Als ik eerst het werk van super unieke haak kunstenaar Patricia Waller geprofileerd noemde ik haar de griezelig schattig haak kunstenaar. Dat is omdat ze neemt deze super schattig iconische beelden, als Bambi, en haakpennen hen met deze echt donker gedempt tonen. Ze heeft genomen dat naar een geheel nieuw niveau met haar meest recente tentoonstelling.

Gebroken Heroes

Waller de huidige tentoonstelling is op de Deschler Gallery in Berlijn. Het heet Broken Heroes en het beschikt over superhelden uit fairy tales en pop cultuur die zijn getransformeerd in vreemd, donkere manieren zijn maar nog steeds super schattig. Bijvoorbeeld, Er is Ernie (Bert en Ernie) behalve dat deze Ernie dronken op een stoep is. En er is de Sandman, die denkbeeldige man die ons slaap brengt, behalve hij verloren in zijn eigen pil-knallende dreamworld.

Eerste, de helden

Dus is wat dit allemaal over? Goed, de helden in Patricia Waller wereld zijn media pictogrammen die staan voor het hele idee van de beroemdheid of pop cultuur ster als de held van de moderne dag. Beroemdheid is zulk een eigenschap van de kern van de maatschappij van vandaag. Maar met “echte mensen” beroemdheden, Als vlees en bloed filmsterren, zijn wij ons bewust van hun gebreken. Cartoon beroemdheden, als Ernie, zijn eendimensionale tekens die dienen als onze helden, kunnen omdat ze bekende gezichten zijn dat de meesten van ons kennen en nog wij bepaalde geïdealiseerde eigenschappen op hen project kunnen, omdat ze niet echt.

Nu, het defecte onderdeel

Het is de volslagen duisternis van wat er gebeurt met deze schattige vertrouwd tekens die betekenis in Patricia Waller werk brengt. Winnie de Poeh wellicht enkele problemen te overwinnen als hij voor honing jaagt maar niemand van ons verwacht om hem opknoping van een samenleving die wordt gemaakt van sterren en vervolgens zet heel wat druk op hen te zien. Dus, bijvoorbeeld, zij zegt over haar Spiderman stuk … “Verstrikt in zijn eigen leven, Er is geen enkele manier uit. Hoe meer probeert hij te ontwarren zichzelf, Hoe meer is hij gevangen in het, zonder hoop van de verlossing.” Hij is een gebrekkig held.

En de haak

Waller kiest haak omdat het is een medium ze kent en houdt van. Maar ik denk dat er ook een heel ander niveau van betekenis aan haar werk, omdat het wordt uitgevoerd in de haak. Haak is altijd beschouwd als een vrouw ambachtelijke en zo dit medium injecteert een niveau van de vrouwelijke rol in de samenleving met betrekking tot sterrendom en helden. De genderproblematiek wordt gespeeld door haar gehaakte onderwerpen … Vrouwelijke Hello Kitty pleegt zelfmoord door te steken en Minnie Mouse is verkracht en lieten bloedingen overwegende dat mannelijke Spongebob een zelfmoordaanslag pleegt en Superman slams in een gebouw.

Wat zijn uw gedachten? U kunt deze intens haak kunst maag?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Boven 10 Voorbeelden van Extreme haak Art — haak wellust

Schrijf een reactie