Ongeveer een jaar geleden dat ik deelde een post op deze blog over werelds grootste haak tuin. Zo nu en dan zie ik verwijzingen naar deze tuin evenals vermeldingen van andere haak tuinen, maar ik heb eigenlijk nooit de tijd om te zoeken hoe deze garen tuinen eruit genomen … tot nu toe …

werelds grootste haak tuin

Gedeelte van de haak tuin in Bournemouth wisselaar

Dit is een project genaamd Prachtige bloeiende. Hun blog legt uit dat dit “een intergenerationele Gemeenschapsproject breien/haak, gemaakt door over 2000 vrijwilligers, afgesloten met een gebreide/haakwerk 3D tuin die beklommen, creeped en bloei over drie verdiepingen van Bourenmouth bibliotheek” in de eerste installatie vorig jaar. Meer dan 30,000 mensen kwamen om te zien het er. De tuin is niet langer op die bibliotheek maar is eigenlijk op tour in verschillende locaties rond het Verenigd Koninkrijk. Het is momenteel in het Bodelwyddan Kasteel Museum in Noord-Wales en dan zal het in juli naar het Bankfield Museum in Noord-Wales verplaatsen. Er zijn veel grote foto's van deze binnentuin op Zolder 24.

Jane Bolsover gebreide tuin

Ik ben eigenlijk niet zeker als dit een is breien of haken (het heet de haak gazon) of een combinatie van beide (net als de prachtige Blooming is). Maar het is leuk! Kunstenaar Jane Bolsover kreeg het idee dat ze wilde maken van een leven kleinbedrijf tuin gemaakt van garens en kreeg ze over 300 mensen te helpen haar uit. Dit is een ander UK project.

Huidige garen tuin Project

Er is een project gebeurt nu in de VS die vergelijkbaar is met deze ideeën UK. Het heet De tuin garen. Het is een kunstwerk van de installatie door Catherine Reed dat op vertoning in Ukiah op 1 juni gaat. Net als de anderen, het is een samenwerkingsproject gewerkt door vrijwilligers die hebben gemaakt van een scherm dat “omvat een gazebo bedekt met garen bloemen en bladeren, met garen gras en lage zitplaatsen binnen, benaderd door een pad garen.” Ik kan niet wachten om te zien foto's van deze!

Senior Project haak tuin

Dit brei- en haak tuin, die ik ontdekt dankzij de Craftster Forum, Als een senior project werd gedaan. Het wordt voornamelijk haakwerk hoewel de boom is breien. Ik hou van de lelievijver!

Hyperbolische haak cactustuin

Een van de projecten van de satelliet van de Hyperbolische haak Coral Reef Project was een gehaakte cactustuin. @craft toont het hier gepaarde met een kelp tuin voor een weergave die het Instituut voor Figuring deed op de LA beurs ongeveer vijf jaar geleden. Je heb gezien dat de IFF heeft net geopend zijn eigen ruimte voor de permanente weergave voor exposities zoals deze?

Haak rotstuinen

Rotstuin. Ik vond het beeld via McKean Studio maar ik ben vrij zeker dat de kunstenaar is Margaret Oomen, ook wel bekend als Knitalatte op Etsy.

Toen ik een kleine jongen was verzameld ik rotsen. Ik vond de mooiste rotsen in mijn omgeving en hen gered. Ik nam de lelijke en schilderde ze en die ook opgeslagen. Mijn moeder zou soms nemen ons aan “de rots-winkel” (welke Terugkijkend moet zijn geweest een soort gem winkel) waar we kunnen halen uit echt prachtige dingen zoals Tijgeroog rotsen. Ik wil hen allemaal in een georganiseerde ei karton systeem zou ik gemaakt. Dus heb ik een speciale plek in mijn hart voor het idee van een rotstuin en ik denk absoluut dat het prachtig kan worden gedaan door het toevoegen van de haak.

