Melissa Maddonni Haims is een Philadelphia op basis vezel kunstenaar die maakt grote schaal haak en brei sculpturen waarin gerecycleerde, geregenereerde / gevonden kunst materialen zijn verwerkt. Ik hou van haar gebruik van haak set tegen gevonden materialen met inbegrip van vintage stof. En ik hou van haar af en toe opneming van tekst in haar stukken.

Meer over haak kunstenaar Melissa Maddonni Haims

Fotobron

Melissa Maddonni Haims afgestudeerd van de University of Rhode Island in 1996 met een BFA in de schilderkunst en een BA in mariene aangelegenheden. Deze twee cursussen van studie lijken ongelijksoortige totdat je leert dat ze was gericht op het milieu kwesties in verband met haar studie van de mariene wetenschap en overwegen dat zij nu hoofdzakelijk gerecycleerd materiaal in haar kunst gebruikt. Na zijn afstuderen, Haims deelgenomen aan verschillende groep en solo kunst tentoonstellingen voor de komende jaren dan er een pauze in haar CV van ongeveer tien jaar gedurende welke tijd ze lijkt is te zijn het ontwikkelen van haar vaardigheden met zowel freelance conferentietolken en corporate design in New York City werken.

Van wat ik vertellen kan door middel van kijken en lezen over haar werk, ze ging door een periode van omgaan met haar moeder het passeren rond deze tijd en was met behulp van haken en breien als onderdeel van haar genezing proces. In 2008 ze tentoonstellingen van haar eigen werk hervat en geweest zeer productief in de Philadelphia kunstscene sinds dan met deelname aan zowel de groep als solo exposities in een verscheidenheid van galerijen. Haims is een lid van verschillende galerieën en kunstenaar coöperaties en huidige werk heeft in verschillende galerieën met Philadelphia. Ze leert ook brei- en haak voor kinderen en jonge volwassenen. Als u geïnteresseerd in haar werk bent, u kunt volgen haar blog Kronieken van een garen Junkie of zie wat ze tot is door middel van Facebook.

Melissa Maddonni Haims op haar werk

Cold Comfort geïnstalleerd op het Schuylkill centrum voor milieu-educatie

Ik denk dat ze zegt het bondig op haar blog wanneer ze deelt:

“Ik brei- en haak obsessief, zonder tussenstop, en ik laat het plaatsen voor iedereen om te genieten. Ik houd vooral om levenloze objecten warm en fuzzy.”

Het is uiteraard de haak kunst die ik ben het meest geïnteresseerd in en wat ik hier heb featured maar Haims doet tekening en andere mooie mixed mediakunst die u op haar website verkennen kunt.

Haak kunst door Melissa Maddonni Haims

Net als vele haak kunstenaars, Haims maakt gebruik van dit medium (samen met vergelijkbare media met inbegrip van borduurwerk en breien) over te brengen van haar gedachten over huiselijk leven. Een beschrijving op haar website over haar meest recente werk legt uit dat ze heeft veel nagedacht over haar moeder eigenaardigheden en hoe die dezelfde eigenaardigheden in haar hebben ontwikkeld en hoe dit alles zich verhoudt tot de alledaagse problemen van elke dag huiselijk leven. Een stukje die ik hou echt van deze verkenning is frustratie (doden me nu) waarin haak en borduurwerk tegen wat misschien een vintage stof achtergrond lijkt. Ik hou gewoon van de kitsch van het gecombineerd met de krachtige tekst.

Ze heeft een ander stuk die ik hou echt van genaamd Heaven + Hel. Ik hou van de grote schaal van het werk en de manier waarop het herinnert me van stalactieten en stalagmieten. Zie:

Ik voeg eraan toe dat de hemel + Hel is een lopende stuk dat is weergegeven in verschillende plaatsen op verschillende manieren. Ik gebeur om lief te hebben de bovenstaande foto, maar ik denk dat u moet meer dan en uitchecken klikt u op de evolutie van het project op Melissa de site om de volledige idee van wat het is over. Haims duurde ongeveer twee jaar om te doen de gebreide en gehaakte werk dat ging in dit waarin stukken zo groot als 6 voeten in hoogte.

De bovenstaande foto maakt deel uit van een 2007-2008 collectie van handgemaakte borsten die Haims als onderdeel van haar catharsis proces van omgaan met haar moeder's dood van borstkanker gemaakt. Krachtige.

Haims is een leuke avontuurlijke kant zo goed en dat komt uit in haar werk yarnbomb, waarvan sommige ik weet zeker dat is gewoon willekeurige waar breien graffiti en anderen zijn opdracht/goedgekeurd/aanvaard projecten in yarnbomb stijl. Hierboven is een yarnbombed fiets deed ze buiten Philadelphia City Hall en je ziet veel meer voor en na foto's van het door haar Facebook-pagina. En hieronder is een yarnbombed birdhouse maakte ze voor een dakloze onderdak die ik via haar gevonden inliquid profielpagina.

FiberPhiladelphia 2012

Een van de leuke dingen die Melissa Maddonni Haims is betrokken bij is dat ze de sociale media coördinator voor FiberPhiladelphia 2012. De website van het project wordt uitgelegd:

“FiberPhiladelphia is een internationale Biënnale en regionale festival voor innovatieve vezel/Textielkunst. Tentoonstellingen zijn gepland voor 40 locaties, waaronder grote instellingen en onafhankelijke locaties. Ze zullen ook werk van internationale topkunstenaars en een nieuwe generatie kunstenaars breken in het veld.”

Andere vergelijkbare haak artiesten

Hoewel er een heleboel verschillen tussen hun werken zijn, Haims doet me een beetje van Carol Hummel. Misschien is het omdat Haims heeft verschillende stukken waar ze is yarnbombed bomen, zoals haar werk bij de Schuylkill Center, en ik denk altijd aan korstmossen het als ik denk aan Hummel. Leuk feit: Haims en Hummel hebben beide kunst featured op arboretum tentoonstellingen.

Het yarnbombing aspect van Haims werk ook doet me denken aan Magda Sayeg Wie gebruikt zowel brei en haak in haar gesanctioneerd (en onbestraft) yarnbomb art-projecten.

De combinatie van haak met gevonden voorwerpen doet me denken aan enkele van het werk van geluid pak kunstenaar Nick Cave

En ten slotte, dat dezelfde combinatie van haak met gemengde media werk herinnert me een beetje van Leslie Blackmon Hoewel de thema's / thema's betrekking hebben op de twee kunstenaars zijn verschillende.

Welk stuk door Melissa Maddonni Haims overtuigt u meest?

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

6 Opmerkingen

  1. Pingback: Haak Blog Roundup: Mei — Haak wellust

  2. Pingback: Kunstenaar Haims voegt Fiber Piano aan PA openbare kunst / Muziek Display-Haak wellust

  3. Pingback: Haak Blog Roundup: Juni in Review — haak wellust

  4. Pingback: 2012 in haak: Haak kunst en kunstenaars — haak wellust

  5. Pingback: Haak voor eigenwaarde na borstoperatie |

  6. Pingback: Fiets haak inspiratie voor nationale fiets maand |

Schrijf een reactie