Miss Donnathorne door Mona Mauri, 1977

Iets echt cool is gebeurd sinds ik begonnen met het samenstellen van deze serie van blog posten verkennen wat de haak kunstenaars van de jaren zeventig vandaag doen … Verscheidene van hen hebben komen uit het houtwerk mij te laten weten wat ze zijn tot. Ik bedoel, Natuurlijk zijn er de kunstenaars die ik opgespoord en gecontacteerd maar er zijn ook sommige super cool vrouwen die hebben stak zijn hand uit voor mij om te zeggen dat ze er in die tijd en ze 'd be happy waren to vertel me over het. Ik hou van deze verhalen en ik hou ook van de gelegenheid om te verkennen van het werk van deze kunstenaars krijgen. Bericht van vandaag gaat over een van die vrouwen: Mona Mauri.

Wie is Mona Mauri?

Mona Mauri is een multi middellange kunstenaar werkt aan vezels, keramiek en digitale kunst. Ze verkent gemeenschappelijke thema's in de verschillende media: vastleggen van menselijke emoties en dacht processen. Ze werkt vaak met gevonden voorwerpen in haar stukken en deze objecten helpen dienen als een beginpunt te roepen herinneringen en emoties in de kijkers van haar kunst. Ze duwt voortdurend zichzelf om te proberen nieuwe technieken en kunst in nieuwe manieren verkennen, dat is iets dat ik denk dat is echt waardevol voor alle kunstenaars. Mona heeft voortdurend haar werk tentoongesteld zowel fysiek als online. Recente projecten die ze heeft deelgenomen aan omvatten het Brooklyn Sketchbook Project, De Global Project voor vrouwen en een briefkaart exposeren op A.I.R. Galerie in New York City.

1970s en tachtig haak

Mona Mauri Queen's jas in venster van Julie's Art Gallery, New York

In de vroege jaren 1970 was Mona woonachtig in New York over Oost-13th Street en 2nd Avenue, die was gewoon in de straat van een plaats genaamd Studio Del. Del (Pitt) Feldman was de eigenaar van de winkel en de eerste was dat echt af haak kunst toonde om te dragen op dit gebied. Mona was echt geïnspireerd door wat ze zag er en het ook haar eigen werk enorm beïnvloed. Eigenlijk, dat trachten opwaarts zijnde de eerste plaats dat Mona haar werk toonde. Ze ook sommige hoeden verkocht aan Bendel van op het moment en begon te werken op het maken van haak vesten.

In 1973 Mona was op de Braziliaanse ambachten Fair in Eindhoven en ontmoette Julie Schafler Dale. Als die naam bekend klinkt is omdat Dale de auteur van is de Art to Wear boek dat ik voortdurend aanbevelen, die vitrines stukken uit de jaren zeventig en tachtig van kunstenaars die in haar galerij tentoonstellen waren. Dale vroeg Mona om sommige van haar werk in en ze begon te vertonen er.

In 1977 Mona begon te werken met een andere kunstenaar, Liz Surbeck Biddle, op gezamenlijke draagbare kunststukken die werden tentoongesteld in de galerie. Mona legt het proces op haar website: “Liz deed schilderen op zijde en zouden we het dekbed en haak vervolgens gebruiken om te bouwen van de kleding vormen en we het vest zou overgaan, portemonnee of jas heen en weer naar elkaar toe te voegen kralen, pailletten, spiegels, veren en alles wat we konden vinden om het verbeteren van de stukken.” U vindt een galerij van dit werk op de vezel kunsten pagina van Mona van website of op Flickr.

Handtas haak, 1979

Mona had ook exposities in vele andere ruimten op dit moment naast Julie waaronder het Philadelphia Museum of Art, het American Craft Museum en de galerie Brunier aan de Iowa State University.

Enkele gedachten over die vroege dagen

Mona afgestudeerd college en verhuisde naar New York City in 1970. Zij vermeldde dat op de Universiteit iedereen leek te maken Indiase armbanden. Ook rond deze tijd een veel van de kunstenaars waren reizen naar Europa en Latijns-Amerika en terugkeer naar de Staten met inspiratie van de ambachten die ze in die zagen plaatsen. Die inspiratie hebben vertaald in nieuwe ideeën en samengesmolten met de hippie-beweging en dat is toen u begon het zien van iedereen met geborduurde jeans en handgemaakte kettingen, het dragen van Afghaanse jassen en moccassins. Mona zegt, “een of andere manier haak zich ontwikkeld als het perfecte medium om klederen maken; het was gemakkelijk om wijzigingen, zeer spontane, niet zoals breien.”

Magic tuin haak jas, 1977

Mona ook gesproken over hoe de draagbare kunstbeweging net begon te omarmen more and more inspiratie en versiering. Ze zegt, “Ik heb echt in de glitter en glitz en versiering van onze klederen. Ik zou gaan allemaal uit van het district kledingstuk, op klatergoud Trading bedrijf vooral, vinden van snuisterijen te naaien op ons werk. Zeker meer was meer, niet minder is meer.” Dit lijkt te gelden voor wat de andere kunstenaars aan het doen waren op het moment, ook. Als je terug op het werk van kunstenaars zoals kijkt Janet Decker en Sharron Hedges u ziet dat hun creaties net kreeg meer en meer gelaagde en gedetailleerde en verfraaid tot ongeveer het midden van de jaren tachtig toen er leek te zijn een schaling terug in ontwerp stijlen met een meer minimalistische benadering door vele artiesten.

Digitale Collage

Veel van de recente werk Mona van is vandaag in digitale fotocollage; Zie gallery. Ze doet mooie collage werk gelaagdheid levendige kleuren en afbeeldingen tegen elkaar in zowel eenvoudige als complexe scènes. Mona zegt op haar site: “Mijn collages zijn een weerspiegeling van de maatschappij als ik gebruik lagen van uiteenlopende materialen (herinneringen) om te laten zien van de complexe wereld wij wonen in.” Mona gepersonaliseerd digitale collage werk zo goed. Ze zegt, “Breng me uw verhalen, uw foto's en memorabilia, de dingen die zo veel voor u betekenen. Als in een droom, Ik zal vangen die speciale spelen tussen realiteit en illusie, een magische staat waar alles kan gebeuren.” Naast dit, Mona doet ook websiteontwerp.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

5 Opmerkingen

 1. undergroundcrafter Antwoord

  Ik hou van deze serie! Wat een geweldige kijken naar Mona van creatieve proces. Het klinkt alsof de NYC haak scène in de jaren ' 70 echt levendige was.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @undergroundcrafter die ik zou hebben bemind te zijn geweest kundig voor een deel van dat.! Aan de andere kant, Ik hou ook nu als we kunnen worden aangesloten op kunstenaars uit allemaal voorbij vanwege het wereldwijde bereik van het Internet.

 2. Pingback: Ik heb de Link: Best haak Blogs berichten van deze Week Web — haak wellust

 3. Pingback: Haak Blog Roundup: Juli in Review — haak wellust

 4. Pingback: Edgy jaren zeventig haak ontwerpers: Bonnie Meltzer — Haak wellust

Schrijf een reactie