Ruth Asawa geweest op mijn geestelijke lijst voor een tijdje als een kunstenaar van de haak die ik profiel wilde. Ik ging onlangs naar de DeYoung Museum om te zien de Gaultier tentoonstelling en ontdekte dat zij werk er tentoongesteld heeft. Ik nam enkele foto's van wat ik zag en dat was de impuls voor het ten slotte onderzoeken van haar werk voor deze post.

Meer over Ruth Asawa

Ruth Asawa is dat een San Francisco gebaseerde Japanse singer-songwriter die werkzaamheden met inbegrip van vele stukken die zijn haakwerk met metalen sculptuur. Ruth's website legt uit dat als een tiener was ze een van de vele Japanse mensen die werden geïnterneerd en de ervaren gevormd die ze werd. Dit betekent ook, Natuurlijk, dat het gevormd haar kunst. Ze heeft niet alleen een kunstenaar, maar ook een activist en ze is bekend, niet alleen voor haar grote draad haak sculpturen, maar ook voor haar openbare kunst commissies. Ze is vooral bekend voor haar sculpturen origami-geïnspireerde fontein, een paar van die ik heb gezien omdat ze hier zijn gevestigd in Japantown en op Ghirardelli Square. Ruth heeft ook gedaan andere sculpture werk, alsmede schilderen en tekenen. U kunt zien dit werk op haar website; Ik wil u met name aanmoedigen om te controleren de Asawa op het werk pagina op haar site, die heeft foto's beeltenis van haar proces voor bepaalde projecten.

Ruth geleerd om de haak in de jaren 1940 tijdens een reis naar Mexico en nam ze de mand maken technieken ze geleerd en toegepast om grotere sculpturale stukken. Ruth begon haar werk in exposeren 1953. Tentoonstellingen blijven deze dag. Tot nu toe in 2012 haar werk is aangetoond in San Francisco, Los Angeles, New York en Boston. Ze begon openbare Commissie werk in de jaren zestig. Ze werkte als een kunst leraar en geserveerd in veel kunst belangenbehartiging rollen. (Bijvoorbeeld, in de jaren zeventig ze deel van President Carter's Commissie over geestelijkegezondheid op "The Role of the Arts".) In 1982 het werd officieel verklaard dat februari 12 Ruth Asawa Day zou worden in San Francisco. In 1985 Ze was gediagnosticeerd met lupus en had op de schaal terug een beetje op haar werk. Ondanks dit, ze blijven ontvangen awards en onderscheidingen. In 1995 Ze ontving de eervolle Asian American Art stichtingen Gouden Ring Lifetime Achievement Award. Ze was gegaan naar Black Mountain College kunst studeren toen ze jong was, maar besloten om terug te gaan naar school en kreeg een BFA in 1998. Sinec 2002 Ze heeft haar openbare verplichtingen verminderd omwille van afnemende gezondheid.

Ruth Asawa haak kunst op DeYoung Museum

De foto's in deze post zijn mijn foto's van de tentoonstelling van de Ruth Asawa gelegen in het DeYoung Museum in San Francisco. Het was moeilijk om grote foto's omdat de sculpturen zijn opgehangen rechts onder lichten zodat wanneer u opzoeken om ze te zien u op zoek bent in het licht. Maar ik kreeg een paar die ik graag. Het is echt netjes om te zien de manier waarop die de schaduwen van de sculpturen tegen de muren fielden de sculpturen spelen. Hier zijn een paar meer:

Opmerking: Als je in San Francisco en wilt zien van Ruth werk gewoon bezoek de DeYoung Museum. Deze tentoonstelling is gelegen in de buurt van de liften die naar het observatie dek en er is geen last voor een bezoek aan dit deel van dit museum

Verder lezen

Naast Ruth's eigen website, sommige goede bronnen voor het leren van meer over de kunstenaar zijn:

Andere vergelijkbare artiesten

Sommige van de haak-artiesten die ik ben herinnerd aan toen ik kijken naar Ruth's werk zijn:

Tracy Krumm een andere haak kunstenaar werkt in metaal

Meer manieren om tijd te verspillen gewezen op het feit dat Etsy Yoola metal haak home decor items maakt, Als deze lampenkappen, dat zijn remniscent van Asawa van werk

Blanka Sperkova wordt genoemd als een kunstenaar vergelijkbaar met Ruth in een bericht door Shibori meisje Ik ben het volledig eens! Dit is niet een haak, maar in plaats daarvan is een variatie op vinger breien.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

4 Opmerkingen

  1. Pingback: Haak Blog Roundup: Juli in Review — haak wellust

  2. Pingback: Ruth Asawa sculpturen in Japantown | Dagboek van een slimme meid

  3. Pingback: Eerste vrijdag | ReveDreams.com

  4. Pingback: Mori meisjes en Harajuku meisjes in haak — haak wellust

Schrijf een reactie