Norma Minkowitz was een productief vezel kunstenaar in de 1970s's. Naast haak werk, ze gebruikt verschillende andere steek technieken zoals breien, stitchery en trapunto (Wat is een specifiek type van quilten) en ze vaak meerdere technieken in één stuk opgenomen. Ze werd geboren in New York en lijkt het van haar Facebookpagina die ze zich nog steeds in New York vandaag en nog steeds werken als een mixed media-beeldhouwer. Haar werk is geplaatst in gerenommeerde musea zoals het Metropolitan Museum of Art en het Smithsonian en ze heeft een aantal prestigieuze onderscheidingen ontvangen van plaatsen zoals de National Endowment voor de Kunsten.

Fun Fact: Norma Minkowitz honderden haaknaalden bezit en gebruikt ze niet alleen voor Haakvideo, maar ook voor het roeren van verf, toepassing van epoxy en meer!

Norma Minkowitz, Illustrator

Vile stam, 2008, via Tekening Center

Minkowitz werd geboren in de jaren 1930 en is zij afgestudeerd New Yorks Cooper Union in 1958 waar had ze studeerde schilderen en afbeeldingen met een doel om een boek illustrator. Ze hield van het detail van de fijne lijntjes die gaan in illustratie en dat is iets dat je kunt zelfs zien op een andere manier in haar werk haak. Nadat ze afstudeerde, Ze kreeg een baan als een textiel ontwerpster en het was vanaf daar dat haar passie voor het verkennen van vezel kunsten en zachte beeldhouwkunst groeide. In de jaren zestig was ze het verhogen van een familie, maar ze was ook het creëren van haar eigen werk en begon indienen ontwerpen en Verkoopmanager patronen aan tijdschriften. Hoewel veel van haar werk sinds de vroege dagen is geweest in vezel, ze doet nog steeds illustratie werk zo goed.

Norma Minkowitz, vezel kunsten beeldhouwkunst

Voet bal, 2006

Door de jaren zeventig was ze meer werken in haak kunst en andere vezels. Ze was in de marge van de hot New Yorkse scene van crocheters, maar meestal in de zin van de mensen door de industrie en niet zozeer als wetenschap wordt vrienden of medewerkers met veel van hen. Haar werk was een beetje anders dan wat de kerngroep deed. Ze werkten met zwaardere garens en echt heldere kleuren (meestal, niet altijd, Natuurlijk) Overwegende dat ze bezig was met het meer neutrale kleuren en lichtere draad garen. Ze meestal werkte thuis alleen maar was aangesloten op die Gemeenschap van crocheters via de openingen van de kunst en gedeeltelijk door middel van haar verbindingen met Julie Schafler Dale, Auteur van de kunst om te dragen, Wie was de eerste om haar in het nemen van haar werk sculptuur in draagbare kunstwerk. Minkowitz deed ook een beetje van haak onderwijs op dit moment.

Norma Minkowitz in de Crocheter Art

Voor vrouwen alleen (detail)

Laten we beginnen met Norma's werk in The Crocheter Art door Del Feldman. Zelfs toen was het boek al kunnen noemen verschillende prijzen die Minkowitz had gewonnen voor haar ambacht. Feldman gaat verder met te zeggen, “Ik ben blij met haar vermogen om te ontwikkelen een unieke kunstvorm die eerbiedigt en viert de materialen en de techniek”. En Minkowitz wordt geciteerd zoals zeggend dat ze echt houdt van experimenteren met technieken en texturen om te verkennen mogelijkheden en express stemmingen. Het werk dat Minkowitz aan het doen was op dit moment had een sensuele, vrouwelijke gevoel aan het, hoewel Minkowitz nooit opzettelijk in feministische kunststromingen stapte.

Op en rond

Fun Fact: Minkowitz maakt geen gebruik van glasvezel speciaal omdat ze houdt van werken in vezel, maar eerder omdat ze vindt dat de aard van de bouwsteen van het werkt goed voor wat ze probeert om uit te drukken. Ze denkt dat wat je probeert te geven zaken veel meer dan het medium gekozen te drukken.

