Dit bericht is onderdeel van een tiendaagse reeks van berichten over de genezing voordelen van haak die ik doen ben om dat te vieren de release van mijn nieuwe boek, Haak mijn leven gered. Ik hoop dat je geniet van de serie tot nu toe!

Ik heb niet alle beperkingen of parameters op de voorwaarden die ik zou betrekking hebben op toen ik vroeg mensen als ze wilden om te worden geïnterviewd voor mijn boek over de gezondheidsvoordelen van haak. Ik ben zo blij omdat dit mogen mensen om me te vertellen over dingen die ik zou nooit hebben gedacht om te vragen specifiek over. Hier zijn vijf gezondheidsvoorschriften die ik wist weinig of niets over tot een vrouw die haakwerk om te helpen genezen me over hen vertelde.

1. Menière de ziekte

Wat het is:

Ik moet bekennen dat ik nog nooit gehoord van Menière de ziekte tot blogger Elisabeth Andrée me over het vertelde. Ik leerde een beetje van haar verhaal en vervolgens onderzocht op mijn eigen om te vinden dat dit een voorwaarde van het binnenoor, die twee primaire problematisch symptomen heeft is out: verlies van het gehoor en verlies van evenwicht. De oorzaak voor deze aandoening is onbekend. Het is een progressieve ziekte, Wat betekent dat het wordt nog erger in de tijd, en er is geen bekende behandeling.

Hoe haak kan helpen:

Menière de ziekte, vooral voor iemand die het in beide oren, kan de voortgang naar een punt waar de individuele capaciteiten beperkt worden. Voor Elisabeth Andrée het ging zo slecht dat het resulteerde in verlies van baan en daaruit voortvloeiende financiële instabiliteit. Dit kan gemakkelijk leiden tot depressie, angst en gevoelens van hopeloosheid. Haak kan helpen de symptomen van deze secundaire voorwaarden beheren.

Bovendien, Wanneer je verliest één van uw zintuigen, het is essentieel om te verhogen uw ervaring van uw resterende zintuigen. Menière de ziekte kan leiden tot verlies van het gehoor. Haak biedt de kans om te genieten van gezicht en tactiele gevoel om te helpen een beetje compenseren dit verlies.

2. Chronische ziekte van Lyme

Wat het is:

Ik had gehoord van de ziekte van Lyme voordat (iedereen weet dat het is dat je van teken krijgen kunt ziekte) maar wist veel over het niet totdat ik van hoorde Tammy Hildebrand. Ik leerde dat de ziekte van Lyme te behandelen met antibiotica is maar voor sommige mensen de behandeling niet werkt en het wordt een chronische aandoening symptomized door vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in de gewrichten veroorzaakt door een ontsteking, slaapstoornissen en stemmingsstoornissen met inbegrip van depressie.

Hoe haak kan helpen:

Zoals met Menière de ziekte en andere chronische aandoeningen, Chronische ziekte van Lyme veroorzaakt vaak depressie in patiënten en haak kan worden gebruikt voor het verlichten van de depressie.

Haak is ook met name handig in omstandigheden zoals deze waar de patiënt vaak lijdt aan een combinatie van slapeloosheid en vermoeidheid. Het individu kan vaak te moe om de meeste dingen te doen en nog kan niet slapen die is frustrerend. Haak biedt een meditatieve, taak waarmee de crafter te voelen productieve ondanks het feit dat niet de energie om te gaan doen actievere dingen ontspannen.

3. Rusteloze benen syndroom

Wat het is:

Rusteloze benen syndroom is een toestand waarin de benen twitch unstoppably en pijnlijk. Dit gebeurt meestal wanneer de persoon is liggend of rusten, die interfereert vaak met slaap, en in feite RLS wordt gezien als een wanorde van de slaap.

Hoe haak kan helpen:

Sara-Jane vertelde me dat ze heeft gevonden dat Haakvideo daadwerkelijk kan helpen verminderen de spiertrekkingen in haar benen. Ze is niet zeker heel wat er gebeurt in het lichaam die hiervan de oorzaak maar heeft gevonden keer op keer dat als ze een haak pakt en het garen die ze kunnen krijgen haar benen om te stoppen met bewegen.

Deze voorwaarde is verbonden met slapeloosheid, welke haak is nuttig in het omgaan met. Mensen met slapeloosheid vinden soms dat de meditatieve Toetredingsakte Haakvideo is nuttig om te verminderen slaapproblemen. Op zijn minst kan het deel uitmaken van een totale nachtelijke ritueel ontworpen om slaap potentieel te maximaliseren.

Bovendien, RLS symptomen worden over het algemeen verergerd door stress. Haak is een activiteit verlichten van stress.

