Next up for the Ontwerper haak Project is Givenchy. Hubert de Givenchy is associated with Audrey Hepburn because she made his designs famous. I only recently saw Breakfast at Tiffany’s for the first time and I fell in love with it, and the beautiful Hepburn, so I’ve got a soft spot in my heart for Givenchy right now.

Hubert de Givenchy

Hubert de Givenchy werd geïnspireerd door zijn moeder gevoel voor mode om kleding van de vrouw. Hij kreeg begon jong en door leeftijd 24, werkt als een assistent van andere top mode-ontwerpers (zoals Elsa Schiaperelli) en het openen van zijn eigen boutique salon door de leeftijd van 24. Hij werkte in eenvoudige materialen zoals katoen en linnen en hoewel dat is iets wat hij deed oorspronkelijk vanwege de kosten, die het is iets wat die hij doen blijven omdat hij waardering voor de eenvoud van de stoffen. Hij bleef in de mode-business voor meer dan 35 jaar, Ten slotte de verkoop van zijn bedrijf aan de LMVH groep in 1988 en pensioen uit mode volledig in 1995. Hij overleed een jaar later. Het label Givenchy blijft en heeft werk van vele andere fantastische ontwerpers zoals John Galiano featured, Christian Dior en Alexander McQueen.

Givenchy haak

Vintage 1970’s red skirt with crochet bodysuit, via 1stdibs

2002 Givenchy jumpsuit met gehaakte bodice

Givenchy crochet top

I actually can’t tell if these Givenchy shoes are knit or crochet but either way I adore them!

Givenchy Worn with Crochet

Vintage Givenchy sport jacket worn with crochet skirt, via Art of Avant Garde

Those are Givenchy shoes with a great funky outfit that includes vintage crochet gloves, via Kingdom of Style

Givenchy Designs I Would Love to See Reinvented in Crochet

I’d love to see this Givenchy wool grommet dress redone in crochet but without the pleating on the skirt.

I love the shape of this chunky Givenchy knit sweater and would love to see the same style in crochet.

The iconic Audrey Hepburn wedding dress would probably look silly if it was all done in crochet but it inspires me to want to see black crochet motifs against a grand white dress.

Auteur

San Francisco gebaseerd en haak-geobsedeerde schrijver, dromer en creatieve geest!

1 Commentaar

  1. Pingback: Designer Crocheter: De 50 Beroemde mode-ontwerpers Project — Haak wellust

Schrijf een reactie