In December 2006, Denemarken-geboren Australische kunstenaar Helle Jorgensen lanceerde haar blog, Kippenvel, om te dienen als een plek waar ze van de details van de illustratie dat ze al begon delen kan te krijgen van een goede reactie van op Flickr. Hoewel ik niet ontdekken haar blog tot voor kort, Ik ben zo blij dat ze het toen, lanceerde omdat er een schat aan inzicht in het prachtige werk dat ze creëert, veel van die functies haak. In haar eerste post ze de blog gewijd aan haar grootmoeder die haar geleerd hoe haak toen ze nog een kind was.

Kippenvel

20 kleine gehaakte sculpturen

20 kleine sculpturen van rillingen, 2011

Helle Jorgensen, AKA rillingen, is een kunstenaar die prachtig werkt het gebruik van teruggewonnen materialen voor het maken van verse neemt aard. Bijvoorbeeld, Ze maakt gebruik van gerecyclede tassen om zeedieren of geregenereerde wol zodat koraal tuinen. Naast haar werk haak doet ze artistieke verzamelen, borduurwerk en tekening. Volgens een groot interview op Chain Creative, Ze houdt van dat haak verbindt met zo veel dingen met inbegrip van de generaties van het verleden, math en wetenschap. Ze houdt ook dat het leent zich goed aan de sculptuur werk en dat het een ritmische ervaring dat is meditatieve biedt. Gewoon breien rapporten die Jorgensen gevolg van besteedt 40 uur per week Haakvideo. Haar werk is tentoongesteld in een verscheidenheid van locaties in de afgelopen jaren.

Rillingen en strand collecties

Iets dat ik denk dat is echt netjes in het verkennen van de rillingen blog is dat u oude ideeën komt tot bloei na verloop van tijd kan zien. De tweede post op de blog, Strand Detritus, aandelen dat de kunstenaar is het verzamelen van items van het strand voor een lange tijd (haar collectie drijfhout begon twintig jaar geleden) en wil ze gebruiken in haar kunst, maar niet per se weten hoe dat te doen.

Drijfhout haak

Zij het in veel opzichten heeft verricht in de loop van de blog en vijf jaar later zien we deze geweldige nieuwe forays in drijfhout kunst waar ze in creatieve manieren hennep garen om de stukken haakpennen. Ze van plan een juli tentoonstelling van deze werken.

gehaakte drijfhout

Rillingen Plarn

Is een van de dingen die kippenvel gekend heeft gekregen voor het geweldige werk dat ze doet met behulp van gehaakte plastic zakken. Een belangrijke ding die zij heeft verricht in plarn is een serie van kunststof zeedieren:

Medusa nematocysta

Medusa nematocysta, 2006

Echino

Echino, 2010

Koppotigen

Koppotigen, 2005

Rillingen koraal tuinen

Een andere geweldige serie van kippenvel is haar koraal tuinen serie waar ze neemt het idee van het koraalrif haak en herontdekt met behulp van geregenereerde wol:

Zeepokken

Zeepokken

Koraal componenten

Koraal componenten

Rillingen Softwear

Terug in 2007 Rillingen creëerde een reeks van draagbare soft sculptuur sieraden voor de Powerhouse museumwinkel. Deze draagbare stukken blijven vertonen de invloed van strand-y natuur in haar ontwerpen. Ze zijn met andere doelen gebruikt tapijt wol haakwerk en vervolgens gevold (vilten):

Knobbeltje armband

Knobbeltje armband

gehaakte softwear

Haak sieraden

Andere vergelijkbare haak artiesten

De haak koraal tuin serie heeft om De zusters Wertheim om te letten

De focus op natuurlijke, organische ontwerpen doet me denken aan Alexandra Bircken

Het werk met plarn herinnert me een beetje van de gezamenlijke kunstwerk genoemd Iets in het Water gelanceerd door Wendy Osher

Opmerking: alle foto's met kippenvel hebben van haar blog met toestemming herdrukt; Bezoek de blog voor ton meer foto 's!

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

7 Opmerkingen

  1. Pingback: Helle Jorgensen |

  2. Pingback: This Week's beste haak Link liefde! — Haak wellust

  3. Pingback: Speciale dank voor mijn Supporters februari — haak wellust

  4. Pingback: Speciale dank voor mijn Supporters februari — haak wellust

  5. Pingback: Hedendaagse haak kunstenaars | Art BlogArt Blog

  6. Pingback: 20+ Inspirerende voorbeelden van drijfhout + Haak |

  7. Pingback: Natuurlijke haak kunst uit Susanna Bauer |

Schrijf een reactie