4. Schizofrenie

Wat het is:

De meeste mensen hebben een idee van wat schizofrenie is dus het is niet noodzakelijk “ongewone” maar ik heb het in deze lijst opgenomen, omdat het nog steeds een van de meest gestigmatiseerde geestesziekten. Schizofrenie is vaak een verkeerde diagnose gesteld voor vele jaren voordat de patiënt eindelijk de juiste diagnose krijgt. Wanneer ze doen, kunnen zij geschokt, vanwege het stigma op het.

Schizofrenie is een geestelijke ziekte die de persoon veroorzaakt te hebben moeite denken duidelijk, reageren op situaties of emoties op een aanvaardbare manier en onderscheid te maken tussen wat is echt en wat is niet. Symptomen zijn geheugenproblemen, problemen met aandacht, prikkelbaarheid en sociale terugtrekking. Het is gebruikelijk voor mensen met schizofrenie dat hallucinaties, met name auditieve hallucinaties, dat is waarom veel mensen het als de voorwaarde waarin weten “je hoort stemmen”. Er zijn verschillende types van schizofrenie die verschillende specifieke symptomen hebben.

Er is geen overeenkomst in de medische / geestelijke gezondheid Gemeenschap over wat de oorzaken van schizofrenie. Echter, het lijkt te zijn van een genetische aandoening.

Hoe haak kan helpen:

Ik interviewde Aurore die geïdentificeerd vier belangrijke manieren die haak heeft hielp haar met haar toestand:

 1. Ze weet dat de haak is echt die helpt haar haar hallucinaties en de angst dat ze vergezeld gaan beheren.
 2. Haak is een productieve uitlaatklep voor channeling sommige van haar magisch denken.
 3. Ze is in staat om een betere greep op het verstrijken van de tijd en om te ervaren een gevoel van continuïteit die ze elders niet krijgen en dringend behoefte aan vanwege haar schizofrenie.
 4. De Toetredingsakte haak helpt Aurore in de omgang met de angst dat haar toestand omringt.

5. Post Partum Depressie

Wat het is:

Deze voorwaarde is niet echt “ongewone” voor mij. Het is een vorm van klinische depressie (iets wat ik al te bekend met). Plus ik zou lees veel over in het verleden dus ik over het wist. Niettemin, Heb ik besloten om op te nemen het hier want het is zo vaak verkeerd begrepen. Veel mensen denken ten onrechte dat het is iets wat die alle nieuwe moeders vanwege de slapeloosheid en stress doorlopen van het hebben van een nieuwe baby in het huis.

Postpartum depressie, net als andere soorten klinische depressie, is een doordringende gevoel dat verdriet kan bevatten en huilen en angst, prikkelbaarheid, gevoel van eigenwaarde problemen, slaap problemen en meer. Vrouwen die lijden van postpartum depressie wellicht zelfmoordgedachten of zelfs gedachten van nadelige gevolgen voor hun baby, gevoelens die extremer zijn dan wat zou worden beschouwd als een normaal onderdeel van de "baby blues".

Het is niet bekend wat de oorzaak van PPD. Er zijn veel risicofactoren die meer gevoelig zijn voor het maken van een vrouw (met inbegrip van een geschiedenis van depressie) maar er is geen specifieke bekende oorzaak.

Hoe haak kan helpen:

Haak kan helpen verminderen de symptomen van alle soorten van depressie voor een myriade van redenen. Het verhoogt serotonineniveaus, dat is een fysieke reden dat het helpt. Het helpt de individuele relax, kalmeren, negatieve cycli van gepieker breken en zich richten op een positieve activiteit. Het gevoel van eigenwaarde stimuleren, zoals de crafter maakt besluiten, ingesteld doelen en voltooit projecten.

Haak kan een vooral grote ambachtelijke keus voor nieuwe moeders die slechts wellicht een minuut of twee te nemen voor zichzelf zijn. Het is een draagbare ambacht dat vereist zeer weinig apparatuur en kan gemakkelijk opgepikt en neergezet en pakte weer. Rachel Brown gedeeld met mij voor mijn boek was dat haak een van de weinige dingen die daadwerkelijk haar het gevoel beter elke dag geholpen terwijl ze haar weg door PPD maakte.

Zoals met alle andere gezondheid voorwaarden op deze lijst, Niemand moet proberen te behandelen zelf voor Post Partum Depressie. Juiste behandeling omvat de hulp van een arts, therapeut of psychiater.

