Recent blog commenter Janice Davey vroeg me of ik wist niets over de crocheters uit Madagascar, die helpen voltooien van de haak voor Sophie Digard werken. Om eerlijk te zijn, Ik nog nooit gehoord van Sophie Digard, maar onmiddellijk vroeg ik me af als het hield verband met Fair Trade haak, een onderwerp dat me sterk interesseert. Er is niet een heleboel informatie die er over dit maar ik was in staat om opdagen enig bewijs dat dit waarschijnlijk is het geval met de Madagaskar-Workshop die Sophie wordt uitgevoerd.

Wie is Sophie Digard?

Foto krediet: www.PED.com

Naadlijn, die verkoopt sommige van Sophie's producten, heeft een grote beschrijving over de designer:

“Franse ontwerper Sophie Digard creëert kunstwerken die bedelen te worden aangeraakt – nieuwsgierig gehaakte bloemen fluweelachtige met zachte toppen, elk blad en petal gebreide individueel. Naast haar super sweet rozen zijn prachtig bewerkte juwelen, sjaals en baretten in ingewikkeld patroon strepen en swirls, denken aan een schilderij van Klimt. Haar uitgebreide kleurenpalet – elke kleurtoon bestaat voor zestig threads in merino, mohair, en velvet – geeft rijke, intensieve individuele tonen en elk item eenmalige maakt.”

Sophie kwam met haar eerste collectie in 1999 en sindsdien heeft gedaan werk niet alleen in accessoires maar ook in baby items en interieur design.

Sophie's haak sjaals

Wat Sophie Digard staat bekend om is haar prachtige haak sjaals. Hier zijn een paar opmerkelijke voorbeelden zijn:

(De eerste twee worden verkocht op de Franse nld; de laatste is een detail van een Gehaakte sjaal verkocht op naadlijn)

Ik leerde dat een van de redenen dat Sophie populair onder een niche groep haak liefhebbers is is dat haar werk is ingewikkeld en ingewikkeld om te doen. Nu ik gehouden lezing dat over en voorbij maar ik dacht niet veel van het. De meeste van de sites die ik lees zei iets over hoe haar werk tijdrovend was maar ik aan het schrijven was die uit als iets wat mensen zeggen omdat haak moet gebeuren met de hand. Maar toen realiseerde ik me dat de beschrijving door naadlijn over zegt “elke kleurtoon bestaat uit zestig draden” … dus ze werkt met zestig verschillende draden maken de paletten die ze het kiezen van. Nu dat is moeilijk!

In mijn onderzoek ik ook veel zorg ontdekte gaat in zowel maken en verpakking van haar werk. Sophie maakt gebruik van natuurlijke materialen met inbegrip van rustieke linnen en merinoswol. Ze maakt gebruik van een natuurlijke plantaardige verven proces die kan weken per object.

Andere Sophie Digard Crochet

Hoewel Sophie staat bekend om haar grote haak sjaals, Ze heeft ook sommige andere grote haak ontwerpen:

Ziet u een roundup van Sophie Digard haak portemonnees op L'uccello

Dit is onderdeel van een raffia haak collectie genaamd Corinne Sans-Arcidet geleid door Sophie Digard

Deze broche is deel van een roundup van Sophie Digard over ten Dit Sydney leven

Sophie Digard Pinterest Boards

Ik heb niet kunnen vinden van een website voor Sophie Digard noch haar vinden op een van de grote sociale netwerken. Echter, verschillende Pinterest haak liefhebbers hebt planken specifiek om te delen haar werk gemaakt. Hier zijn een paar:

Sophie Digard, Madagaskar en Fair Trade haak

Dus overal dat Sophie's naam, je ziet haar beschreven als Frans of Parijse. Maar Janice had gezegd dat ze had crocheters werken in Madagaskar, deed ik wat het graven. Ik zag een paar willekeurige referenties. Bijvoorbeeld, De Frans Needle Blog vermeldingen “een schare van vrouwen in Madagaskar die haak zoals feeën” in een post over Sophie. Ik heb een beetje meer informatie van Le Style Et La tuin, die zegt over een lijn van interieur design producten Sophie had gemaakt dat “de gehele collectie is handgemaakt in Sophie's werkplaats in Madagaskar.” Ik denk niet dat ik was van plan om erachter te komen meer.

