Er zijn drie dingen dat ik denk dat cool komen samen op één plaats: Kickstarter financiering, eerlijke handel haak en LED licht Frisbees. Een bedrijf genaamd Pocket Disc is op zoek naar te verhogen $50,000 in financiering om te creëren van een nieuw product genaamd een LunaDisc. De LunaDisc is een haak ding vergelijkbaar met een Frisbee die dag of de nacht kan worden gebruikt omdat het wordt aangestoken omhoog met LED-verlichting. Het handgemaakt door Maya ambachtslieden die een eerlijk loon voor hun werk ontvangen.

De geschiedenis van de zak-schijf

Zo totdat ik zag dit project Kickstarter, Ik had niet eens gehoord van de Pocket schijf so I 'm guessing misschien dat u ofwel nog niet. In principe, het verhaal gaat dat Patrick, oprichter van Pocket Disc, heeft een jonge dochter die haakwerk een kleedje die op hun einde tabel voor een lange tijd zat. Medeoprichter van de Disc zak raapte het op een dag en gooide het op Patrick. Een fout in de steek werk had gemaakt een kleine lip rond de rand van de kleedje, zodat wanneer de schijf was gooide zij gehandeld in principe zoals een Frisbee doet. De Pocket schijf werd geboren en naar verluidt meer dan een kwart van een miljoen mensen nu hebben deze haakwerk Frisbees thuis.

Eerlijke handel voor de LunaDisc

De LunaDisc is een nieuw product van de Pocket Disc makers. Het is nog steeds dezelfde zachte draad haak schijf maar het wordt verbeterd met LED-lampjes, die zijn recht haakwerk in het discstation.. U kunt het buiten 's nachts omdat je nog steeds kunt zien. En u kunt het in binnenshuis gebruiken in een donkere kamer voor wat ik voorstellen zou een Rave-stijl effect in uw huis. (Een voordeel van deze schijven over Frisbees is dat ze zacht zodat zij kunnen worden gegenereerd in het huis zonder schade aan iets of iemand.)

De Pocket Disc mensen werkt al met handcrafters in kleine dorpen met behulp van eerlijke handelspraktijken. Ongeveer 400 Maya ambachtslieden in Mexico ontvangen een eerlijk loon voor de schijven uit de haak draad handcrafting. De hoop is dat de LunaDisc nog populairder zijn zal en zal toestaan dat het bedrijf aan het dubbele van het aantal ambachtslieden die ze met werken. Deze ambachtslieden steunen hun gezinnen bij de uitvoering op de traditie van handcrafting. (Ik heb steeds meer en meer geïnteresseerd in eerlijke handel haak; Ik schreef over het voor Crochetvolution, een recente post heb op Braziliaanse pop tabblad haak en zal blijven je meer en meer vertellen over dit als ik doorgaan met het onderzoek.)

De Kickstarter-Project

Ik hou echt van Kickstarter. Als u nog niet gebruikt, in principe mensen zetten hun projectideeën daar en als je in het project gelooft kunt u vervolgens zet je geld waar je geloof is en ondersteuning van het project met een belofte. Krijg je iets met betrekking tot het project in exchange. Bijvoorbeeld, Ik koos om te doneren $25 aan het LunaDisc-project, zodat als zij hun financiering doel te bereiken zal ik mijn eigen LunaDisc in een limited edition-design.

De LunaDisc jongens proberen te verhogen $50,000 via Kickstarter. Het geld gaat naar het kopen van de materialen zodat de schijven. (Materialen moeten vooraan aan eerlijke handel ambachtslieden worden verstrekt.) Als je toevallig te hebben $5000 te beloven dan zult u worden beschouwd als een VIP backer en je krijgt om te gaan op een vijfdaagse reis voor twee personen naar Guatemala om te voldoen aan de ambachtslieden. Maar u kunt terug dit project Basisgewicht van zo weinig als slechts $1.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Fair-Trade mode / Haak door ZemZem Atelier — haak wellust

Schrijf een reactie