Ik heb altijd soort vaag me afgevraagd hoe Haak kunstenaar Olek krijgt dat handtekening camoflauge-stijl patroon dat is bijna altijd featured in haar werk. Ik nooit echt gekeken erin maar dan vorige week was er een grote post over op Crochetbug dat bleek enkele gedetailleerde foto's van Olek van werk en het gaf me de kans om te leren meer over het.

Crochetbug op Olek Show

Eerste, Crochetbug de post … Leslie kreeg de kans om te gaan zien Olek de show op De Vlamingh Gallery. U zou kunnen hebben gezien foto's van de buitenkant van de galerij, die is volledig bedekt met Olek van werk. Of je hebt misschien gezien de haak bedekte trekker dat Crochetbug gefotografeerd en dat ook was zij haar weg rond het web op Pinterest, Twitter, enz. (een versie van die wordt weergegeven boven).

Leslie nam een heleboel foto's van haar bezoek, die u kunt, en moet, Bekijk in haar diavoorstelling van foto 's. (Dankzij Leslie voor het laten van me het aandeel een paar van hen hier in deze post!) Ik vind het geweldig dat ze kreeg om te zien deze show die is gevestigd in Raleigh. Allermeest naar de Olek werk tot nu toe is aangetoond in New York (Hoewel zeker niet allemaal, vooral omdat ze onlangs een grote Londen show) zo velen van ons in de rest van de VS nog niet had een kans om te zien in persoon.

Olek van Camo patroon

Olek heeft een echt handtekening stijl voor haar werk. Ik heb altijd noemde het de camo patroon want dat is wat het lijkt voor mij. En ik heb altijd soort vroeg zich af hoe ze krijgt die blik. Oorspronkelijk had ik aangenomen dat ze gepland uit dit cool patroon. Klik vervolgens begon ergens langs de lijn ik te denken dat het patroon willekeurig gebeurd als gevolg van gewoon werkt met een bonte garen. Ik heb gedaan wat werk groot-formaat met bonte garen en het kan komen op zoek zoals Olek de camoflauge stijl. Maar deze foto's van Crochetbug show die eigenlijk Olek doet wijzigingen om te maken dat effect camo kleur.

Je kunt zien uit de close-up detail in deze foto's die het hele patroon wordt gebreid in dubbele haak en er zijn verschillende kleurwijzigingen gemakkelijk gekenmerkt door de losse eindjes tussen deze kleurwijzigingen. Dus dat lijkt te zijn hoe Olek doet, mensen.

De Rest van de Show

De show Vlaanderen Gallery heeft een mix van Olek van verschillende stukken. Er zijn de yarnbombed van de grote dingen met deze stijl camo, de belangrijkste daarvan is de trekker. En er zijn haar grote schaal tekst stukken, die zijn een groot deel van haar werk, omdat ze is vooral bekend voor inlijven gezegden, SMS-berichten, e-mails, enz. haak uit haar dagelijks leven in haar kunst. Maar ik moet zeggen dat mijn favorieten uit de foto's die Leslie nam de skateboards:

De skateboards hebben handtekening Olek stijl in zowel camo afdrukken als tekst (niet zichtbaar hier maar u kunt zien dat de tekst in Leslie andere foto 's) maar zijn een beetje anders van de meeste van haar andere werk dat ik heb gezien en om wat voor reden ben ik aangetrokken tot hen.

Bezoek de Leslie blog op http://www.crochetbug.com/.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

  1. Ik hou van haar werk. Ik keek naar een show eens waar ze was opdracht te ontwerpen van een origineel stuk voor het verfraaien van een Toon. Ze werkt super snel. Ik vind het interessant dat ze beschrijft hoe lang ze niet een project op tijd wordt gebaseerd, maar op hoeveel films die nodig is om haar te maken. Het was een stoel en het was mooi.

    • CrochetBlogger Antwoord

      @momwithahook ik herinner me ergens lezend dat ze absurde bedragen van films terwijl ze werkt horloges. Haar proces (en producten) zijn zeker interessante!

  2. Pingback: Haak Link liefde (Beste artikelen van de Week) — Haak wellust

  3. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

  4. Pingback: Tech Crafty: Voorbeelden van haak QR Codes — haak wellust

Schrijf een reactie