BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Ik heb onlangs besloten te gaan en maken een Haak wellust Facebook-pagina. Daarvoor, Ik heb niet veel tijd besteden op Facebook. (Eerlijk gezegd, het is waarschijnlijk mijn minst favoriete sociale media-optie.) Maar nu dat ik heb de pagina, Ik loop er meer geweest, en ik moet toegeven dat soms ik zie sommige ontzagwekkende haak dingen er dat ik ergens anders nog niet gezien – dingen zoals het werk van kunstenaar van de haak Magda Van der Vloed die ik heb net dankzij een foto post ontdekt gedeeld door de haak Dude.

Haak kunstenaar Magda Van Der Vloed

Magda Van der Vloed is een Zuid-Afrikaanse kunstenaar, ontwerper en productontwikkelaar die houdt van werken met gerecycleerde materialen. Ze vaak haakpennen met gerecycleerd plastic zakken alsook met dikke PVC draad / gerecycleerd telefoon koorden. Ze voegt ook haak werk aan gerecycleerd plastic flessen voor een twist op het idee van plastic haak. Naast beeldende kunst, deze kunstenaar maakt ook draagbare kunst in de vorm van sieraden.

Een andere opmerkelijke ding over Magda van der Vloed is dat ze doet eerlijke handel artisan werk. Bijvoorbeeld, de bovenstaande broche is “een product van een samenwerkingsproject met Magda Van Der Vloed – atelier van moeder 's“. Het is gemaakt van gerecycled telefoon draden en handgemaakte juwelen; de juwelen zijn fair trade artikelen uit Zuid-Afrika en de broche wordt verkocht via Australische bedrijf stam. A Franse blogbericht Verder legt uit dat “Magda van Der Vloed beheert een kleine integratie businessunit om te vormen en jonge ambachtsman werknemers in dienst. Gerenommeerde voor haar creatieve en onderwijs talenten, Ze voert vaak producten Ontwikkelingsworkshops voor Zuid-Afrikaanse NGO "Steun aan ambachtslieden".

Plarn haak Trophy hoofden

Het eerste item met pakkende dat ik zag uit deze haak kunstenaar was een van haar dierlijke trofee hoofden die zijn haakwerk met behulp van gerecycled plastic zakken.

Ik houd van deze omdat:

  • Ze hebben geweldig opvallende gebruik van kleur.
  • Ze zijn oma pleinen in plarn, die u gewoonlijk niet zien.
  • Ze vieren een alternatieve vorm van taxidermie.
Hier is een meer dat niet lijkt te zijn gehaakt, maar is ook gemaakt van gerecyclede materialen.

Andere haak Art Pieces

De haak trofee hoofden zijn absoluut mijn favoriete dingen van Magda Van der Vloed, maar ze heeft ook enkele andere leuke haak kunst.

Plastic bakjes upcycled met gehaakte plastic zakken

Full-size haak dierlijke beeldhouwwerken, fotobron is Mahatsara, die werkt met Fair-Trade artisan organisaties.

fotobron

Gerecycleerd telefoon draad

Vergelijkbare haak artiesten

Magda van der Vloed doet onmiddellijk me denken aan Shauna Richardson, de oorspronkelijke maker van “crochetdermy“.

Ik heb ook te denken van yarnbombers Dames Fancywork samenleving vanwege dit bijzondere stukje.

En aangezien ze in kleurrijke plarn werkt, ze ook doet me denken aan Kippenvel

Delen van uw adviezen over deze kunstenaar in de commentaren hieronder!

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

3 Opmerkingen

  1. Pingback: Haak Blog Roundup: Juni in Review — haak wellust

  2. Pingback: Niet zo smakeloos nu eh? De plarn revolutie!! | Knittwittowo

  3. Pingback: Haak Link liefde, Begin augustus — Haak wellust

Schrijf een reactie