kunst, waarvan ik dacht van vanwege de Fibonacci verkenningen in Sophie's laatste kunst show op school.

Caroline Routh tapijt haak is een andere stijl van haak werk maar er is een gelijkenis in de vorm van de schepen die ze maakt

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

  1. Pingback: Haak Blog Roundup: Augustus in Review — haak wellust

  2. Pingback: 25 Meer kunstenaars om te inspireren u haak — haak wellust

  3. Pingback: Onderzoek: Haak, Wiskunde & Kunst | Art BlogArt Blog

  4. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

Schrijf een reactie