Ik weet een beetje over veel van de mode-ontwerpers die ik ben voor het controleren van de Ontwerper haak Project maar ik moet toegeven dat ik nooit gehoord van Hussein Chalayan tot nu. Nu dat ik zijn werk gezien heb, Hoewel, Ik ben een beetje verliefd op wat hij doet. Dit is waarschijnlijk omdat hij echt kunst en mode past (soort Helen Rodel doet) en we weten allemaal dat is iets die ik aanbid.

Over mode-ontwerper Hussein Chalayan

Hussein Chalayan afgestudeerd aan de St. Martins College voor kunst en Design in 1993, verkrijgen van aandacht voor zijn artistieke streak wanneer hij zijden jurken gemaakt bedekt met ijzeren depots en vervolgens begraven hen underground voor weken voordat ze wordt weergegeven op de baan in een staat van lichte verval. Twee jaar later presenteerde hij zijn eerste collectie op London Fashion Week, gestart waaruit tijdens Paris Fashion Week ook in 2001, lanceerde een mannen collectie in 2002 en door 2004 Hij was de opening van zijn eerste vlaggenschip winkel, minder dan tien jaar na zijn afstuderen van modeschool. Gedurende die tijd heeft hij daagde de modewereld met creatieve conceptontwerp evenals collecties ter een verklaring afleggen over de sociaal-politieke onderwerpen. Helaas, Hoewel hij veel heeft tentoongesteld, zijn werk is niet commerciële mode zodat hij soms worstelt om de rekeningen te betalen en in 2008 een meerderheidsaandeel van zijn label verkocht aan Puma waar hij als de Creative Director werkt. Zijn werk heeft gedragen door Bjork en Lady Gaga.

Hussein Chalayan haak

Ik was alleen in staat om te vinden haak in een collectie door Hussein Chalayan, maar het was featured op verschillende stukken:

Leer en haak jas, 2010

Haak geïnspireerd door Chalayan

Kristi Kuusk (MA student aan Estse Academie van beeldende kunsten) en Stela Dias Fernandes (BA afgestudeerd aan de Univesity van São Paulo) geciteerde Chalayan als een bron van inspiratie voor hun conceptuele haak neckwarmer collectie

Andere verbazingwekkende Hussein Chalayan Fashions

Ik had net te delen een paar van de andere koele modes van deze designer omdat ze zo creatief en artistiek!

Het is een tabel; Nee is het een rok!

Hussein Chalayan echt leuke dingen met converteerbare design.

Je kunt echt zien het kunstenaarstalent in deze ontwerpen.

A 2010 Chalayan collectie had verschillende stukken met deze geweldige sculpturale gebouwd in handen, via Atlantis Home

 

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

Schrijf een reactie