Norma Minkowitz in Art to Wear

Rose's schoenen, 1981

Norma Minkowitz is meestal een sculpturale kunstenaar, maar ze heeft ook onderzocht draagbare kunst in de diepte. Mijn zeer favoriete stuk van haar is een paar schoenen die wordt gepresenteerd in het boek van de jaren tachtig Art to Wear. Ze haakwerk in mercerized katoen en geschilderd en shellacked. Dit boek beschrijft het thema van Minkowitz van werk als “insluiting”, zeggen dat haar arts sculpturale vezel “zinspelen op functie, maar zijn niet functioneel” en dat ze over terughoudendheid en veiligheid/inkapseling. Haar draagbare werk in tegenstelling wordt gezien hier als het tegenovergestelde van die vieren: vrijheid. Dit wordt gedaan door het opstellen van thema's uit de natuur, maar ook doordat een van de soort kunstwerken waarmee de drager vrijheid van zelfexpressie door middel van persoonlijke stijl. Zoals met veel van haar werk, de draagbare items featured in dit boek zijn niet alleen haakwerk maar haak combineren met breien, vulling, trapunto en stoffen werk.

Green Mansions, 1980 (haken en breien)

Het was van dit boek dat ik geleerd dat Minkowitz geleerd om haak met haar moeder. Zij zouden maken poppen samen en dan zou ze haak kleding rond de poppen. Ze hield van hoe het een haak en het garen kunnen worden gebruikt om eindeloos experimenteren. En misschien deze ervaring is de reden waarom zij werd getrokken naar een combinatie van beeldhouwkunst en draagbaar vezel kunst. In dit werk blijft ze verkennen vrouwelijkheid door werken kleding rond de vrouwelijke vorm.

Fun Fact: Minkowitz houdt de meditatieve aard van haak. Wanneer het proberen om erachter te komen wat om te werken aan begint ze altijd een cirkel maken, nemen haar terug naar de dagen van repetitieve kleedje maken als een kind.

Norma Minkowitz, 1990is

Enkele voorbeelden van wat Minkowitz blijven doen in de jaren 1990:

Slachtoffer, 1993, Foto door Tom Grotta, beleefdheid browngrotta
kunst

Wild in de bossen, 1997, Foto door Tom Grotta, beleefdheid browngrotta
kunst

Fun Fact: Minkowitz heeft nooit willen worden bekend als een ambachtelijke kunstenaar maar net als een kunstenaar in het algemeen. Ze heeft geuit willen meer bekend worden als een beeldend kunstenaar.

Norma Minkowitz, 21St eeuw

Wedergeboorte van Venus, 2004

In tegenstelling tot sommige van de kunstenaars uit de jaren zeventig, Deze haak kunstenaar was gemakkelijk te vinden op het web. Het is echt leuk om te kijken naar het werk dat zij heeft verricht in de 21e eeuw en om te zien hoe het zich verhoudt tot wat ze aan het doen was in de jaren zeventig. Bijvoorbeeld, op Bruin Grotta Arts We zien een 2004 vezel kunsten stuk genaamd wedergeboorte van Venus die gebruikmaakt van de dezelfde fundamentele steek opnieuw en opnieuw en Minkowitz vergelijkt dit tot het Kruis broedeieren van een pen en inkt tekenen onthullen dat ze nog steeds wordt beïnvloed door haar vroege kunstonderwijs. (Eigenlijk, in een echt geweldig Oral history-interview over haar werk, ze zegt dat ze koos haak gedeeltelijk omdat het was echt simpel en u kon enkel het gebruiken van de dezelfde fundamentele steek over en weer en het repetitieve is maar het is ook altijd nieuwe omdat de hand nooit vrij het nauwkeurige zelfde ding tweemaal doet. Interessante!) En de thema's van haar werk zijn in de zelfde ader als vóór, ook, die we kunnen zien wanneer ze zegt: “Mijn werk behoudt implicaties van inperkings- en psychische complexiteit, met de nadruk op de menselijke vorm en vaak het land-scape. Ik ben betrokken in een proces dat de persoonlijke weeft en universele samen.”

Er is muziek in mijn hoofd, 2008, (detail), Foto door Tom Grotta, beleefdheid browngrotta
kunst

Opmerking: De leuke feiten in dit artikel uit het Smithsonian's komen mondelinge geschiedenis interview van Norma Minkowitz; u vindt het transcript online

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

2 Opmerkingen

  1. undergroundcrafter Antwoord

    Merci voor deelneming zulks! I 'm loving deze serie en ik ben blij om te zien dat sommige van deze kunstenaars zijn nog steeds actief en nog steeds gebruiken Haakvideo in hun werk.

    • CrochetBlogger Antwoord

      @undergroundcrafter merci! Ik ben gelukkig om hun werk te zien geweest, ook. Het is interessant om te zien dat sommige zitten stilstaand using haak, sommige andere vormen van kunst die niet fiber kunst aan het doen zijn en anderen niet lijken te werken helemaal in de haak. Natuurlijk krijg ik dichter en dichter bij veel van namen op de lijst die het is moeilijk om erachter te komen om het even wat over!!

Schrijf een reactie