Maar toen kwam ik dit DNC artikel die gedeeld een beetje meer. Het verklaart dat Sophie heeft geleefd in Madagaskar met haar familie voor meer dan een half dozijn jaar, verlaten van twee van haar zusters in Frankrijk om er de activiteiten uitvoeren. Het zegt, “het is vanaf daar ze ontwerpen en fabriceert haar producten, een unieke productie regeling waarbij honderden lokale vrouwen hebben ingesteld.” Het merkt op dat de traditionele technieken zijn gebruikt en gecombineerd met een Franse esthetiek te maken van de definitieve producten. Dus hoewel het niet dat specifiek dat ze zeggen biedt een eerlijk loon aan vrouwen ambachtslieden in Madagaskar, het lijkt waarschijnlijk dat dit een eerlijke handel artisan haak situatie is. Een ander artikel gaat zover om te zeggen, “Deze aanpak helpt ambachtslieden van de duizend in Madagaskar leven.” Ik weet niet of dat is de ware omvang van de operatie of niet maar het geeft meer geloof aan de fair trade-theorie.

En vervolgens, Uiteindelijk vond ik een artikel dat vrij veel het bevestigt … De Stichting Schwab heeft een Online PDF over hun 2009 Uitstekende sociale ondernemers. Daarin noemen zij Bosnische ambachten, een organisatie die helpt vrouwen in Bosnië en Herzegovina een brood verdienen door het produceren van handgemaakte goederen te koop. Hier is hoe de Schwab Foundation beschrijft het:

“Bosnische ambachten biedt vrouwen die hebben ervaren extreme trauma en ontbering met een kans om zichzelf financieel te steunen terwijl voeden hun eigen culturele tradities. De vrouwen leren om te passen hun breien, Haakvideo en borduurwerk vaardigheden maken producten die aantrekkelijk zijn voor internationale en binnenlandse markten.”

Dus denkt u, “Nou dat is geweldig, maar wat het moet doen met Sophie Digard?” Ook vermeldt het gewoon in het voorbijgaan dat Sophie Digard een client van het bedrijf is, waaruit duidelijk blijkt dat zij de idee van humanitaire handenarbeid uitzien steunt.

Fun Fact

U kunt zien Sophie Digard haak creaties featured op de tekens in de 2009 film Heldere ster.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

38 Opmerkingen

 1. janicedavey

  Woot! Je deed haar ontwerpen en hun trots op werk! Totaal schepte me op de raffia!

  • CrochetBlogger

   @janicedavey merci! Ik zette een ton van onderzoek in het. Die een link is de enige plek dat ik zag iets over haar en raffia. Het is volledig anders dan haar andere werk maar ik denk dat het is leuk.

 2. frenchneedle

  Ik heb Sophie gekend voor meer dan vijf jaar en ze is een charmante en creatieve kunstenaar. Haar hart is meer in haar ontwerpen en nieuwe producten dan in het bedrijf eind van dingen. Ze heeft honderden ontwerpen en over 90 kleurenpaletten in linnen en wol. Het is bijna zoals het bestellen van DeBeers, niet helemaal zeker wat je krijgt, maar het is altijd spectaculair… Ik wijzigen vaak de Sophie inventaris op mijn website, dus houd alstublieft controleren!

  Lisa (aka The Frans Needle)

  • CrochetBlogger

   @frenchneedle thanks so much voor het delen van deze extra informatie en verbreding van onze foto van Sophie!

 3. frenchneedle

  Ik heb gewerkt met Sophie voor meer dan vijf jaar en ze is een charmante en creatieve persoon. Ze is ook betrokken bij de artistieke kant van de dingen te verzanden met bedrijf! Ze heeft over 200 ontwerpen, 95 paletten, wol en linnen. Wanneer ontvang ik een bestelling van Sophie is het als het krijgen van een order van DeBeers… Nooit helemaal zeker wat het zal zijn, maar altijd spectaculair!
  Ik wijzigen vaak mijn voorraad, Check de site voor nieuwe producten!

  Lisa (aka de Franse naald)

 4. MarijkeBongers

  Hallo, Dank u voor het delen van mijn Pinterest bestuur over Sophie Digard en voor dit artikel! Ik vond ook haar werk in Selfedge en hoop te zien en het in het echte leven eens. Ik zal u van nu af aan volgen, grote info over mijn favoriete onderwerp!