Welke van deze vijf voorwaarden wist u over voor het lezen van dit bericht?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

12 Opmerkingen

 1. Elisabeth Andree Antwoord

  Door wat je hier schrijft – in beknopte vorm – Ik kan zien hoe veel onderzoek dat je hebt gedaan en hoe veel tijd en energie die u hebt gestoken in het schrijven van uw boek. Ik respecteer u daarvoor! En ik bewonder iedereen die heeft de haak greep om zijn of haar leven in een beter en meer enoyable richting gids. Om uw vraag te beantwoorden: IK “wist” de voorwaarden 2 door middel van 4 uit de boeken van mijn studie gezondheidsvoorl. / opvoeding. Nummer 1 onbekend was voor mij tot over 20 jaar geleden: (

  • CrochetBlogger Antwoord

   Merci zozeer. Ik echt een heleboel tijd investeren in het onderzoek naar dit onderwerp. En hoewel het boek is nu gedaan, Ik ben nog steeds onderzoek omdat het is uitgegroeid tot iets van zo'n groot belang voor mij. De vrouwen die stak zijn hand uit en deelden hun verhalen, daar was u bij, echt hielp me te voelen als dit een onderwerp moeite waard niet alleen onderzoeken maar proberen hard om te delen met anderen was om het bewustzijn van een verscheidenheid van ziekten, alsmede de genezing voordelen van haak.

 2. Ik gehoord van alle van hen behalve Menière de ziekte. Een zeer interessante lijst, Bedankt voor het delen van het.

 3. Sacredcrocheter Antwoord

  Ik had niet gehoord over de ziekte van Meniere tot nu. Ik ben ook weggeblazen door het feit dat de haak schizofrenie kan helpen. Het maakte me herinner me een gesprek dat ik had met een jonge vrouw en haar man in de noodgevallen wachtkamer van een ziekenhuis. De vrouw had een grote hoeveelheid prachtig gekleurde garens met haar in een zak en was haak. Natuurlijk vroeg ik haar over haar werk! Naarmate het gesprek vorderde, Ze vertelde me dat ze was een schizofrene te wachten om te worden toegelaten tot de gedrags vleugel vanwege een ernstige aflevering die ze recentelijk ervaren. Haar man vertelde me dat ze niet gaan overal zonder haar garen en haak, maar dat ze niet zou worden toegestaan om te houden haar haak en garens zodra ze werd toegelaten vanwege “veiligheid” beperkingen. Ik voelde me zo slecht over dat omdat het was duidelijk zo geruststellend om haar. Ik vergat nooit haar verhaal en hopen die zij en haar man zijn doet het goed.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @Sacredcrocheter wat een ontroerend verhaal. Thanks so much voor het delen van het. Ik hoop dat de vrouw kreeg de juiste behandeling en vond haar weg snel terug naar de haak.

 4. Pingback: Haak stopt tranen In moeilijke tijd (ware verhaal) — Haak wellust

 5. Pingback: Oorzaken van depressie bij mensen die werden geholpen met haaknld — haak wellust

 6. Ziekte van Ménière heb ik sinds mijn vroege 40 's. Een arts vertelde mij was het gewoon een vuile truc gespeeld op sommige mensen. Ik vond dit om waar te zijn. Ik kan zien hoe haak goed zou zijn want het maakt je focus en een aanval kan uw lichaam helemaal vermoeid verlaten. Bedankt, Ik ben altijd enthousiast voor hulp met deze diease.

 7. Pingback: Alles wat die je wilt misschien weten over hoe haak mensen geneest |

 8. Haak helpt me ook Artritis te houden van mijn handen. Als ik niet haak sommige elke dag, mijn handen beginnen stijf te krijgen. Het heeft een multi-heilzame voordeel – Ik haak Lap badjassen voor verpleeghuis en Shut-ins, Hoeden voor Homeless, Footies for Children's ward, en kralen bladwijzers die ik verkopen aan de anderen te financieren.

  Ook, omdat ik overal haak ik ga, mensen willen me om hen te onderwijzen, en zo gaat het maar door! Weinig wist mijn oma weet wat een zegen ze gemaakt toen ze mij geleerd om te breien, Haak, en tat toen ik de leeftijd 3 Aan 5!!

 9. Ik ben al breien of haken dagelijks sinds 2012 en ik ben autodidact. Ik heb Multiple Sclerose en werd gediagnosticeerd in 2014. Het helpt me met mijn handen, geheugen oefening, stress en vooral depressie. Ik neem kleine projecten, zoals washandjes overal met me mee. Ze zijn gemakkelijker voor mij om een ​​patroon te onthouden en te houden vanwege mijn handen. Ik geniet echt van het geven van hen als geschenken en ben beginnen te haken / breien met een nieuwe groep dames om te geven aan verschillende oorzaken. Dit is echt een life saver voor mij. ❤️

Schrijf een reactie