Gehaakte Rock Garden door Wooly fantastische

Yarnbomb keten Link tuin

De Dames Fancywork samenleving zet hun draai aan een gehaakte tuin wanneer ze yarnbombed een ketting link hek om een versie van de natuur tot een stedelijk landschap.

YarnBombing een gemeenschappelijke tuin

Een andere manier om te brengen samen gehaakt en tuinieren is yarnbomb rond een bestaande tuin. Dat is wat we hier zien in Vancouver van Davie Village Gemeenschap Garden. Zie meer foto's op Ekster en Cake.

Haak paddestoel huis met tuin

Een andere optie is een gedetailleerde tuintje haak. Sandy Meeks heeft enkele grote voorbeelden van dit. Mijn favoriet is dit een, een paddestoel huis met een mooie kleine tuin aangesloten op het.

Maak een binnentuin haak

Gevoel geïnspireerd door sommige van deze beelden en ideeën? Misschien u wilt maken van uw eigen tuin haak maar niet weet waar te beginnen. Ik stel voor te beginnen met een kleine binnentuin. Er zijn twee manieren om dit begonnen … Eerste, u kunt een kleine binnentuin (zoals een kruidentuin) en gebruik vervolgens haak aan het accent. Bijvoorbeeld, Neem een kijkje op hoe @jkundhi enkele van haar tuin bracht binnen en vervolgens een pot gezellige haakwerk in natuurlijke kleuren toe te voegen aan het:

Een andere optie is het creëren van een binnentuin volledig uit de haak. Een voorbeeld om te beginnen zou deze prachtige gehaakte bloemen in een vaas op Home avontuur:

U kunt beginnen met iets kleins uitzien en vervolgens uw tuin groeien, plan het uit net zoals u zou een regelmatige tuin! Er is een groot artikel op dit idee over ten haak Insider genoemd Cultiveren van uw tuin haak. Als u wilt dat sommige patronen voor Haakvideo tuin elementen, Ik zou aanraden de boeken 100 Bloemen op brei- en haak en Haak boeket om te beginnen. En natuurlijk een uitstekende keuze zou zijn Suzann Thompson's haak tuin.

Ik ben benieuwd … Ga op een van je tuin? Ik heb een vreselijke bruin duim maar mijn zusje is uitstekend met tuinieren.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

12 Opmerkingen

 1. Ik hart ambachten Antwoord

  Tuinieren…Oh hoe ik probeer, maar als u mijn duim is bruin ook. Ik weet zeker dat sommigen van ons haken gals en jongens moet gelijkgestemde zielen. Ik verzamel ook rotsen. Mijn kinderen en ik verzamelen van rotsen van plaatsen die we bezoeken, de kinderen strijd over de glanzende, We schilderen hen….
  Glimlachen als ik lees uw blog,
  Mia

 2. Pingback: Een jaar geleden in haak 6/3-6/9 — Haak wellust

 3. Pingback: Schitterende garen tuin nu tentoongesteld — haak wellust

 4. LaurindaReddig Antwoord

  Hey! Je miste mijn tuin! ;) http://rememberingrowan.blogspot.com/2009/04/griffins-crocheted-garden.html

  • CrochetBlogger Antwoord

   @LaurindaReddig wat kan ik zeggen, zelfs zal ik af en toe missen ding in de wereld van de haak. :) Bedankt voor het delen van de koppeling – Super schattig!!

 5. Pingback: Lekker leuke brei- en haak artiest Kate Jenkins — haak wellust

 6. Pingback: 2012 in haak: Inspiratie en patronen — haak wellust

 7. Pingback: Link liefde voor beste haak patronen, Ideeën en nieuws — haak wellust

 8. Pingback: werelds grootste haak tuin tentoongesteld — haak wellust

 9. Pingback: 20 Haak slakken, Rupsen, Slakken en wormen |

 10. Pingback: Haak boeken: 100 Flowers to Knit and Crochet by Lesley Stanfield |

Schrijf een reactie