BEKIJK ONZE IN HUIS, HAND geverfde garen

Mary poppins vasconcelos

Mary Poppins (detail)

Een van de eerste Haak kunstenaars was dat ik geprofileerd op deze site Joana Vasconcelos. Ze is waarschijnlijk het best bekend voor haar prachtige grote werken (zoals piano 's) bedekt met witte doilies, Hoewel ze andere soorten vezel kunst zo goed doet. Ik hou echt van wat ze doet, dus ik blij voor haar was toen ik onlangs ontdekt dat deze zomer ze gaat hebben een tentoonstelling op Het Château de Versailles. Ze is de eerste vrouwelijke artiest als onderdeel van deze speciale tentoonstelling serie.

Dit is het vijfde jaar op rij dat de Château de Versailles een hedendaagse kunstenaar om te exposeren van werk in een serie die is ontworpen voor het openen van een dialoog tussen die artiest en de beste kunstenaars van de Barok-periode heeft toegejuicht. De eerste vier kunstenaars, beginnen met Jeff Koons, waren alle mannelijke. Vasconcelos is de eerste vrouw in de serie en ik ben blij dat ze zal worden met behulp van haar kans op deze tentoonstelling haak sculpturen delen met het publiek van de tentoonstelling. Vasconcelos is ook de jongste van de kunstenaars te exposeren in deze serie.

Sneak peak van het werk, Bron

Volgens een Persbericht, Vasconcelos gaat hebben zeventien kunstwerken in deze tentoonstelling. Ongeveer de helft van hen zijn werk die had ze eerder geproduceerd, met inbegrip van een haak en brei sculptuur genaamd Mary Poppins dat zal worden gevestigd op de trappen aan de ingang van het paleis. Maar de andere helft zal werk gemaakt speciaal voor deze tentoonstelling. Ik ben vooral blij om te zien dit nieuwe werk.

“Joana is niet de bedoeling om te passen in Versailles, maar om het hoofd te bieden. Haar werk samengesteld uit omleidingen, metamorfosen en verplaatsingen van objecten, dwars door tijd en verschuivingen van de symbolen. Geïnspireerd door de mythologische en esthetische kracht van het paleis van Versailles, Joana Vasconcelos vragen noties van luxe en schoonheid door het voorstellen van nieuwe werken die speciaal is ontworpen voor het paleis.” – Bron

De tentoonstelling begint in juni, dus ik meer info moet (en hopelijk meer foto 's) vervolgens. Het draait alle zomer lang t/m September.

 


Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

    • CrochetBlogger Antwoord

      @Rouxlette die ik weet … Ik weet haar niet eens persoonlijk en ik ben zo trots op haar!

  1. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

  2. Pingback: Haak werken in Vasconcelos’ Versailles tentoonstelling — Haak wellust

  3. Pingback: Verbazingwekkende haak kunstenaar: Joana Vasconcelos |

  4. Pingback: Van 2012 – writing about craft | cyberdiva.org/radhikagajjala.org

Schrijf een reactie