  • CrochetBlogger

   @MarijkeBongers merci. Het is een grote board. Ik ben al opgewonden om te leren over Sophie.

 5. MarijkeBongers

  Hallo, Dank u voor het delen van mijn Pinterest bestuur over Sophie Digard en voor dit artikel! Ik vond ook haar werk in Selfedge en hoop te zien en het in het echte leven eens. Ik zal u van nu af aan volgen, grote info over mijn favoriete onderwerp!

 6. janicedavey

  Ik wilde vragen/toevoegen, de multi gestrande kleur methode van haak gebruikt in de meeste van de Sophie ontwerpen die ik heb gehoord genoemd “Mélange” of beschreven als zijnde vergelijkbaar “millifiori” in glas, duizend kleuren, maar ik heb niet succesvol in het vinden van meer over het als een “Haak techniek” of het is oorsprong. Zie wat een monster die u hebt gemaakt!

  • CrochetBlogger

   @janicedavey kon ik niet vinden eventuele aanvullende informatie over hoe de techniek is werkte in een van mijn lezing. Als u, Ik zag vele verwijzingen naar “Mélange”. Ik weet dat mélange garen naar een soort van proces waar veel korte strengen van vezels zijn geverfd verwijst voordat ze samen worden gesponnen. En ik weet dat het ergens zei dat Sophie maakt gebruik van natuurlijke verfstoffen. Dus misschien dat het heeft meer te maken met het proces van het creëren van het garen dat het eindelijk wordt gebruikt in elk stuk dan bij de techniek zelf. Maar dat is gewoon een gok.

   • janicedavey

    @CrochetBlogger overeengekomen, het is een proces term. Maar ik hoopte dat het had sommige historische haak betekenis die kon worden gecrediteerd.

    • CrochetBlogger

     @janicedavey niet die ik ken … maar het zou zeker interessant om te verkennen verder!

 7. Pingback: Haak Blog Roundup: Juli in Review — haak wellust

 8. Oh hou van haar werk. Bedankt. Zullen volgen, Bedankt. Ik vind Haakvideo therapeutische en mijn moeder liefde voor het volgen.Haar fijne Haakvideo is als lace.

 9. susanpinner

  Hi een van mijn favoriete haak ontwerpers aanbidden haar werk en had een gaan bij Sophie Style haak gemaakt van één of twee voor vrienden presenteert.
  http://shropshirescrappersuz.blogspot.co.uk/2011/10/sophie-digard-style-crochet.html
  Ik zal waarschijnlijk nooit kundig voor veroorloven een sjaal van haar maar je kunt dromen!

  • CrochetBlogger

   @susanpinner love uw haak Sophie Style! U doen altijd de mooiste werk.

 10. Dit is zo geweldig om te zien – een ontwerper van Sydney als mijn moeder kwam van Oz, Ik heb nog steeds zo veel familie in NSW en mijn broer en zijn familie woont op de West Coast. Haar werk is prachtig en interessant, Ik zal kijken op meer van haar werk in de toekomst. Weer, Dank u voor het delen dit met ons in dit nieuws. Zo spannend om te zien.

  • CrochetBlogger

   @PWestin er zijn enkele geweldige Australische haak ontwerpers. Lisa Maree staat bekend om haar haak zwemkleding. Jenny King Designs werd gekenmerkt in de meest recente Vogue breien haak. Crochetroo van Queensland verkoopt haar patronen op Etsy. Mary Card doet noordertoren …

   • @CrochetBlogger dank u, Ik heb geen idee. Ik echt waarderen uw antwoord. Ik ben zo opgewonden.

    • CrochetBlogger

     @PWestin ik zou moeten doen een volledige post op dit. Australische crocheters krijgt niet genoeg aandacht! Ik denk dat iemand vertelde me dat er is niet zelfs een Australische haak tijdschrift.

     Oh, en ik denk dat de prachtige Sarah London is ook in Sydney.

