Voor dit artikel in mijn 10-dag serie van artikelen van de gezondheid van de haak Ik wil me richten op hoe haak boost gevoel van eigenwaarde helpen kan. Dat komt omdat laag gevoel van eigenwaarde is zo'n een gemeenschappelijke factor of bijproduct van zoveel gezondheid voorwaarden. Het zeker een destructieve cyclische rol gespeeld in mijn eigen ervaring van depressie. Mensen met andere psychische problemen soms voelen het gestigmatiseerd en resulterende laag gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Mensen met chronische ziekte vaak nutteloos voelen en lijden aan laag gevoel van eigenwaarde. Laag gevoel van eigenwaarde inzakt uw vertrouwen en het vermogen om te bestrijden geen enkele voorwaarde dus is het belangrijk om het onder controle. Het is iets dat niemand anders aan u geven kan; je moet voor jezelf het grijpen. Zo bereiken een haak en sommige addertje onder het gras!

1. Trots voor het leren van iets nieuws

Wanneer we iets leren nieuwe we een gevoel van trots. We kunnen doen iets wij niet wist dat we zouden kunnen doen en dat injecteert een klein beetje vertrouwen in ons leven, maakt ons bewust dat wij in staat van voltooiing van andere nieuwe dingen zijn nog niet we geprobeerd nog. Als haak nieuw voor u is dan kun je trots in het beheersen van de basics. Als u al uw leven heb haakwerk kun je nog steeds leren nieuwe steken en technieken. Dit vaartuig heeft zoveel aspecten aan het!

2. Trots voor het beheersen van een techniek

We zijn trots op onze eerste stappen in het leren van iets nieuws, maar natuurlijk die eerste stappen niet resulteert dit meestal in stitchery meesterwerken. Wanneer u begint met het produceren van producten die echt geweldig zijn, waaruit blijkt dat u een bepaalde steek of patroon knie, Neem een moment om echt nadenken over hoe moeilijk dat is en hoe groot u geworden op het. Vieren uw vaardigheid!

3. Maken van iets uit het niets bouwt gevoel van eigenwaarde

Er is een reden die de DIY verkeer zo populair is. Goed, Er zijn tal van redenen, Natuurlijk, maar een belangrijke reden is omdat kunnend om iets te doen met de hand, start tot finish, alle door uzelf, creëert een echt bevredigend gevoel. Veel boeken en artikelen geschreven over dit. Een boek ik over dit onderwerp is Met de Hand gemaakt: Op zoek naar betekenis in een wegwerpartikel wereld door Mark Frauenfelder voor MAKE (zuster site naar de AMBACHTELIJKE).

4. Kunt u giften voor vrienden en familie

Ziekte, en zelfs ouderdom, kan soms maken u het gevoel dat je niets hebt te geven. Het kan voelen als “nemen, nemen, nemen” Als uw gezinsleden uw zorgverleners zijn. Crafting Crafting hen iets met de hand als een geschenk het gevoel maken kan dat u bent nog steeds het verzorgen van hen en verstrekken voor hen, zelfs als ze nodig hebben om u te helpen met bepaalde dingen.

5. Haakvideo voor een goed doel voelt goed

U kunt nemen dat productiviteit u voelen in de zorg voor uw familie en zelfs verder gaan door dingen voor anderen in nood. Het is een impuls aan uw gevoel van eigenwaarde wanneer u vieren de kleine manieren waarin u bent nog steeds in staat om anderen te helpen ondanks uw lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen.

6. Kunt u mogelijk om uw producten te verkopen

Kunnen brengen in een beetje van inkomen, zelfs als u niet full-time werkt kan u helpen een gevoel van trots en zelfrespect.

7. Of op zijn minst wat geld besparen uw familie

Upcycling materialen met haak, Haakvideo kostuums en kleding en creëren van giften met de hand zijn allemaal manieren om dat u zou kunnen zijn om geld te besparen in het gezinsbudget. Zelfs als je te ziek om bij te dragen aan het gezinsinkomen, Deze geldbesparende acties kunnen een manier om te voelen als u uw deel doet en dat helpt strijd het gevoel van eigenwaarde die ziekte soms wil om weg te nemen.

8. Kleine beslissingen

Wanneer u laag gevoel van eigenwaarde hebt kunt je voelen als het nemen van beslissingen onmogelijk is omdat je jezelf niet vertrouwen. Maar met haak, Er zijn tal van kleine beslissingen te maken en als je leren kunt om ze te maken er dan kunt u leren om beslissingen te nemen groter weer in je leven. Kiezen garen en een project om te maken lijkt misschien klein maar het kan een grote stap op weg naar de besluiten die leven-veranderende later zijn.

9. Waardoor creativiteit opent u zelf acceptatie

Haak is een veilige plek waar u uzelf kunt creatief uitdrukken. Door het nemen van risico's met uw vaartuig en gebruiken om uw eigen gevoel voor stijl express toestaan u zelf de ruimte om enkel te zijn u. De meer manieren waarin je creatieve zelf acceptatie kan omarmen, Hoe meer u accepteren zullen van jezelf in alle gebieden van het leven.

10. Lof van anderen voor uw haak

Het is gevaarlijk om te kijken buiten jezelf voor gevoel van eigenwaarde. Het is echt iets dat komen moet van binnen. Maar het kan helpen als u ondersteuning van anderen krijgen. Dus als u uw haak werk met familieleden delen, vrienden of de blog wereld en krijg positieve feedback dan kunnen helpen uw gevoel van eigenwaarde te staan een beetje.

Dit artikel maakt deel uit van een reeks vieren de release van mijn nieuwe boek, Haak mijn leven gered.

Foto van auteur door Julie Michelle fotografie

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

  1. Pingback: 2012 in haak: Het nieuws van de haak-Haak wellust

  2. Pingback: Alles wat die je wilt misschien weten over hoe haak mensen geneest |

  3. Pingback: Interview met Cynthia Thomas van Loopy Crochet |

  4. Pingback: Haak Mandala's voor Marinke van de Haak Guild of Puget Sound |

Schrijf een reactie