Aan het einde van mei deed ik een overzicht van de haak in de Jean Paul Gaultier collectie en ik beloofde u op dat moment dat wanneer ik heb rond om naar de Gaultier exposeren op het De Young Museum zou ik neem foto's van de haak er met u te delen. Goed, Ik dacht dat ik ging en hier zijn deze beelden:

De krokodil haak jurk

Springen voorbij de pauze om te zien de rest

Ik deze jurk featured in mijn oorspronkelijke Gaultier haak roundup maar het was zo veel beter te zien in persoon. Het garen is dik en wollige en lijkt bijna alsof het is recht uit de jaren zeventig, hoewel het is een vrij recente ontwerp. Normaal gesproken dat niet zou een goede zaak, maar het werkt volkomen met de textuur van de jurk.

“Jeux d'artifices” Jurk

Het plakkaat voor deze jurk op de tentoonstelling vertelde me dat de van de 2009-2010 (herfst/winter) Filmsterren collectie. Het is een “Gehaakte jurk met net, Fazant veren, en slangenhuid, geborduurd met satin steken en parels”. Het duurde 110 uur om het te maken. Wat ik ben verbaasd door met dit één is hoe naadloos de haak en veren samen in kledingstuk met perfecte draperen werkten.

Immaculata Gown

Deze jurk, vanaf het voorjaar / zomer 2007 Maagden collectie is een “gehaakte kant jurk met cherub appliques in linnen”. Het masker en de hoofdtooi zijn ook haak.

U kunt zien de jurk in actie in deze video van Kylie Minogue “Als een Drug” lied; de video speelde als een projectie tijdens haar tour:

Ierse punt Lace

Het plakkaat naast deze foto, die werd gepubliceerd in April 2009 nummer van W magazine, zegt dat deze jurk is gemaakt van Ierse punt Lace. Ik ben niet bekend met wat die term middelen en googlen het zojuist een heleboel dingen over Ierse kant die hints bracht dat het haak of het betekenen kan een andere soort van Ierse needlepoint betekenen kan. Één van beide manier, het is in dezelfde familie en ik denk dat het een mooie jurk.

De Tricot jurk, Maar …

Deze jurk is breien, niet haak, maar het is een van mijn zeer favoriete stukken in de hele tentoonstelling. En alleen maar omdat dit een haak blog is betekent niet dat ik iets Brei nu en dan mag geen bevatten! :)

Bovendien, Er is zeker een andere techniek die gaande is hier met noordertoren … Ik kon niet vertellen als het was eigenlijk haak (Hoewel ik heb dus dicht bij dat ik dacht de veiligheid dat mensen gingen om me) maar het niet kijkt precies zoals Brei op de bloemmotieven ofwel.

Ik voel me alsof ik wil meer informatie over deze tentoonstelling want het was een echt, echt geweldig vertonen maar ik denk dat het zet me op een verlies voor woorden. Het heeft prachtige camera effecten die maken die de mannequins eruit zien alsof ze levend en praten aan u zijn (griezelig, maar verbazingwekkend). Het heeft verschillende kamers van de prachtige modes verspreid over verschillende tijdperken van de Gaultier carrière. Er zijn sommige stukken daar dat maakte me huiveren. Als je in San Francisco, gaan zien.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

9 Opmerkingen

 1. Fantastische! Ik maak een punt te gaan! Op het laatste stuk, Ik denk dat dat de lagere gedeelten van de jurk zijn haakwerk, maar het is mogelijk dat zij zijn gebreid; Kristen Omdahl heeft gedaan sommige gebreide kantkloswerk die zwaar van gehaakte kant technieken leent. De Immaculata jurk echt kijken niet gehaakte voor mij, maar in plaats daarvan alsof het is gemaakt van samen gereconstrueerd tatted kant, maar het is moeilijk te zeggen uit die foto. :) (Het is erg moeilijk om te vertellen als iets van een foto is haakwerk!)

  • CrochetBlogger Antwoord

   @yarnivore yarnivore ik heb moeite te vertellen als er iets is haak of een andere techniek zelfs in persoon een veel van de tijd. Ik eigenlijk vind niet dat de jurk Immaculata keek haakwerk helemaal maar de bewegwijzering voor het op de tentoonstelling zegt dat is wat het is. Ik gaf hen het voordeel van de twijfel op die ene. :)

   Mooie referentie op KristinOmdahl – Ze werkt mooi en ik ben het eens dat het onderste gedeelte van de brei zou zeker iets gelijkend op het type van gebreide kant dat ze zou kunnen doen. Ga zien de tentoonstelling zeker!

 2. Het onderste deel van de kant is zeker haak. Dat heeft met de hand worden gedaan. Breien kan worden gedaan door machine, maar ik betwijfel of dat Jean Paul Gaultier machine gebreide stof in zijn ontwerpen zou gebruiken.

  • CrochetBlogger Antwoord

   @ElizabethHam Bedankt voor de bevestiging. Ik dacht dat het was haak hoewel het plakkaat met niet zo op de tentoonstelling zeggen! :)

 3. Pingback: Haak metalen beeldhouwer Ruth Asawa — Haak wellust

 4. CrochetBlogger Antwoord

  @fabricdragon Bedankt voor het delen van mijn post. De tentoonstelling Gaultier was geweldig om te zien in persoon!

 5. AnnaChristineStrait Antwoord

  Hey, Ik geloof dat de bodem is gedaan in Ierse kant. Het is een haak techniek.

Schrijf een reactie