 11. Dank u zeer voor deze meest interessante, diepgaand artikel!

 12. rabbitrescuesanctuary

  Echt mooi werk, met name de zakken. kim_cooney

 13. Pingback: Sophie Digard |

 14. Pingback: Sophie Digard | kukileaf

 15. Pingback: SOPHIE DIGARD ,un'artista dell'ago e uncinetto. | La Maglia di Marica

 16. Hi Kathryn,

  een goed artikel over de mooie Sophie Digard en haar werk, maar houd er rekening mee dat u hebben verkeerd geïnterpreteerd informatie afkomstig van mijn site. Sans-Arcidet producten zijn helemaal niets te maken met Sophie Digard producten…ze zijn gewoon beide gemaakt in Madagaskar en ik toevallig om ze te verkopen beide Groothandel in Australië en NZ (goed deed, nu verkopen ik alleen Sophie Digard). Dus uw verwijzing naar mijn artikel “Sophie heeft geleefd in Madagaskar met haar familie voor meer dan een half dozijn jaar, verlaten van twee van haar zusters in Frankrijk om er de activiteiten uitvoeren. …” enz is eigenlijk een artikel over het merk Sans-Arcidet en niet Sophie Digard.

  Dat gezegd, Sophie is inderdaad begonnen met het maken van nieuwe collecties hoeden en zakken in raffia, beide haakwerk en macrame stukken die absoluut mooi zijn, maar deze zijn op geen enkele manier gerelateerd aan Sans-Arcidet het merk of hun werk.

  Ik hoop dat dit nu duidelijker voor u. Corrigeer uw artikel dienovereenkomstig.

  Vriendelijke groeten,
  Danielle

 17. enibasjewellery

  Grote post! Wij verkopen eigenlijk een goede deal van Sophie's ontwerpen in onze winkels in West Cork, Ierland en ook online www.enibas.com. Het werk dat in hen gaat is zo geweldig!

 18. Minerva1951

  “Dus hoewel het niet zeggen biedt dat ze specifiek een eerlijk loon
  aan vrouwen ambachtslieden in Madagaskar, het lijkt waarschijnlijk dat dit een eerlijke is
  handel artisan haak situatie.”
  Waarom is dit eerlijke behandeling “waarschijnlijk”?Geen bewijs wordt aangeboden dat de
  vrouwen zijn vrij gecompenseerd.Uitbuiting is gemeenschappelijker en
  daarom waarschijnlijker en bedrijven die werknemers meer compenseren
  vrij meestal uitgezonden het feit in plaats van stilte handhaven. Maar
  door alle middelen, Geniet van uw $300 sjaals.

 19. Beste Minerva1951, uw opmerking is interessant. Ik vond dat gedurende de vele decennia van mijn leven er is nauwelijks iets textiel tegen eerlijke prijzen gemaakt (dat wil zeggen. ondergebracht aan de landen’ gemiddelde loon situatie). Traceren uw kleding en u zou verbaasd zijn. Uw laatste zin is me wel verontrustend. Je zou gelijk met uw beschuldigingen, maar het klopt niet kwetsende opmerkingen maken omdat er geen werkelijke bewijs dat Sophie Digard is de exploitatie van de vrouwen in Madagaskar, Misschien is ze een van de weinigen die niet maar niet haar eerlijkheid is touting? Totdat men zeker weet, Men moet niet punt vingers, maar natuurlijk, u zeker een punt dat is zeker niet gemist. Een ander punt in dit verband: vaak, Wanneer een ouder is, men voelt volkomen nutteloos. Werken iets als Haakvideo of breien items, wordt samen met andere vrouwen die hetzelfde doen, echt mooie dingen maken – Ik moet zeggen dat ik zou graag iemand geeft me zulk genoegen van zijn nuttig en mijn expertise wordt gewaardeerd, misschien werken in groepen en minder eenzaam gevoel, en zelfs geld te krijgen voor het werk, zelfs als het gebeurt te zijn alleen naald geld – Ik zou erg blij. Niets erger dan alleen en nutteloos.

 20. Pingback: AnnaOC (eaglerosco) | Pearltrees

 21. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

 22. Pingback: Haak Blog Roundup: Maart in Review — haak wellust

 23. Pingback: Haak tricot 4 | Pearltrees

 24. Pingback: Sophie Digard haak | Haak Universe

 25. Pingback: Haak Blog Roundup: Juli in Review — haak wellust